LastEr napisał(a)://07 Gru 2008 19:33 :
'zdobyłem' polską wersję stalkera, wydłubałem z angielskiej pliki z dialogami, wkleiłem do /gamedata, zedytowalem plik i wszystko śmiga.
Jutro idę do sklepu po oryginał. Wielkie dzieki za pomoc
Jakby kogoś interesowały angielskie dialogi to mogę gdzieś uploadnąć.
eee... mało oryginalne to pewnie będzie, ale ja powiem, że osobiście uważam, że wersja z polskim lektorem jest super i o ile muszę przyznać, że nie miałem okazji grać w angielską, to obejrzawszy trochę filmików na youtube z wersji angielskiej uważam, że angielska wersja jest duużo słabsza - wolę oryginalny rosyjski podkład, z nałożonym lektorem (swoją drogą, to nie byle kto, tylko Mirosław Utta, który podkłada również dialogi pod filmy w tv) niż _straszną_ moim zdaniem wersję angielską z "rosyjskimi" akcentami, ktore po prostu bolą w uszy... :/
zwłaszcza, że, nie wiem czemu, ale mi do klimatu tej gry ten lektor bardzo pasuje i kojarzy mi się z rosyjskimi filmami itp... a z kolei, gdyby angielska wersja była dubbingowana po angielsku, a nie po "rosyjsko-angielsku", to pewnie by mi się tez podobało, ale po prostu nie mogę słuchać tego "stolker, if yuR lukinG foR a plejs tu Rest, iit, dRink, or tok", i inne w stylu "ve spik zis vay bekos ve kam fRom Rashia"...
ale oczywiście, o gustach się nie rozmawia
oczywiście, fajnie jakby można było dla odmiany wyłączyć lektora, a włączyć napisy (zwłasza, jakby się dało włączyć napisy, do tych tekstów, które nie są w ogóle tłumaczone (dowcipy, itp)), ale skoro się nie da, to jednak ja polecam wersję polską, a nie angielską...