Witam. Posiadam wersję gry 1.005. Aktualizacje instalowałem po kolei z dodatkowej płyty dołączonej do gry (Platynowa Kolekcja). Jak na razie spotkałem się z kilkoma małymi błędami w grze, które jednak nie nieumożliwiły mi dalszej gry. Teraz jednak pojawił się poważny problem, którego nie potrafię rozwiązać.
Otóż znalazłem wejście do laboratorium X-18, wytępiłem wszystko co się ruszało i pokonałem ognistą kulę. Potem zabrałem dokumenty (pisze na nich "część czwarta"). Zgodnie z poradnikiem pojawiają się żołnierze. Jest ich kilku, więc bez problemu ich załatwiam. Gdy dochodzę na samą górę i wychodzę z laboratorium - nic się nie dzieje. W poradniku pisze, że powinni pojawić się żołnierze i iodciąć mi drogę, którą przyszedłem.
Powodem tego jest fakt, iż nie została mi jeszcze uznana misja "znajdź wejście do laboratorium X-18". Tutaj również miałem problemy - a mianowicie:
Zabiłem Dzika, wziąłem jego klucz, zadanie zostało zaktualizowane. W ekwipunku jednak klucza nie mam - i nie miałem. Żeby otworzyć pancerne drzmi musiałem się nieźle namęczyć. W końcu otworzyły się same - w momencie, gdy rzuciłem w nie granat (tutaj kolega powiedział, że się przestraszyły
).
Gdy wyszedłem z laboratorium by przestudiować misje oraz notatki Naznaczonego, w podziemiach budynku znikąd wziął się Poltergeist i Nibyolbrzym - co wydało mi się bardzo dziwne - ponieważ ten pierwszy występował tylko w laboratorium, a drugi był traktowany jako swego rodzaju boss.
Podsumowując - mam dokumenty, oczyściłem całe laboratorium - ale misja dalej jest na poziomie znalezienia wejścia do laboratorium.
Proszę o pomoc. Oby obeszło się bez ponownego przechodzenia gry, ponieważ byłoby to bezsensowne - za dużo czasu i naboi zmarnowałem by tu dojść.
Z góry dziękuję za pomoc.