Witam, mam taki problem że nie mogę zaliczyć tego osiągnięcia, mimo że wykonałem wszystko co potrzebne...
1. Byłem z misją w tunelu, zabiłem kontrolera, WSZYSCY z grupy Topola przeżyli! Zdobyłem tam też ten dziwny artefakt, oddałem jajogłowym.
2. Rozstawiałem 2 razy czujniki (3+2).
3. Ochraniałem grupę Topola podczas pomiarów - najpierw w Kopaczi a potem na bagnach (wszyscy przeżyli, jednego mutanty powaliły, ale dałem mu apteczkę i żyje
). Zadanie napewno się udało, bo grupa Topola dała mi nagrodę i wszyscy mają nowe kombinezony.
4. Nie dostałem questa od naukowca, dotyczącego przyniesienia dokumentów z Jupitera, ale prawdopodobnie dlatego że zwiedzałem ten obiekt już wcześniej i zabrałem "dokumenty administracyjne". Zdobytą teczkę, i PDA zabitego najemnika poprostu oddałem naukowcowi (7000 RU nagrody i jakieś medykamenty). Tak na zasadzie: "może cię to zainteresuje" - to też się liczy prawda?
5. Wykonałem zadanie z agresywnymi snorkami - trzeba było wytrzymać w centrum anomalii przez kilkanaście sekund, gdy urządzenie dokonywało pomiarów.
6. Oddałem mechanikowi z bunkra 3 detektory.
7. Znalazłem serce oazy, sprzedałem profesorkowi.
8. Dałem temu najemnikowi naukowców 2 artefakty (kulebiak i kotlet, albo grawi).
9. Znalazłem naukowcom nową ochronę (powinność).
10. Zbadałem nową anomalię przy pomocy Svaroga - tą z której wypada trup szefa powinności i jego PDA
Zostało mi do wykonania już tylko jedno zadanie (to związane z kwiatem, do osiągnięcia Pionier), ale już dawno powinienem był dostać "Asystenta" a tak się nie stało... O co może chodzić? Zależy mi na tym bo chce mieć antybiotyki i ulepszenia od mechanika.
Mam poza tym sporo wykonanych zadań, które podnoszą reputację u wielu frakcji jednocześnie (jeden z nas, przyjaciel stalkerów itd.). Narobiłem się, i chce mieć nagrodę - a tu dupa :/
Gdyby chodziło i tą teczkę z Jupitera to kit - musiał bym powtarzać CAŁĄ lokację - jakieś 20-25 godzin gry...
EDIT
=====
Może są jakieś kody, albo mody które pozwoliły by mi dostać ten achievement...? Nie chce zaczynać od nowa czy wczytywać jakiegoś prehistorycznego save'a, a bez tego osiągnięcia będzie trochę lipa (bo Navikow ma ciekawe ulepszenia dla pancerzy).