[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez kubekpop w 01 Lut 2012, 18:23

Czy w tym 2gim przypadku masz w drużynie jakiegoś gościa (np. jednego z dwójki przy anomalii, co to jednemu dajesz apteczkę)?
Awatar użytkownika
kubekpop
Przewodnik

Dołączenie: 05 Sty 2011, 20:56
Ostatnio był: 05 Lut 2020, 11:37
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: UDP Compact
Kozaki: 160

Reklamy Google

Postprzez Misterius w 01 Lut 2012, 19:04

Niee , ale kiedyś gadałem z jakimś o tym. Na chwile mi zapis zadziałał a potem przy przejściu z jupitera do prypeci bugtrap.. "out of memory "
Misterius
Kot

Dołączenie: 07 Maj 2011, 23:52
Ostatnio był: 19 Lut 2016, 13:48
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 11

Postprzez TUK w 01 Lut 2012, 21:08

Prawda to,że spolszczenie jest na warsztacie ?
:

Więc jeśli pragniesz do czegoś dojść,
Ty jesteś twórcą, ukształtować musisz to,

1125
Awatar użytkownika
TUK
Stalker

Dołączenie: 30 Maj 2008, 22:57
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 10:01
Miejscowość: Folksdojcz
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 3

Postprzez Misterius w 01 Lut 2012, 21:11

Spolszczenie jest , przeszukaj strony tego tematu ;) z tego co pamiętam to strona 20 i coś. W sumie powinien się link znaleźć w 1 poście ;) Ale nie jest ono całkowite , nie wszystkie bronie są spolszczone.

Edit : Znalazłem (strona 26) , proszę ja Ciebie bardzo.
http://www.mediafire.com/?gedrde52xolc0e9

Uwagi moderatora:

W pierwszym poście znajdzie się link do całkowitego spolszczenia. - Wheeljack

Za ten post Misterius otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive TUK, WowanBardzoZły.
Misterius
Kot

Dołączenie: 07 Maj 2011, 23:52
Ostatnio był: 19 Lut 2016, 13:48
Frakcja: Wolność
Kozaki: 11

Postprzez Черри w 01 Lut 2012, 22:25

Więc jak? Próbował ktoś uwikłać się z moim problemem? Jest to już moja druga próba odpalenia gry przy innych modach ale bugi jak są tak są. Zawsze po instalacji wpisuje tą linijkę do pliku, lecz i tak po zainstalowaniu modów jest jakiś błąd. Wersja ze steam'a, ma ktoś jakieś propozyce?
,,Czas wykazać się męstwem!''
Awatar użytkownika
Черри
Kot

Dołączenie: 04 Cze 2011, 10:41
Ostatnio był: 28 Lip 2012, 16:07
Miejscowość: Kłodzko
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez TUK w 02 Lut 2012, 10:05

Miejsca w których znaleźliście broń - te nową, dodaną przez autorów ?
:

Więc jeśli pragniesz do czegoś dojść,
Ty jesteś twórcą, ukształtować musisz to,

1125
Awatar użytkownika
TUK
Stalker

Dołączenie: 30 Maj 2008, 22:57
Ostatnio był: 29 Sty 2013, 10:01
Miejscowość: Folksdojcz
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: F1 Grenade
Kozaki: 3

Postprzez djcycu w 29 Lut 2012, 22:51

Czytam komentarze, niektóre posty i moim skromnym zdaniem muszę to wykończyć... Mianowicie jako wykończeniówka znajdzie się tu opinia jako przereklamowanego moda... Zacząłem grać bo wszyscy tak go zachwalają i niestety się zawiodłem. Pierwsze wrażenie wręcz urzekające, do strzelania się nie ograniczamy tylko trzeba łepetyny używać. nowe bronie są i schowki nie zawierają już rozsypanej palety z zaopatrzeniem... To są oczywiste plusy ale niestety wku*wia kilka innych faktów. Mianowicie nasza postać się straszecznie szybko męczy, ledwie wstał z wyra a ten mi po 5h ziewa i przysypia. Do całości jakby było mało to po 3 krokach spada mi wytrzymałość i muszę stać i czekać aż się ciut zapełni (na 40 kg mam w plecaku 28 kg szpeju). Kolejny mankament to fakt iż wybrałem sobie szturmowca a broń się zacina przy walce od razu mimo dobrego stanu no i niestety strzelam jak amator bo główny bohater macha spluwą jak jakiś kot... Toż to podobno żołnierz i major w dodatku! Tym bardziej że szturmowiec który podobno miał mi tymi broniami świetnie się posługiwać. Sam fakt udźwigu i możliwości medykamentów to też jakaś polewka na maksa... Załadujesz z 10 apteczek by się wyleczyć w razie czego potem to niestety będziesz tak przeładowany że nie ruszysz dalej niż 10 metrów i stoisz... Mod niestety świetny, piękny, boski, klimatyczny ale tak przydupiony tymi kilkoma pierdołami że aż mi słabo... Myślę że twórcy moda zrobią te kilka małych poprawek bo wystarczy pójść gdzieś dalej i niestety robi się kicha na całego i przez te loty w te i nazad gra się szybko nudzi. Grałem w wiele modów i to najlepszy jaki widziałem do CoP, niestety nie mogę tego powiedzieć w przypadku całej serii Stalker. Mod ma prawdziwy potencjał lecz kilka rzeczy do poprawki.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Gizbarus w 01 Mar 2012, 14:22

Ogólnie dałem modowi drugą szansę i jest już lepiej - wprowadziłem zmiany do configów podane przez Vandra, do tego wgrałem patcha autora. Jest przyjemnie, do tego trudno i trzeba rzeczywiście, jak pisze Djcycu, używać głowy, nie tylko spustu od broni.

Jednak to, co mam do zarzucenia, najbardziej mnie w sumie boli - gram snajperem, super. To dlaczego do cholery, kule z karabinów wyborowych z odległości 100 metrów nie trafiają tam gdzie powinny?? Celuję na najniższym możliwym przykucnięciu, z Browninga M1000, do tego ulepszonego na maksymalny accuracy, a mogę zapomnieć o trafieniu wrogowi w głowę - mimo że nitki celownika perfekcyjnie schodzą się w tym miejscu. Irytujące, kiedy używa się broni powtarzalnej... :-/ Druga rzecz - część celowników do nowych broni (chodzi mi o lunety i kolimatory) jest beznadziejna - używał ktoś M14 DMR? To wie o co mi chodzi...:-/

Ale poza tym, po wprowadzeniu bardziej vanillowych configów, mod jest świetny i daje sporą frajdę z gry.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Kozaki: 854

Postprzez djcycu w 01 Mar 2012, 14:56

A udało ci się gdzieś przywrócić lub przestawić ilość naboi znalezionych przy trupach? Bo kurna przynajmniej 10 by pasowało... 3 naboje jakoś mnie nie ratują bo tak samo jak piszesz celownik na celu a tu cyk! Broń zamienia się w siewnik albo pistolet startowy bo się zatnie na jednej kresce uszkodzenia dopiero. Gram szturmowcem, ogólnie frajda z moda jest ale niektóre momenty potrafią tak wku*wić że się nie da dłużej grać. Configi przywracam w miarę do vanilli tj. udźwig, męczenie, żarcie, apteczki bo szczerze powiedziawszy nie ma to w ogóle związku z jakąkolwiek zabawą. Idziesz na bój i schodzi ci z 2 godziny w grze. Ledwie obszukasz teren a tu bam emisja a koleś zamiast biec to męczy się gorzej niż ten grubas z Jackasów... Rozumiem emisje ale niech będą chociaż co parę dni bo codziennie to potrafi porządnie wkurzyć. Traf na dzień by był wypoczęty i traf na moment bez emisji by zadanie zrobić z przyjemnością... Jaki w tym klimat by ganiać po nocy nie widząc nic? Fakt faktem parę sytuacji się może podobać ale nie cała gra w takich realiach...

EDIT: Mod w koszu. Druga Solianka z tą różnicą że do CoP. 2-3 emisje na dzień i klimat? Chyba psychiatryka... Skończyłem zadanie i wracam na Skadowsk, zapisałem i błysnęło. Ok dobiegłem sobie do Skadowska i widzę że jest emisja lecz jeszcze nie rozpoczęta. Chciałem zagadać do Brodacza a tu bugtrap... No nic, wczytuję ostatni save i biegnę sobie do Skadowska z tą różnicą że emisja się rozpoczęła i nawet nie zdążyła dobrze uderzyć a ja już niestety trup... Trudnośc moda? Nie problem ją stworzyć lecz gorzej utrzymać umiar bo to do cholery tylko gra! Chciałbym widzieć autorów moda w takim samym kleszczu jak ja teraz kiedy moja rozgrywka się spieprzyła. Ostatnich save jakoś mi gra nie wykonała bo nie zrobiłem typowych postępów a do momentu sprzed 3 godzin wracał nie będę. Mod typowo dla no-lifeów albo szczęściarzy. Cenię sobie perfekcyjne mody które mimo trudności posiadają przermyślane rozwiązania i pozwalają na cieszenie się światem gry a w tym modzie nic takiego nie ma... Wszystko dali na high a ty się męcz, nie ważne że nie przejdziesz tego moda za pierwszym razem bo ci nagle braknie naboi albo staniesz między emisją a błędami w grze.

PS: Głównym takim błędem jest wylot do windy przy próbie wczytania save... Przypuszczając że się zginie kilka razy to można się czuć naprawdę niemiło wkurwionym kiedy grę przyjdzie te kilka razy odpalać i moment który powinien trwać około 10 minut trwa ponad godzinę...

Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Gizbarus w 01 Mar 2012, 15:42

Cycu, ilość naboi nadal śmiesznie mała - polegam jedynie na schowkach, które pamiętam... Tam czasem jeszcze jest trochę amunicji.

Błędów jak ty z emisją nie miałem, aczkolwiek mam na wszelki wypadek anabiotyki w ekwipunku... Chociaż miałem kłopot z najemnikami, którzy żebrzą o jedzenie - zrobiłem save niedaleko ich posterunku, potem zbyt daleko zaszedłem i zaczęli strzelać. Wczytuję save, a ci od razu wrogo nastawieni i z ryjem na mnie... :-/

[EDIT]

Czy ktoś ma pomysł, co zrobić z niestabilnością moda? Każde wczytywanie poziomu, zapisu gry etc to gwarantowane wywalenie do pulpitu (średnio 70%, ale idzie w górę...). Ustawienia grafiki wcale nie wysokie (oświetlenie statyczne, grafika na wysokich), a jednak w logu co każdy crash mam napisane, że za mało pamięci operacyjnej. Przy 3.25 gb RAMu to brzmi jak bluźnierstwo :-/
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Postprzez djcycu w 02 Mar 2012, 14:35

Nic nie da rady zrobić. Mod jest przepakowany pierdołami jak Solianka. To ziewanie, zmęczenia, inne emisje itd to jest owszem może mało ale jak naskładasz wszystko do kupy to widać efekty... Ładne ale niezbyt praktyczne. W tego moda na ustawieniach jakie dali twórcy to się grać wcale nie da... Radość z dodatkowych broni zwiększa tylko złość i nienawiść bo amunicji ze schowków w końcu braknie :/ Zainstalowałem to gówno jeszcze raz a to tylko dlatego że przygotowuję patcha który naprawi tego moda do stopnia vanilli... Możecie się niektórzy ciskać że go uproszczę ale to jest całkowicie wytłumaczalne. Te yebane bandyckie nasienie jest neutralne póki bliżej nie podejdziesz a że CoP ma słabe zaśmiecenie to jak się tu chować i ostrzeliwać kiedy noszą na sobie "skórzane egzo"? Do tego dochodzi fakt że ciężko się strasznie wchodzi do anomalii bitumin a trzeba przecież założyć tam sprzęt od naukowców... Wejść i założyć to wyczyn a jak dojdą potem te snorki? Wątpię że twórcy to testowali (chyba że na godmode)... Strzelania z broni zmieniał nie będę bo nie wiem czy nie narobię wtedy więcej bugów. Co prawda przywrócę oryginalną celność bo to co ja widuję to mnie wręcz ku*wica bierze (bandyta z MP5 mnie kładzie a ja major komandos z tuningowanego kałasza nie trafiam). Wyjątkowo daję modowi szansę na "rebirth" bo faktycznie jest on ładny i ciekawy jednak strasznie przesadzony... W realu to bym może dał rady wyżyć ale to gra do jasnej cholery i wielu rzeczy tak jak "realistycznie" zrobić nie da rady... Cały ten wstępniak na moddb mnie rozyebał... REALISM - gdzie oni to ku*wa widzieli...

PS: Dlatego więc Gizbarus zrobię tego patcha by nie trzeba było często tej gry wczytywać :)

Za ten post djcycu otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gizbarus.
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Postprzez Gizbarus w 02 Mar 2012, 17:24

Jestem zaskoczony, bo udało mi się przejść całą drogę do Prypeci tunelem BEZ strat w ludziach... Wszystko dzięki posiadaniu strzelby (jako snajper, ubaw po pachy...) - z nią gra staje się łatwiejsza. Zwłaszcza kiedy udało mi się dorwać w swoje łapy Saigę - snajperki są tak żałosne, że poszły od razu w odstawkę. Teraz używam na zmianę Sig 550 Strieloka/ Saigę 12K/ Marsz (po upgrejdzie nawet full auto). Snajper, cholera...:E
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości