[PYTANIE] Woda, picie

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

[PYTANIE] Woda, picie

Postprzez Plaargath w 06 Maj 2010, 12:50

Pytałem o tę kwestię już w kontekście Zewu Prypeci w takim oto poście
:

Witam, nie znalazłem na forum takiego tematu, więc pytam.

Znalazłem w plikach gry teksturę wody mineralnej i dźwięk picia (inny niż ten od wódy). Czyżby miała być opcja picia / pragnienia, której w końcu do gry nie dodano (a więc i kolejny item)? Czy ktoś może wie, jak ją przywrócić, bo moda takiego nie znalazłem...

W SoC tekstura wody też jest w plikach. Szukam MODa do SoC, który by funkcję pragnienia i picia w grę przywrócił i za kija znaleźć nie mogę. Będę wdzięczny za jakiekolwiek wskazówki gdzie szukać / jak wyciągnąć z CoP'owego ARS do SoC / jak zrobić.
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 10 Sie 2024, 12:24
Kozaki: 234

Reklamy Google

Re: [PYTANIE] Woda, picie

Postprzez BJ Blazkowicz w 06 Maj 2010, 17:16

W Priboi story była woda do picia, różne rodzaje wódy itd.
Image
Voiton laulut soi ainiaan!
Awatar użytkownika
BJ Blazkowicz
Przewodnik

Dołączenie: 17 Mar 2009, 15:42
Ostatnio był: 10 Gru 2023, 23:39
Miejscowość: Zamek Wolfenstein
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Kora-919
Kozaki: 522

Postprzez lukass w 06 Maj 2010, 17:30

Tutaj masz wątek z modem na pragnienie - http://www.gsc-game.com/main.php?t=comm ... =16#300524.
W ostatnim poście jest najnowsza wersja. Mod jest po niemiecku ale mogę go przetłumaczyć jeśli będzie działał.
Mam pirata!
Awatar użytkownika
lukass
Ekspert

Dołączenie: 25 Paź 2009, 13:18
Ostatnio był: 07 Sie 2010, 12:16
Ulubiona broń: --
Kozaki: 45

Postprzez Plaargath w 06 Maj 2010, 21:07

Panowie, jesteście boscy!

MOD działa... chyba nie do końca.
Jak załadujemy do vanilli to na początku stan posiadania = kurtka + detektor (patrz screen). Po jakimś czasie grania, mniej więcej kilka chwil po pierwszym queście dla Sida z bandytami pojawia się pierwszy wpominany przez autora MODa komunikat, że pić się chce (patrz screen). Jest już kasa, więc kupuję wodę u Sida. I tu jest kłopocik, po wypiciu butelki wody nic się nie zmienia, komunikaty idą dalej. Potem próbowałem wodę z radem, to samo, potem wódkę, potem po wstępnym wytrzeźwieniu jeszcze wodę plus dwie butelki wody z radem, na sam koniec trzy wódki a komunikaty o pragnieniu przez cały czas szalały bez zmian. Aż w pewnym momencie, nachlany jak szpadel wypaliłem z obrzyna nie w tę stronę (paedz na dzzynglu zechał :) ). Po podjęciu walki z obozem kotów, gdy zabierałem się do loot'owania jednego z nich - CTD. Logu brak, w pliku loga tylko to:

001B:02E45860 xrGame.dll
001B:02E100A0 xrGame.dll

Te nazwy w inventory wynikają z niezmienienia plików językowych, myślicie, że to może mieć związek z crashem?

Image
Image Image

Merkantylizm, srerkantylizm.
Awatar użytkownika
Plaargath
Weteran

Dołączenie: 23 Mar 2010, 15:12
Ostatnio był: 10 Sie 2024, 12:24
Kozaki: 234

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 13 gości