[Modpack] Masa pukawek i nie tylko

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [Modpack] Masa pukawek i nie tylko

Postprzez vintorez1 w 01 Wrz 2009, 16:54

Z tym wywalaniem do pulpitu podczas zapisywania to poradziłem zmieniając Render na dynamiczne oświetlanie obiektów, ale teraz mam inne pytanie gdzie mogę znaleźć takie bronie jak Stg 44, Km levis, miotacz ognia lub Gewehr 43 bo jestem już w elektrowni i nie miał ich żaden handlarz ani stalker
Awatar użytkownika
vintorez1
Kot

Dołączenie: 11 Maj 2009, 16:57
Ostatnio był: 29 Gru 2024, 10:48
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez kalash w 01 Wrz 2009, 17:02

Jedynie strzelałęm z Gewehr 43 (miał ją bandyta albo stalker jakiś nie pamietam)
A co do reszty to nie wiem gdzie jej szukać
Musisz się pytać innych
W sumie sam jestem ciekaw gdzie jest miotacz ognia.....
Awatar użytkownika
kalash
Stalker

Dołączenie: 09 Lip 2009, 19:59
Ostatnio był: 27 Cze 2025, 09:48
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 4

Postprzez Windmaker w 01 Wrz 2009, 17:37

Miotacza ognia nie znalazłem, ale znalazłem za to MG42 i Miniguna. Niestety nie da się z nich strzelać :( Kiedy chce je dodać do slotu to wraca je do ekwipunku niestety. MG42 znalazłem w domku w bazie monolitu w Radarach, a miniguna zdobyłem w elektrowni - jeden żołnierz ją miał. Co do innych starszych broni to widziałem jedynie BAR-a na wysypisku no i oczywiście w Kordonie sporo karabinów różnych. Odnoszę wrażenie, że bronie "starego typu" można kupić głównie u Sidorowicza, ale pod warunkiem, że mu sporo sprzedamy - ja tak miałem, jak zacząłem grę drugi raz, i sprzedałem mu sporo gratów, to się pojawiło dużo starszej broni, jednak jak grałem za pierwszym razem, to nie wiem, ale chyba się to zbugowało i nie ma nic.

Swoją drogą trzeba przeglądać każdy kąt, bo wszystko jest ukryte w dziwnych miejscach, ja już na freeplayu bawię się w Prypeci i szukam gadżetów, a kto wie, czy w elektrowni nie ma takich broni specjalnych. Ilość egzoszkieletów, i Skatów jaką da się zdobyć od Prypeci do Elektrowni jest olbrzymia - ja zdobyłem chyba 3 egzo i 4 skaty łącznie no i inne kombinezony oczywiście.

Niestety odnoszę wrażenie, że freeplay jest trochę zbugowany bo od zakończenia fabuły, mam już z 5-6 bugtrapów itp. - a wcześniej nie miałem ani jednego. Wszystkie dotyczą postaci i jakiś błędów z nią związanych, nic konkretnego nie jest podane.

P.S. Udało mi się nawet doprowadzić handlarza do bankructwa :D - mimo, że ma niby nieskończoność kasy, to już nie chce ode mnie nic brać :D - zapewne jakiś limit slotów ma, i więcej ekwipunku w sztukach nie może mieć.
"Stałem się śmiercią; niszczycielem światów" - Julius Robert Oppenheimer
"Wojna jest sztuką, ma więc swoich artystów i mistrzów"

>>> SmartAge.pl - Portal ludzi ciekawych świata <<<
Awatar użytkownika
Windmaker
Tropiciel

Dołączenie: 21 Wrz 2008, 16:26
Ostatnio był: 22 Maj 2019, 15:46
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Normandia w 01 Wrz 2009, 17:55

Mógł by ktoś wrzucić to np na OdSiebie.com bo mam problem z pobraniem z megaupload.

Nie Ty jeden - ostatnio MU strzela jakies dziwne fochy... - caleb59
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Normandia
Stalker

Dołączenie: 25 Maj 2009, 21:16
Ostatnio był: 09 Cze 2013, 20:10
Kozaki: 2

Postprzez kalash w 01 Wrz 2009, 20:03

Niestety ja przy swoim słabym łączu (56kb/s) nic nie poradze.... ;/
Musisz prosić kogoś innego
Awatar użytkownika
kalash
Stalker

Postprzez Freeman w 11 Wrz 2009, 10:30

Mam tak wolny net... - szkoda gadać, mam natomiast małą prośbę - czy mógłby mi ktoś zapodać z tego moda jedna pukawkę, widziałem na screenie ui_equipment w dolnym prawym rogu pewien revolver - chodzi mi o ten czarny (ten chromowany już mam) nie wiem co to za broń ale lubię takie gnaty, mod jest b. duży więc jeśli ktoś ma na kompie to mógłby wrzucić niezbędne pliki.
Z góry THX
Awatar użytkownika
Freeman
Stalker

Dołączenie: 23 Lip 2009, 19:17
Ostatnio był: 26 Maj 2010, 20:34
Miejscowość: Terra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 3

Postprzez kalash w 11 Wrz 2009, 20:08

Freeman napisał(a):Mam tak wolny net... - szkoda gadać, mam natomiast małą prośbę - czy mógłby mi ktoś zapodać z tego moda jedna pukawkę, widziałem na screenie ui_equipment w dolnym prawym rogu pewien revolver - chodzi mi o ten czarny (ten chromowany już mam) nie wiem co to za broń ale lubię takie gnaty, mod jest b. duży więc jeśli ktoś ma na kompie to mógłby wrzucić niezbędne pliki.
Z góry THX

Ja mógłbym zapodać lecz nie wiem jakie pliki wrzucić
Czy wystarczy teksturka pliki ltx i dźwięk...??????
Awatar użytkownika
kalash
Stalker

Postprzez Freeman w 12 Wrz 2009, 10:58

Nie żebym był wymagający ale tych plików trochę jest, dobrze by było jakby były w takiej strukturze jak podana poniżej, mam nadzieję że nie będzie z tym dużej zamoty, jak dasz radę do zapodaj.

Oto te pliki:

1.Folder [textures]
->podfolder[ui] ;plik: ui_icon_equipment.dds
->podfolder[wpn];(wszystkie pliki odnoszące się do tej broni) : wpn_***.dds
(*** - to nazwa tej broni -ja jej nie znam)
W folderze [textures] ; plik textures.ltx

2.Folder [sounds]
->podfolder [weapons] ; pliki typu.ogg odnoszące sie do tej broni czyli np: ***_reload.ogg, ***_shot.ogg itd...
(nie wiem ile ich będzie?)

3.Folder [meshes]
->podfolder [weapons] (inny niż powyższy); dwa podfoldery:
->[ammo]->plik/pliki ammo_***.ogf
->[****] tj. folder z właściwą nazwą tej broni, powinien zawierać pliki: wpn_***.ogf oraz wpn_***hud.ogf

4.Folder [config] a w nim
->podfoldery:[weapons] a wnim piliki: w_***.ltx oraz weapons.ltx a także podfolder
->[ammo] a w nim plik:ammo_***.ltx
->podfolder [text]->podfolder [eng]/lub [pol] jeśli masz po polsku a w nim plik: string_table_enc_weapons.xml
->podfolder [mp] a w nim plik mp_ranks.ltx
->podfolder [misc] a w nim pliki typu trade np. trade_trader.ltx - żeby można było kupić tę broń.

Wszystkie foldery oczywiście w [gamedata]

Z góry dziękuję za zainteresowanie moim problemem i za wszelką pomoc.

EDIT:
kalash co z tymi plikami, zebrałeś je do kupy bo nie wiem czy mogę liczyć na to że je wstawisz więc daj znak życia :!:
Awatar użytkownika
Freeman
Stalker

Dołączenie: 23 Lip 2009, 19:17
Ostatnio był: 26 Maj 2010, 20:34
Miejscowość: Terra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 3

Postprzez kalash w 29 Wrz 2009, 21:28

Freeman napisał(a):Nie żebym był wymagający ale tych plików trochę jest, dobrze by było jakby były w takiej strukturze jak podana poniżej, mam nadzieję że nie będzie z tym dużej zamoty, jak dasz radę do zapodaj.

Oto te pliki:

1.Folder [textures]
->podfolder[ui] ;plik: ui_icon_equipment.dds
->podfolder[wpn];(wszystkie pliki odnoszące się do tej broni) : wpn_***.dds
(*** - to nazwa tej broni -ja jej nie znam)
W folderze [textures] ; plik textures.ltx

2.Folder [sounds]
->podfolder [weapons] ; pliki typu.ogg odnoszące sie do tej broni czyli np: ***_reload.ogg, ***_shot.ogg itd...
(nie wiem ile ich będzie?)

3.Folder [meshes]
->podfolder [weapons] (inny niż powyższy); dwa podfoldery:
->[ammo]->plik/pliki ammo_***.ogf
->[****] tj. folder z właściwą nazwą tej broni, powinien zawierać pliki: wpn_***.ogf oraz wpn_***hud.ogf

4.Folder [config] a w nim
->podfoldery:[weapons] a wnim piliki: w_***.ltx oraz weapons.ltx a także podfolder
->[ammo] a w nim plik:ammo_***.ltx
->podfolder [text]->podfolder [eng]/lub [pol] jeśli masz po polsku a w nim plik: string_table_enc_weapons.xml
->podfolder [mp] a w nim plik mp_ranks.ltx
->podfolder [misc] a w nim pliki typu trade np. trade_trader.ltx - żeby można było kupić tę broń.

Wszystkie foldery oczywiście w [gamedata]

Z góry dziękuję za zainteresowanie moim problemem i za wszelką pomoc.

EDIT:
kalash co z tymi plikami, zebrałeś je do kupy bo nie wiem czy mogę liczyć na to że je wstawisz więc daj znak życia :!:

Ok
mam te pliki wystarczy że wrzucisz do stalka i powinno działać jeżeli jakiż błąd będzie pisz w temacie postaram się go naprawić
sidorowicz powinien mieć ta bron ale nie jestem pewien
TU masz link
Awatar użytkownika
kalash
Stalker

Postprzez Normandia w 04 Paź 2009, 14:08

Po raz kolejny zamieszczam swoją prośbę o wrzucenie tego moda na coś innego niż Mega Uppload. Swoją prośbę kieruję do graczy posiadających tego moda, w którego chętnie bym zagrał niestety nie mogę go pobrać... :(
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Normandia
Stalker

Postprzez kalash w 04 Paź 2009, 17:59

Normandia napisał(a):Po raz kolejny zamieszczam swoją prośbę o wrzucenie tego moda na coś innego niż Mega Uppload. Swoją prośbę kieruję do graczy posiadających tego moda, w którego chętnie bym zagrał niestety nie mogę go pobrać... :(

Niestety ja go nie mogę uploadować gdyż trwało by to 2 dni jak nie więcej....
Dlaczego nie możesz pobrać MU?
Polecam program JDownloader
http://jdownloader.org/download
Wystarczy wkleić te 2 linki do programu i powinno zacząć ściągać
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
kalash
Stalker

Postprzez Normandia w 07 Paź 2009, 00:36

Udało mi się pobrać tego moda i troszkę w niego pograłem i prócz broni nie zauważyłem większych zmian. Przyznam że ciekawie wygląda grafika choć gra mi nie co przycina chwilami, ale da się grać. Denerwuje mnie natomiast rozmycie przy szybkim obracaniu a mianowicie to że raz jest a raz go nie ma i to w przypadkach gdy gwałtownie odwracam się o 180 stopni. Miałem też ciekawy błąd w dolinie mroku a mianowicie po północy zrobiło się jasno jak w dzień. Emisje miałem dwa razy jak na razie no i dwa razy przywitałem pulpit przy przechodzeniu z doliny mroku do kordonu i z kordonu na wysypisko. Póki co to tyle o modzie jeszcze w niego pogram bo nie ma na razie nic innego...
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
Normandia
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości