Polski lektor i tłumaczenie...

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Re: Polski lektor i tłumaczenie...

Postprzez LastEr w 09 Gru 2008, 00:41

Ponoć instalator łączy się z internetem w momencie podania seriala, a następnie licznik na serwerze robi swoje xD
Na to wygląda, że to czyjś wymysł - całe szczęście :wink:

A tak na wszelki wypadek - jest ktoś, kto jest pewien, że instalował więcej, niż 5 razy? :D
ImageImage
Awatar użytkownika
LastEr
Kot

Dołączenie: 29 Lis 2008, 00:07
Ostatnio był: 03 Gru 2011, 16:12
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Raven422 w 09 Gru 2008, 12:26

Ja instalowałem 8 razy stalkera i nie miałem żadnych problemów :).
Awatar użytkownika
Raven422
Tropiciel

Dołączenie: 21 Cze 2008, 19:20
Ostatnio był: 28 Wrz 2016, 13:35
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 20

Postprzez Darth ReX w 09 Gru 2008, 17:57

Też żeś se problem znalazł... Takie zonki występują tylko przy instalacji z rejestracją w necie i tylko w przypadku kilku tytułów na tym padole. Nawet GTA IV tego nie ma.
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: Wczoraj, 01:28
Kozaki: 224

Postprzez shade_of_blue w 17 Gru 2008, 14:52

LastEr napisał(a)://07 Gru 2008 19:33 :
'zdobyłem' polską wersję stalkera, wydłubałem z angielskiej pliki z dialogami, wkleiłem do /gamedata, zedytowalem plik i wszystko śmiga.
Jutro idę do sklepu po oryginał. Wielkie dzieki za pomoc :P
Jakby kogoś interesowały angielskie dialogi to mogę gdzieś uploadnąć.

eee... mało oryginalne to pewnie będzie, ale ja powiem, że osobiście uważam, że wersja z polskim lektorem jest super i o ile muszę przyznać, że nie miałem okazji grać w angielską, to obejrzawszy trochę filmików na youtube z wersji angielskiej uważam, że angielska wersja jest duużo słabsza - wolę oryginalny rosyjski podkład, z nałożonym lektorem (swoją drogą, to nie byle kto, tylko Mirosław Utta, który podkłada również dialogi pod filmy w tv) niż _straszną_ moim zdaniem wersję angielską z "rosyjskimi" akcentami, ktore po prostu bolą w uszy... :/

zwłaszcza, że, nie wiem czemu, ale mi do klimatu tej gry ten lektor bardzo pasuje i kojarzy mi się z rosyjskimi filmami itp... a z kolei, gdyby angielska wersja była dubbingowana po angielsku, a nie po "rosyjsko-angielsku", to pewnie by mi się tez podobało, ale po prostu nie mogę słuchać tego "stolker, if yuR lukinG foR a plejs tu Rest, iit, dRink, or tok", i inne w stylu "ve spik zis vay bekos ve kam fRom Rashia"...

ale oczywiście, o gustach się nie rozmawia :)

oczywiście, fajnie jakby można było dla odmiany wyłączyć lektora, a włączyć napisy (zwłasza, jakby się dało włączyć napisy, do tych tekstów, które nie są w ogóle tłumaczone (dowcipy, itp)), ale skoro się nie da, to jednak ja polecam wersję polską, a nie angielską...
shade_of_blue
Kot

Dołączenie: 17 Gru 2008, 14:33
Ostatnio był: 24 Sty 2009, 03:45
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Poprzednia

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 29 gości