Dzicz - bandyci + najemnicy

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Dzicz - bandyci + najemnicy

Postprzez Pertaseth w 10 Lut 2012, 15:48

Witam,
Dotarłem do baru, przeprowadziłem Krugłowa przez dzicz, ale pozostało mi zadanie eksterminacji bandytów lub najemników w Dziczy. To zadanie typu zabij grupę. Nie brałem go, samo wpadło u Barmana. Problem w tym, że wszystkich wystrzelałem ale na takim betonowym budynku obok dźwigu pojawiają się nowi przy wejściu do lokacji. Jak ostatnio tam wszedłem od strony baru to zobaczyłem 8 ludzi z powinności pchających się w dzicz. Gdy byłem już obok wieży (tam jest strzelec przy pierwszym wejściu) a powinność zniknęła mi z oczu, od strony baru wbiegło około 10 ślepych psów, + nibypsy, + kilka snorków. Straciłem sporo granatów, wracam do Baru i znajduję martwych powinnościowców, już za tym miejscem gdzie byli snajperzy znajduję też wrogich najemników. Nie wiem czy to był bug, ale ja nadal nie wiem jak mam ich zabić skoro ciągle spawnują się nowi.
Gra oryginalna, 1.6, mod na dynamiczny HUD, brak limitów zadań i niezniszczalne kombinezony.
Awatar użytkownika
Pertaseth
Stalker

Dołączenie: 15 Sty 2012, 00:52
Ostatnio był: 07 Wrz 2012, 19:58
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Reklamy Google

Re: Dzicz - bandyci + najemnicy

Postprzez szczypiorofix w 10 Lut 2012, 16:06

Ja powiem tak : za każdym razem gdy wchodziłem do Dziczy (a nie miałem tego zadania, lub je właśnie skończyłem) włączało się samo. Czy wchodziłem ze strony Jantaru czy też Baru. Często, gdy oni zginą bo np. powinność ich wykosi nie zalicza tego zadania tzn. czekasz ten 1 dzień i koniec - masz niezaliczone. Mi się to zdarzało bardzo często. Musiałem mieć niezłego farta, żeby spotkać ich żywych (o bandytów chodzi). A co do snorków i dzików - owszem, nie wiem jak jest to zrobione ale one uwielbiają się spawnować niedaleko wejścia do Baru (ten pierwszy budynek przez który przechodzisz). Stąd myślę, że to one załatwiają bandytów za ciebie - a ty zwyczajnie nie masz kogoś żywego do zabicia. Ja zaliczyłem tylko raz to zadanie, potem olałem.
"Pewnego pięknego październikowego poranka Umierająca Ziemia połknęła własne bebechy i zmarła w konwulsjach" - Opowieść Poety: Pieśń Hyperiona.
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Dołączenie: 20 Cze 2011, 20:50
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 14:03
Miejscowość: Wawa
Frakcja: Powinność
Kozaki: 44

Postprzez Pertaseth w 10 Lut 2012, 16:09

Ale czy wtedy zadanie nie powinno się zaliczyć samo, skoro są zabici ?
Awatar użytkownika
Pertaseth
Stalker

Postprzez szczypiorofix w 10 Lut 2012, 17:24

Mi się to nie przytrafiło niestety. Chyba sam musisz ich ubić i nie jestem pewien czy nie wszystkich, żeby ten quest zaliczyć. Mi udało się jeden raz, zaraz na samym początku. Potem on powtarza się do znudzenia. Też mam wersje 1.6 i w pewnym momencie olałem tego questa. Podobnie jest z zadaniem zabicia zombie na tym bagienku w Jantarze - za każdym razem gdy wchodziłem do Jantaru wyskakiwał ten quest - tylko tu nie było takich problemów z zaliczeniem. Ten quest i ten z bandytami (czy też najemnikami) w Dziczy to questy niesłychanie upierdliwe. Olałem je w pewnym momencie i pozostawiałem niezaliczone.
"Pewnego pięknego październikowego poranka Umierająca Ziemia połknęła własne bebechy i zmarła w konwulsjach" - Opowieść Poety: Pieśń Hyperiona.

Za ten post szczypiorofix otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pertaseth.
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Postprzez Pertaseth w 10 Lut 2012, 18:31

No to trudno, spróbuje tam wrócić i może ktoś będzie. O tyle dziwne że jak około rok temu grałem z modem OL to nie miałem takiego problemu :)
Awatar użytkownika
Pertaseth
Stalker

Postprzez scigacz1975 w 10 Lut 2012, 18:37

Cele dla tego zadania to 4-ech bandytów lub bandytów\najemników. A siedzą sobie w okolicy wyjścia z korytarza (korytarz w poprzek ścieżki w głąb dziczy pod budynkiem w którym przy pierwszym wejściu na dzicz siedzą najemnicy-snajperzy) - wchodzisz do korytarza, skręcasz w prawo i na końcu powinien być jeden, trzech pozostałych już za korytarzem. Ci którzy siedzą na niedokończonym budynku przy dźwigu są z innej grupy i będą się spawnować do czasu aż wyłączysz mózgozwęglacz a przy ognisku koło wagonu (tego w którym jest pancerz wolności) rozbiją obóz stalkerzy.
Awatar użytkownika
scigacz1975
Monolit

Dołączenie: 29 Sty 2010, 00:26
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 01:03
Miejscowość: Stalowa Wola
Ulubiona broń: --
Kozaki: 926

Postprzez Pertaseth w 10 Lut 2012, 18:59

Ale na pewno zabiłem wszystkich w przejściu. Przejdę jeszcze raz i dam po kulce nieboszczykom. W zasadzie jednemu bo reszta zniknęła.
Awatar użytkownika
Pertaseth
Stalker

Postprzez szczypiorofix w 10 Lut 2012, 19:26

@Ścigacz : wszystko się zgadza :) tylko ja miałem tak, że to zadanie ciągle mi wyskakiwało - zadanie nieudane. Przechodzę z Baru do Dziczy, znów to zadanie ale Najemników ani widu ani słychu. Zanim doszedłem do Prypeci (przechodziłem przez Dzicz kilka razy) ten quest kilka razy mi wyskakiwał ale zaliczył mi tylko raz, na początku. Nie wiem czy to bug.
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Postprzez Pertaseth w 10 Lut 2012, 19:48

No i wszedłem w korytarz, leżą jakieś bestie i trupy. Znalazłem dwóch w kombinezonach najemników - wrzuciłem granat, dostali po kulce. Nic. Więc po kolei wynosiłem ich poza korytarz. I co ? Nic. Bardzo nie lubię mieć niezaliczonych, znów piraci górą bo za free i nawet jak mają buga to im wisi :P
Awatar użytkownika
Pertaseth
Stalker

Postprzez szczypiorofix w 10 Lut 2012, 21:33

Też tego nie lubię, to była jedyna misja której nie zaliczyłem. Trudno. Taki chyba urok tej gry. Możesz próbować przechodzić Dzicz jak najszybciej i nie przechodzić przez nią za wiele razy tak aby quest się nie włączał (czyli zaliczyć całą Dzicz i cały Jantar włącznie z X16 w ciągu 1 doby w grze). Twierdzisz, że piratom wiszą takie problemy? ;)
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Postprzez Pertaseth w 10 Lut 2012, 21:51

Wiesz, nawet jeśli nie wiszą, to mają to za darmo więc praktycznie nic nie tracą i jeśli się wkurzają to tylko na siebie, bo nic nie wydali - zero straty. A ja mogę się wkurzyć na twórców że mi taki numer wycięli, kiedy chcę im pomóc a oni mi zabierają satysfakcję z gry ;)
Nie jeden kawałek gier przechodzę tylko po to by wykonać zadanie, lecę do baru bo została godzina do oddania questa przez pół mapy a gra mi wycina numer i nie da się go zaliczyć :/ Dobrze że Fallout 3 był dopracowany :)
Awatar użytkownika
Pertaseth
Stalker

Postprzez szczypiorofix w 10 Lut 2012, 22:13

Racja, jest to wkurzające. Wchodzi do Dziczy, wyskakuje zadanie a ty ganiasz jak głupi po mapie, wchodzisz-wychodzisz i nic Najemników do wytłuczenia jak nie było tak nie ma ;) pozostaje nic innego jak wczytanie wcześniejszego sejwa. Widzę, żeś perfekcjonista :D nie wiem czy coś można na to poradzić. Próbować, próbować i jeszcze raz próbować - i to w momencie pierwszego wkraczania na Dzicz (no ewentualnie drugiego - po powrocie z Jantaru - dokładnie nie pamiętam czy to zadanie pojawia się przy pierwszym wkroczeniu do Dziczy czy potem). Przy pierwszym wkroczeniu do Dziczy usłyszeć można jak Najemnicy się "namawiają" na naszego bohatera. Od tego momentu powinieneś mieć na uwadze to zadanie i powtarzać do skutku a jak wybijesz ich i zaliczysz zadanie - nie wchodzić ponownie do Dziczy. Z tego co pamiętam nagrodę potem odbierasz w Barze od Barmana (ale mogę się mylić, nie pamiętam).
PS. co do Fallouta 3 to niestety (mimo iż uwielbiam tę grę) muszę przyznać, że ma sporo błędów (i to nie tylko technicznych).
Awatar użytkownika
szczypiorofix
Tropiciel

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości