[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Postprzez cynik w 06 Sty 2011, 13:06

Znalazłem na terenie przy elektrowni martwych żołnierzy jednak nie pojawia mi się informacja że znalazłem zaginiony oddział. Czy ktoś może mi powiedzieć gdzie dokładnie się udać żeby zaliczyć tą misję. Amunicję mam na wyczerpaniu i roi się tam od monolitu i mutantów więc nie chcę błądzić. z góry dzięki za pomoc.
cynik
Kot

Dołączenie: 02 Mar 2009, 23:43
Ostatnio był: 01 Maj 2014, 07:40
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez Oskar w 06 Sty 2011, 18:08

Śmieszne to,schowałem się podczas emisji w bunkrze naukowców,była emisja to polazłem spać . Na Easy grałem,bo widzę ,że tutaj na easy łatwo paść i łatwo zabić o.O . Wychodzę z bunkra,a tam w cholerę zombie,poltergeist,burer,kontroler... Co robić ? O.o Może ma ktoś save po odnalezieniu tych notatek pod 1.0005 D; najlepiej ktoś kto grał po angielsku. Sorry,ale używam quicksave'a i nie mam takich save ;[
Image
Awatar użytkownika
Oskar
Stalker

Dołączenie: 07 Lut 2010, 04:39
Ostatnio był: 13 Kwi 2017, 00:13
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Threaded SPSA-14
Kozaki: 15

Postprzez cyckovsky w 06 Sty 2011, 23:46

Witam. Czy ktoś wie, czy można jakoś w tym modzie wyłączyć emisje?

edit: ok, poradziłem sobie
Image
Awatar użytkownika
cyckovsky
Kot

Dołączenie: 02 Sty 2011, 21:13
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 14:52
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC

Postprzez kris16 w 07 Sty 2011, 20:08

wie Ktoś co zrobić aby zaliczyć misje od powinności zabijanie snajperów w bazie wolności wszystkich wyrżnąłem ale zostało zabij Łukasza ale go nigdzie niema :-/ :+:
wczytałem grę i zaliczyło ciekawe
dozymetr sosna to jest to
kris16
Kot

Dołączenie: 24 Mar 2010, 21:25
Ostatnio był: 31 Gru 2012, 12:50
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Danio1313 w 28 Sty 2011, 17:09

Dajcie spolszczenie bo link z pierwszego postu nie działa...
Image
Awatar użytkownika
Danio1313
Kot

Dołączenie: 26 Maj 2009, 19:52
Ostatnio był: 11 Lip 2017, 09:16
Miejscowość: Laboratorium X18
Kozaki: 1

Postprzez caleb59 w 28 Sty 2011, 19:23

Spolszczenie tekstowe: http://www.przeklej.pl/plik/priboi-stor ... 26iu98cagh

Polskie audio: http://www.przeklej.pl/plik/priboi-stor ... 26iub9l40i

BTW link do spolszczenia w pierwszym poście działa! :facepalm:
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: 03 Lis 2024, 00:27
Kozaki: 672

Postprzez szakal007 w 02 Lut 2011, 11:33

i problem mam musze znalez dokumenty CNNP a nie wiem gdzie są cos mam zbadac w czerwonym lesie S.O.S cos z samolotu rozbitego byłem w X16 zeby poszukac profesora Kurgola ale nie bylo wszystko przeszukałem Pomocy

Za ten post szakal007 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Adam.
szakal007
Kot

Dołączenie: 31 Sty 2011, 18:54
Ostatnio był: 08 Lut 2011, 11:21
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: -1

Postprzez smok61 w 02 Lut 2011, 14:21

Na poprzedniej stronie masz link do poradnika. Co prawda po angielsku, ale na obrazkach jest wszystko pokazane.
Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów.
Stanisław Lem
Awatar użytkownika
smok61
Tropiciel

Dołączenie: 19 Wrz 2009, 12:36
Ostatnio był: 07 Lut 2018, 19:30
Kozaki: 75

Postprzez cyckovsky w 03 Lut 2011, 10:59

szakal007 napisał(a):i problem mam musze znalez dokumenty CNNP a nie wiem gdzie są cos mam zbadac w czerwonym lesie S.O.S cos z samolotu rozbitego byłem w X16 zeby poszukac profesora Kurgola ale nie bylo wszystko przeszukałem Pomocy

Nie pamiętam już dokładnie gdzie jakie dokumenty są, bo praktycznie w każdym miejscu w tym modzie można je znaleźć, tylko za cholery nie wiedziałem po co to wszystko. Znalazłem jakieś z 5 kodów, ale o dziwo żaden nie pasował do x18, teraz widzę dopiero, że ten kod będzie gdzieś przy końcu gry dopiero... Te miejsca gdzie pamiętam gdzie coś było: w Dolinie Mroku w bazie bandytów, wchodzisz po schodach do górnego pomieszczenia i skaczesz przez okno na skrzynkę, potem wybijasz deski z okna i wchodzisz tam do pomieszczenia. W tym samym budynku musisz znaleźć takie pomieszczenie z takimi kracianymi drzwiami i tam jest spory arsenał wszystkiego, jednak najbardziej interesować Cię powinien antybiotyk na wirusa, w jednej z niebieskich skrzynek obok kombinezonów. To też jest dziwne, dlaczego twórcy założyli, że akurat tam gracz pójdzie spośród wszystkich lokacji Zony i znajdzie antybiotyk, a o jego lokalizacji od nikogo się nie dowiemy. W wiosce obok Magazynów Wojskowych (uważaj na pijawki) - szukaj na radarze domu z zaznaczona białą kropką(ciałem) - wchodzisz do niego i po drabince na dół i masz ciało Sidorowicza, podnosisz dokumenty i zobaczysz po co był Ci antybiotyk. Dalej: coś w Kordonie było. W bazie Powinności (Bar), wchodzisz na taką wierzę z drabinkami (jak wychodzisz z baru to idziesz w prawo i potem w lewo i obok tej warty z 3 ludzi tam jest, napewno zobaczysz) skaczesz z niej na dach i przez dziurę na dół i obok zaklinowanych drzwi po lewo masz generator który jest schowkiem. W podziemiach Agropromu, w schowku Strieloka. W x16 nie pamiętam, ale chyba tam jest ciało tego profesora i od niego masz zaawansowane PDA, które przypinasz do pasa i widzisz na radarze anomalie. W Czerwonym Lesie wybijasz pomału wrogów i dochodzisz do miejsca katastrofy helikoptera, przed nim są 2 ciała naukowców jeden z nich chyba ma jakiś klucz czy coś i potem coś tam jeszcze było nie daleko nich, że były tam dokumenty, jak nie znajdziesz to musiałbyś zobaczyć ten poradnik. Napewno są jeszcze gdzieś tylko już nie pamiętam, dalej jak do Prypeci nie grałem, bo dla mnie mod jest taki sobie. Trochę przyspoilerowałem, ale jakoś tak wyszło :)
Pozdrawiam
Image
Awatar użytkownika
cyckovsky
Kot

Dołączenie: 02 Sty 2011, 21:13
Ostatnio był: 27 Kwi 2014, 14:52

Postprzez Adam w 05 Lut 2011, 19:53

- Baza Powinności- hangar = Projekt elektrowni,
- Baza bandytów w Dolinie Mroku = Książka genetyczna,
- X16- ciało Kugłowa = Detektor wykrywający emisje psioniczne,
- Podziemia Agropromu - Kryjówa Streloka = notatka Włodzimierza Urodina nt. kodu do X18 (jego żonka ukryła go w Sarkofagu ;))
- Czerwony Las ciała naukowców - notatka z częścią kodu do drzwi (chyba tych na skrzyżowaniu)

To wszystko, co wiem :D Reszta infa w poradniku.

PS.
Te informacje są z Priboi Story 1.1 w wersji spolszczonej :D
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 20 Wrz 2023, 17:49
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 393

Postprzez 13679388 w 15 Lut 2011, 08:24

Dzieńdobry jestem nowy na tym forum . Proszę o pomoc z tym modem otuż to robie wszystko zgodnie z instrukcją
i później włączam gre i wyskakuje mi komunikat "nie znaleziono wejscia do proceduty coś tam coś tam w bibliotece xrLUA.dll"

Bardzo Proszę o Pomoc

13679388
Wygnany z Zony

Dołączenie: 02 Wrz 2010, 16:39
Ostatnio był: 22 Cze 2011, 10:53
Ulubiona broń: Akm 74/2U

Postprzez Cromm Cruac w 15 Lut 2011, 10:44

Pomóc, to by my moźe i pomogli ale my nie wróżki. Ramkę na górze przeczytał?
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 03 Lis 2024, 00:55
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1077

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości