A może kompani u Ciebie w jakiś sposób nabyli sztucznej inteligencji i wpadli na pomysł, żeby strzelać w właściwym kierunku?
@Smoq Moim zdaniem, można do wyliczanej ZB doliczyć jeszcze modyfikator doświadczenia stalkera, wyliczany na podobnej zasadzie, przykład:
smoq2 napisał(a):P1: Wartość punktowa pancerza stalkera nr 1. (Np. 250 dla kurtki)
W1: Wartość punktowa broni stalkera nr 1. (Np. 100 dla MP5)
ZB1: (5 * P1 / 1000) + (5 * W1 / 100) + (XP / 100) - Zdolność bitewna stalkera nr 1.
Fragment (XP / 100) tak na prawdę wziąłem ot tak sobie z głowy, więc to sprawa dyskusyjna, ale chodziło mi raczej o skazanie miejsca, gdzie ja widziałbym ten modyfikator... Według mojej propozycji, modyfikator ten zaczyna być znaczący po uzyskaniu już jakiejś większej wartości XP - walki kotów będą zależeć raczej od liczby osób w ekipie, ekwipunku i szczęścia. Nieliczni, którym uda się wybić z grona kotów, z posiadanym doświadczeniem staną się niełatwym przeciwnikiem nawet dla słabszej doświadczeniem grupy ale z lepszym ekwipunkiem.
Jak powszechnie wiadomo, nie sprzęt jest ważny a umiejętności - najlepszym przykładem jest pewny GM prywatnego serwera WoW "Theatre of Dreams"...
UWAGA! CZAS NA MAŁE WSPOMNIENIA
...który posiadając postać healera w pełnym secie t10,5 (który jeszcze był niedostępny do zdobycia w normalny sposób) miał gorsze wyniki od mojej postaci w niepełnym secie bodajże t8. Ten GM uznał, że używałem haków i dostałem perm bana - jak się później okazało, nie byłem jedyną osobą która została zbanowana za bycie lepszym. Wszyscy się zmówiliśmy i domagaliśmy się wyjaśnienia sprawy... Wyszedł z tego niemały incydent w wyniku którego BARDZO spadła populacja serwera, z czasem gość przestał być GM'em a zbanowane konta przywrócono - chyba tylko 2 osoby z 15 wróciły do gry, pozostali albo dokonali transferu postaci na inne serwery, albo całkowicie zrezygnowali z gry w WoW'a... Theatre of Dreams nigdy nie podniosło się po tym incydencie i mimo coraz to większych zachęt w formie dłuższego podwójnego EXP za levelowanie z przyjacielem bądź 2x EXP i honor w weekendy, ludzie nie wrócili na serwer. Ludzie też odchodzą, ponieważ ile można grać w WotLK'a? Może i serwery Cata nadal kuleją, ale serwery WotLK wcale nie są doskonałe - a rozwój emu wyraźnie zwolnił, World of Warcraft po prostu umiera...
Związki na odległość to ch*j, a czołgi same się nie zatankują, pamiętaj.
Wave
Zostawiasz wóz na parkingu pod Tesco i jedziesz do sąsiedniego miasta to ch*j wie co się z nim może stać.
Wave