Formalnie GSC nie ma. Studio funkcjonuje pod inną nazwą (Vostok Games bodajże), ale marka GSC jest zamknięta.
Po raz kolejny mówię, że gra wygląda finalnie zupełnie inaczej niż miała, ale pod przymusem THQ (wydawcy) została dość boleśnie okrojona. A modów jest dużo po to, by dodać do gry to, czego w niej oryginalnie zabrakło + to, co wyobraźnia twórcom takich modów podpowie. Powołam się na Euro Truck Simulator 2 - modów wyszło od groma, spora część dosłownie kilka dni po premierze. Twórcy chcieli dobrze, zobaczyli jednak, że to co wykonali oryginalnie nie jest do końca takie jak zdaniem społeczności i część modyfikacji wpleciono do kodu ETS2 przy okazji patchów. Taka jednak różnica, że Pavel Sebor wraz z ekipą trzyma rękę na pulsie, ma też kontakt z fanowskimi (w zasadzie oficjalnymi, bo kontakt ze studiem SCS Software jest stały) stronami poświęconymi grze.
Co do ostatniego punktu - to samo, co napisałem w pierwszym akapicie.
Z 'funem' chodzi mi o błąd ort. - fan, tak samo po polsku i po angielsku brzmi tak samo. FAN. Nie FUN.
Koniec OT bo zły, okrutny i nadużywający władzy moderator Wheel... a nie. Wróć! Zły i okrutny administrator
zaraz zarzuci nam po punkcie karnym.
Tu i
tu masz tematy poświęcone temu, czego zabrakło i co chciałbyś zmienić. Uczulam jednak, że to 'gdybanie' miłośników gry, a nie faktyczne info przekazane twórcom gry. Chociaż, może kiedyś...