Kolego - przede wszystkim zapodaj nam wszystkim jaki masz sprzęt, bo niestety, ale lokacja "bar" jest w tej grze jedną z najbardziej wymagajacych, jeśli nie najcięższą pod kątem sprzętu właśnie, a to, że Twój komp. "spełnia" wymogi gry w/g opisu na pudełku do gry to jeszcze nie wszystko.Często podają na opakowaniu wymogi ,żeby grę w ogóle odpalić, a do komfortowego grania trzeba mieć nieco wjęcej jednak
Wychodzi mi na to, że masz trochę słaby sprzęt do tej gry i w większości lokacji gra Ci idzie jako/tako, ale już w barze zaczyna się właśnie ciąć.
Nie podajesz też w jakiej rozdziałce grasz.
Podaj nam konfig kompa, t/j:
-cpu,
-grafa,
-jaki RAM (firma)+ ilość,
-zasilacz,
-stery.
Jeśli chodzi o pamięć wirtualną - owszem, przy małej ilości RAM-u to musi ona być, jednak przy większej - jak u mnie 3 GB, to mam ją całkiem wyłączoną i wszystko "leci" z RAM-u bez pliku stronicowania i jest duuuużo szybciej.
Jeśli chodzi o najnowsze stery - nie prawda, wgrałem ostatnie stery do GX2 ze str. nvidii i w smarku '05 miałem zamiast 23.150 fps na poprzednim sterze 175.16, to na ostatnim było o prawie 2.000 fps mniej, czyli coś około 21.000 fps.Ale to dopiero pierwszy taki przypadek
P.S. Piszesz, że grasz bez patchy, a właśnie chyba patch 1.0003 i wzwyż zwiększa płynność tej gry i to znacznie, bo dodaje obliczenia do drugiego rdzenia ( w przypadku cpu dwurdzeniowych oczywiście).