przez juniorsky w 13 Mar 2013, 10:38
Mam jeden zgryz, otóz na sprzecie i5-2450m, 6gb ram oraz hd7670m przy pełnym dynamicznym oświetleniu i suwakach na 50-75% gra ma 22 fps w zabudowaniach, wśród NPCów podczas akcji, natomiast w terenie rozległym bez jakiejś akcji rośnie do 40 fps... nie wiem co może być tego powodem,
grę mam z mblurem oraz z dofem, który mi vandr podesłał za co bardzo dziekuje, jednak wydaje mi sie że bardzo niekorzystnie na optymalizację wpływają sunshafty. Czy jest jakiś sposób na wyłączenie ich? Jakas komenda w cfg? z poziomu gry lub edycja któregoś z plików. Bardzo denerwujące to jest.
Edit1:
Przy objektowym oświetleniu dynamicznym mam 50 fps +, przy pełnym dynamiku już 22 do 40 gdy moja postac jest sama w terenie bez akcji, towarzyszy. albo gdy celuje w niebo w ziemie to wzrost do 40+.
Edit2:
Gdy gram na dynamiku i wyłącze cienie trawy, różnica jest minimalna, przyrost maksymalnie 2-5 fps. gdy wyłącze całkowicie cienie gra wygląda jak w obiektowym oświetleniu ale mam stałe 30 fps +. Czy tego powodem mogą być sunshafty? Próbowałem ograniczyć trawę, widoczność, AA bo i tak lece na 1280x768 ale różnica jest no jak wspomniałem minimalna. Stery najnowsze, modowane z hd7900.