[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez djcycu w 18 Sie 2013, 14:29

Wystarczy nosić po 3 bandaże, 3 apteczki, max 3 sztuki broni, amunicję ile kto potrzebuje i rameczki do udźwigu. Reszta powinna nam posłużyć za miejsce dla złomu. Głównie zbierać pieniądze, amunicję i drogo wyglądające fanty. Broni nie podnosić bo zwykle padnięta, no chyba że dla siebie. Udźwig w modzie można sobie tymi rameczkami podciągnąć do lekko ponad 60 kilo więc nie widzę przeszkód. Bateryjki można sobie wyłączyć, hud też. A że postacie dobrze celują? Cóż... Po patchu robią to podobnie do nas czyli skutecznie ale mniej pewnie.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Reklamy Google

Postprzez SkullDagger w 18 Sie 2013, 14:34

Muszo dobrze celować bo to ZOOna a nie kurort na Hawajach.

Wczoraj zrobiłem głupote: pierw oddałem 5k bandycie z misji z długiem Wano a potem ich zabiłem. Kasa przepadła heh a złomu 114kg niosłem.

A i pytanko takie: można jakos zmienic żeby czesciej była ładnoa pogoda? Wiem że klimat troche opadnie ale zawsze jak gram w moda to mi się niez niego życ odechciewa tak ponuro jest:)
I5-3570K 3,40Ghz 3,80Ghz in Turbo
GA B75M-D3V GoodRam 8GB 1600Mhz
GTX 660 2GB Win 7 64bit
Awatar użytkownika
SkullDagger
Ekspert

Dołączenie: 26 Sie 2011, 01:04
Ostatnio był: 21 Lis 2024, 23:39
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 63

Postprzez Shael w 18 Sie 2013, 15:25

Mam takie pytanie, można w grze kupić gdzieś minimapę? Chyba się jeszcze nie spotkałem, a przydałaby się trochę :)
Image
Awatar użytkownika
Shael
Stalker

Dołączenie: 05 Paź 2009, 15:24
Ostatnio był: 01 Mar 2020, 09:23
Kozaki: 1

Postprzez Stinkfist w 18 Sie 2013, 15:30

Wątpię czy coś takiego jest.

Mnie trochę boli korzystanie z noża, żeby zabić szczura biegałem za nim minutę i chlastałem tym nożem bez skutku, wyjąłem alpinkę i rozorałem go pociskiem .45 ... A myślałem, że pobawię się w komandosa i będę podrzynał bandziorom gardła... :P
Keep your eyes peeled.

Stinkfist
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Sie 2013, 17:58
Ostatnio był: 18 Sie 2013, 18:27
Miejscowość: Wyrzysk
Ulubiona broń: Akm 74/2

Postprzez Voldi w 18 Sie 2013, 17:52

Shael - nie można. Po to ją usunęli, żeby spełnić założenia moda, czyli urealnienie zagrożeń. Jak idziesz do lasu to też Ci się w kącie pola widzenia nie wyświetla żadna mapka, co?
Image
Awatar użytkownika
Voldi
Ekspert

Dołączenie: 29 Gru 2011, 11:11
Ostatnio był: 30 Maj 2024, 11:26
Miejscowość: Kraków/Hajnówka
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 426

Postprzez Shael w 18 Sie 2013, 18:17

Jak i żadne mutanty mnie nie napadają ;). Po to się pytałem, bo nie wiedziałem czy coś takiego jest. W misery 1 była.
Image
Awatar użytkownika
Shael
Stalker

Dołączenie: 05 Paź 2009, 15:24
Ostatnio był: 01 Mar 2020, 09:23

Postprzez hansolo11 w 18 Sie 2013, 18:51

witam,

pytanko mam i problem w misji "transakcja" po stronie spartacusa: po rozwaleniu wrogów i zlootowaniu ciała Morgana za każdym razem pojawia się mission failed, nie mogę pogadać potem ze spartacusem. "Mission failed"pojawia się w momencie splądrowania ciała..., proszę o pomoc
hansolo11
Kot

Dołączenie: 18 Sie 2013, 18:45
Ostatnio był: 21 Sie 2013, 11:56
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Postprzez mayer99 w 18 Sie 2013, 19:08

Witka, przy próbie modyfikacji strzelby Spas 12 wywala mnie z nastepujacym logiem:

Kod: Zaznacz wszystko
FATAL ERROR

[error]Expression    : !m_error_code
[error]Function      : raii_guard::~raii_guard
[error]File          : D:\prog_repository\sources\trunk\xrServerEntities\script_storage.cpp
[error]Line          : 748
[error]Description   : ...w prypeci\gamedata\scripts\inventory_upgrades.script:412: attempt to perform arithmetic on a nil value

BARDZO PROSZE O POMOC....:/ Gram na patchu kompatybilnym z save'ami, zainstalowałem tez ostatnią łatkę od Trojanucha.... a tu takie coś....
Awatar użytkownika
mayer99
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2011, 12:22
Ostatnio był: 23 Paź 2024, 10:24
Miejscowość: 3miasto
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 41

Postprzez WowanBardzoZły w 18 Sie 2013, 19:45

Skulldagger, djcycu, rozumiem co macie na myśli. Nie mam problemów z chowaniem się za osłony podczas strzelanin (jest to dla mnie oczywistością) ani jakąś depresją, że jest trudno(bo nie jest), że mutanty są silne a npc są świetnymi strzelcami.
ja po prostu uwielbiam wyjść nocą ze Skadowska lub Janowa, z latarką na czole i strzelbą w garści i zapolować na artefakty buszując po anomaliach. Po drodze eliminując przypadkowo napotkanych mutaków. KLIMAT!!!
A co misery 2.0 na to? Wejdz w anomalie to skasuję ci kombinezon, po czym w nagrodę otrzymasz bezużyteczny artefakt, po spieniężeniu którego nie starczy ci na naprawę sprzętu.

Btw, ponoć twórcy stawiają na "realizm" ale widać nie przeszkadzało im to, że można dźwignąć 160kg nie używając żadnych dodatków do udźwigu czy dragów, i nawet nie doznać przeciążenia.

EDIT: drażni mnie też to, że mutantów jest pełno wszędzie a stalkerów jak na lekarstwo. Nawet grupkę najemników spotkałem TYLKO raz. Przypadkowych bandytów jeszcze nie uświadczyłem, a zrobiłem wszystkie zadania poboczne w zatonie i sporo polowałem na mutanty na całej mapie. Bug ze spawnem czy tak to ma wyglądać?
Dobra, a teraz wyskakuj z kasy, tylko tak bym ręce twoje widział. No już! Żywo!
Awatar użytkownika
WowanBardzoZły
Stalker

Dołączenie: 17 Sie 2013, 09:50
Ostatnio był: 28 Lis 2014, 19:31
Miejscowość: Kielce
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 4

Postprzez HollowVooDoo w 18 Sie 2013, 20:21

No cóż, po zainstalowaniu tego ostatniego fixa, gra zaczęła wywalać częściej i częściej aż w końcu zepsuła save ;)
Nie ma nawet loga więc nie wiem w czym jest problem.
Awatar użytkownika
HollowVooDoo
Tropiciel

Dołączenie: 20 Lip 2008, 22:09
Ostatnio był: 11 Lip 2021, 21:50
Miejscowość: Zona,Wysypisko
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 9

Postprzez Adam w 18 Sie 2013, 20:32

Nooo różne mody się instalowało, ale to nowe MISERY to mordęga totalna.

Pobrałem 2 giga i trochę moda, tego patcha i co mam. Plik instalacyjny moda i normalne gamedaty do skopiowania bez większego wytłumaczenia. Z patchem podobnie. Wrzucam to wszystko według zaleceń z forum konkurencyjnego i wyskakuje błąd o błędzie wejścia punktu procedury w blibliotece xrCore.dll. W czym problem? Może zła kolejność? Oddelegujcie do strony z DOKŁADNĄ instrukcją instalacji moda krok po kroku, bo nawet Soljankę łatwiej się instalowało :P
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 25 Lis 2024, 18:18
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 393

Postprzez trojanuch w 18 Sie 2013, 20:35

A czemu nie odpaliłeś tego execa który jest w paczce tylko wziąłeś się za kopiowanie?
Image
Crazy Misery Brewer
Awatar użytkownika
trojanuch
Modder

Dołączenie: 17 Gru 2007, 07:31
Ostatnio był: 03 Lis 2021, 13:37
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 160

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość