[Handel wymienny mod]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

[Handel wymienny mod]

Postprzez nelson82 w 01 Gru 2012, 20:32

OPIS
Przedstawiam wam moda "Handel wymienny", którego ostatnio wydłubałem.
Modyfikacja jak sama nazwa wskazuje, zastępuje waniliowe rozwiązanie handlu (za pieniądze), nowym rodzajem handlu, czyli "przedmiot za przedmiot (lub przedmioty)".
Handlować możemy artefaktami, częściami ciał mutantów, medykamentami, dodatkami do broni i pożywieniem. Za każdy przedmiot handlarz bądź npc zaoferuje nam kilka (maks. 6) możliwości zamiany skrin.

Modyfikację wykonałem na bazie plików z łatki 1.0004

INSTALACJA
Skopiuj folder gamedata do katalogu ze S.T.A.L.K.E.R.'em.
Jeśli nie instalowałeś wcześniej żadnych modów, to otwórz plik fsgame.ltx i zmień linijkę:

$game_data$ = false| true| $fs_root$|
na:
$game_data$ = true| true| $fs_root$|

POBIERZ MODA
Pliczek.net

UWAGI
Konstrukcja moda jest banalnie prosta, więc jeżeli ktoś zechce dodać coś od siebie, nie powinno mu/jej sprawić to problemu.
Modyfikacja nie była testowana pod kątem balansu w grze, ale bez obaw, nie dorobimy się wypasionego kombinezonu za bandaż.

P.S. Podziękowania dla scigacza1975 za pomoc w dopięciu modzika na ostatni guzik ;)
------------------------------------------
EDIT: Wrzuciłem nowy link ponieważ dodałem małą poprawkę do moda, tj. usunąłem ststystyki ceny widoczne gdy klikamy na przedmiot w menu inwentarza, a także dorzuciłem granaty (również te do granatników i rpg) jako przedmioty którymi możemy się wymieniać. Później być może dodam również pozostałą amunicję.
Ostatnio edytowany przez nelson82, 02 Gru 2012, 09:59, edytowano w sumie 1 raz
łatwiej już nie będzie

Za ten post nelson82 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive scigacz1975, smichal74.
Awatar użytkownika
nelson82
Łowca

Dołączenie: 16 Paź 2011, 00:09
Ostatnio był: 13 Paź 2019, 11:44
Ulubiona broń: --
Kozaki: 130

Reklamy Google

Re: [Handel wymienny mod]

Postprzez Generał Golonka w 01 Gru 2012, 21:25

Zapowiada się ciekawie. ^^ Tylko gdybym nie pożyczył Cienia koledze, to bym zainstalował. :) Ale jak mi odda to na pewno się skuszę.
Generał Golonka
Tropiciel

Dołączenie: 02 Maj 2012, 19:24
Ostatnio był: 25 Mar 2024, 14:07
Miejscowość: Dziwna
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 29

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości