Problem z misją - ELIMINACJA BANDYTÓW W ROSTOKU

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Problem z misją - ELIMINACJA BANDYTÓW W ROSTOKU

Postprzez phalanx w 27 Lut 2009, 00:14

Witam po raz kolejny.

Zacytuję tutaj swojego posta z innego tematu - zamkniętego, zanim uzyskałem odpowiedź na pytanie.
Nadmienię tylko, że cieszę się, że tak strzeżecie praw autorskich producenta Gry. W tym wypadku jednak - pudło.
Grę mam w wersji Retail - otrzymaną wraz z płytą główną (Asus Rampage Formula). WŁAŚNIE W WERSJI ANGIELSKIEJ. Moderatorowi/adminowi z cyniczną przyjemnością podam kod bo i tak nie gram po multiplayerze.

Po drugie - jeśli temat zamknął moderator, świadczy to źle zarówno o nim, jak i o tutejszym forum. Zresztą, gdyby nie było mi żal całej gry, w którą zainwestowałem trochę czasu, nie pytałbym tutaj i nie szukał pomocy, zwłaszcza po tak "sympatycznym" przyjęciu na forum.

Wassilij Zaitsev napisał(a):On ma pirata! Bo ma go po angielsku. Admin! Ban him! A co do twojego problemu to... LeĆ do sklepu po oryginał.

Jak ja pytałem, to z łaski swojej mów do mnie a nie o mnie w trzeciej osobie, kolego. Poza tym, zdaje się że istnieje taka wykładnia "domniemania niewinności"?

Freezen360 napisał(a):]Piratów na tym forum nie tolerujemy, najlepszym wyjście jest polecieć do sklepu po oryginał. Żegnamy pana.

A może ktoś tak mnie zapyta ?

A tu oto cały mój problem:
Mam nadzieję że ktoś nieuczulony na swoim punkcie pomoże mi zamiast niecelnie strzec cudzego biznesu.

Witajcie,

Po wielogodzinnych poszukiwaniach i w necie, i w wild territory odpowiedzi na moje pytanie - poddałem się.
Ale do rzeczy:
Na wersji 1.0006 otrzymałem automatyczną misję od Barkeepa "Eliminate Mercs and Bandits in Rostok". Ponoć misja ta ma buga, ale idzie ją przejść... Ktoś napotkał podobny problem ? Przy samym wejściu od do Wild Territory spotykam kilku członków powinności biegających tam i z powrotem, i nic ponadto - wykończyłem wszystko co się ruszało w miejscu, gdzie miała się rozegrać ta misja. Szukałem też odpowiedzi przy wyjściu do Yantaru - tam regularnie pojawiają się ludzie (budynek przy torach i zawalonym wejściu do podziemi), ale ich likwidacja nie przynosi efektu. Poradźcie proszę, drugi raz już przechodzę tę grę i trzeciego nie będzie - prędzej będę grał w rzut dyskiem... :>
phalanx
Kot

Dołączenie: 19 Lut 2009, 18:54
Ostatnio był: 16 Mar 2009, 15:49
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Problem z misją - ELIMINACJA BANDYTÓW W ROSTOKU

Postprzez Vaniol w 28 Lut 2009, 18:08

Ja sobie takiej misji nie przypominam nawet. Zabiłeś członków powinności ? Masz save zanim to się wydarzyło ? Często załadowanie poprzedniego zapisu pomaga przy bugach. Poza tym, możesz przecież tę misję olać bo i tak nie jest konieczna do ukończenia gry.
Image Image
"And if that is not the best fuckin' example, God HimSelf killed his own motherfuckin' son. So let's sing The Death Song Kids" by Marilyn Manson
Awatar użytkownika
Vaniol
Very Important Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2007, 21:50
Ostatnio był: 19 Sie 2024, 23:11
Frakcja: Monolit
Kozaki: 11

Postprzez phalanx w 01 Mar 2009, 12:39

No niby tak, ale - takie zboczenie - nie chcę by nic mnie nie denerwowało w zakładce "nieukończone misje" :) Grę ładowałem kilka razy sprzed jej załączenia (pojawia się automatycznie przy wyjściu z baru w kierunku Rostoku) i nic.
phalanx
Kot

Postprzez Vaniol w 01 Mar 2009, 22:24

W przypadku stalkera musisz wziąć poprawkę na questy.
Image Image
"And if that is not the best fuckin' example, God HimSelf killed his own motherfuckin' son. So let's sing The Death Song Kids" by Marilyn Manson
Awatar użytkownika
Vaniol
Very Important Stalker

Dołączenie: 21 Lut 2007, 21:50
Ostatnio był: 19 Sie 2024, 23:11
Frakcja: Monolit
Kozaki: 11

Postprzez Chrapek w 01 Mar 2009, 22:42

Może chodzi mu o najemników?(rostok to dzicz?)

Zainwestuj w słownik ortograficzny bo drugiego warna zarobisz. - F360
Ostatnio edytowany przez Chrapek, 03 Mar 2009, 00:00, edytowano w sumie 1 raz
Chrapek
Kot

Dołączenie: 28 Lut 2009, 00:22
Ostatnio był: 03 Mar 2009, 00:19
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: TRs 301

Postprzez phalanx w 02 Mar 2009, 21:22

Witajcie,

No w misji widniało - "eliminate Mercs and bandits", czyli - po "polskawemu" - "wyeliminuj najemników i bandytów". Poza chłopcami z powinności wbiegającymi na tą pozycję i łażącymi potem tam i z powrotem, oraz ludźmi w budynku przy torach, nie ma nikogo. Wiem na pewno, że w tej misji jest błąd, szukam osób które trafili na tej wersji w to miejsce i tę sytuację. Wyczytałem gdzieś że udało się to przejść idąc do Kruglova, szukałem i też lipa.

Co do questów - może faktycznie macie rację - stwierdzam że chęć skończenia wszystkich misji poprawnie i porządnie to już nie zboczenie a nerwica natręctw :)

Tak czy inaczej - ciekaw jestem rozwiązania problemu, a może inni następni znerwicowani będą wiedzieli co robić :)
phalanx
Kot

Postprzez Rączka w 03 Mar 2009, 08:10

Hempf... Ja to zadanie otrzymałem po powrocie z Jantaru. W Dziczy, w drodze do baru, powinno stać paru gostków, to właśnie ci bandyci.
Rączka
Kot

Dołączenie: 30 Lip 2007, 09:17
Ostatnio był: 03 Lis 2014, 01:18
Miejscowość: z Bydgoszczy

Postprzez PrzemoC w 07 Mar 2009, 17:40

Niedawno dostałem tego questa jak wracałem znad Jantaru. W budynku gdzie gdy pierwszy raz wchodziłeś do Dziczy czekali najemnicy, było ich trzech czy czterech i po ich sprzątnięciu zakończyłem misję. Ludzie z Powinnosci też tam byli... Może wyjście na inny obszar i powrót Ci pomoże? Ja nie miałem problemów, mam też wersję 1.0006.
"Każde słowo jest jak niepotrzebna plama na ciszy i nicości." -Samuel Beckett
Ale, z drugiej strony, on to powiedział...
Awatar użytkownika
PrzemoC
Beta Tester

Dołączenie: 31 Sty 2009, 15:27
Ostatnio był: 19 Cze 2022, 12:45
Miejscowość: Everon
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: SIP-t M200
Kozaki: 13

Postprzez dragon22 w 21 Mar 2009, 00:23

z tą misją nie mam problemów,a również posiadam wersję 1.0006.Ta misja jest całkiem zwyczajna.Najemnicy,których eliminujesz.Są albo przy podłużnym budynku,albo niedaleko siedliska bandytów przy wagonie.Mogą być też na placu,z którego widzisz snajperską wieżę.Misja jak każda inna.Coś jest nie tak z twoją grą jak ci nie chodzi dobrze. :idea:
Dobra broń nie wystarczy.Bez celnego oka tylko wariat wybiera się do Zony
Uwaga.Pojawił się kolejny rozdział powieści pod tytułem "zły cień"- trzy rozdziały.Proszę o komentarze i oceny rozdziałów
Awatar użytkownika
dragon22
Stalker

Dołączenie: 11 Mar 2009, 12:15
Ostatnio był: 21 Kwi 2009, 19:29
Miejscowość: Czerwony las
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 1

Postprzez strzelec wyborowy w 24 Mar 2009, 16:25

Na różnych wersjach grałem i nie było problemów.Być może błąd wynika z tego iż mamy inną od siebie wersję.Ja mam oryginał i takich błędów jak dotąd nie spotkałem-misję wykonałem w sumie z 50 razy i zawsze było dobrze. :D
Czekam na oceny powieści na forum cień czarnobyla.Zapraszam wszystkich!!
Co jest największym skarbem dla stalkera? Broń
Co mówi stalker w Zonie kiedy przed jego twarzą przemyka śmierć? Nic.Jest urżnięty
Czy Zona to złote miejsce? Jeśli chodzi o zarobek i przemyt to nawet idealne
Czy życie w Zonie jest bezpieczne? Tak, pod warunkiem, że siedzisz cały czas na tyłku w ukryciu.
Awatar użytkownika
strzelec wyborowy
Kot

Dołączenie: 11 Mar 2009, 15:44
Ostatnio był: 21 Kwi 2009, 17:32
Miejscowość: Prypeć
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 3

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 18 gości