Muszę jednak trochę sprecyzować swoją poprzednią wypowiedź. Otóż na samym początku powiem, że i ta modyfikacja nie spełnia w pełni moich oczekiwań. Oto dlaczego:
1. Po włączeniu modu, by pijawki były zawsze widzialne - pijawki są widzialne, ale mogą się stać również niewidzialne, jak tego zapragną.
2. Nie atakują, często stoją w miejscu i nic nie robią, jak się do nich zbliżam (czasami są niewidzialne).
3. Czasami uciekają, jak w nie strzelam lub jak mnie zobaczą. Muszę ganiać cholery... Zatrzymają się od czasu do czasu, a wtedy zabijam je - jednak zazwyczaj są przy tym niewidzialne (również jak zginą).
4. Zabiłem trzy pijawki w wiosce pijawek. Dziwnym trafem każda miała macki do zabrania. Bug czy fart?
5. Jedna pijawka ubiła dwóch stalkerów, jak mnie nie było w pobliżu. Po zabiciu ich chyba zamarła (niewidzialna - taką ją spotkałem) i czekała na coś. Nie poruszyła się nawet, jak zaczął w nią pruć śrutem.
Wniosek? Chyba i ten mod nie sprawia tego, co miał sprawiać.
Aczkolwiek niedogodności z niego wynikające są nader przyjemne w rozgrywce (przynajmniej dla mnie)...