[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez RadekNioch w 26 Lut 2014, 20:37

A poprawkę dot. medyków żeś instalował?
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Reklamy Google

Postprzez Krzyk19 w 26 Lut 2014, 21:51

Próbowałem zrobić to co było napisane w readme, ale nie wiem czy to poprawnie zrobiłem, bo nie wiem jak to ma wyglądać.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez RadekNioch w 26 Lut 2014, 22:02

Spróbuj jeszcze raz. Być może to jest rozwiązanie problemu.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Postprzez frosth w 26 Lut 2014, 22:39

na pierwszej stronie jak wołu:
Poprawka naprawiająca medyków:

"Klik! -> ":

1. Otwórz xr_motivator.script w notatniku.

2. Znajdź tą linijkę:

self.object.health = math.min(self.object.health + heal_rate, 1)

3. Zamień ją na:

self.object.health = heal_rate

4. Zapisz

i od razu też doczytaj tą pierwszą stronę żeby pytań o pracę nie było :)
frosth
Łowca

Dołączenie: 20 Lut 2012, 15:35
Ostatnio był: 12 Kwi 2021, 09:16
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 60

Postprzez Dzemoglowy w 28 Lut 2014, 12:35

Koledzy mam pytanko:

Jak zostać Samotnikiem i jak dołaczyć do oddziału Samotników(niebieskie oddziały)?

I dlaczego jak dołączam do Najemników to zaraz przychodzi Powinnosć i rozdupca całą bazę?

I jak zdobyć żarcie bo mam go strasznie mało i rzadko kiedy ktoś ginie w moim otoczeniu żeby mu zabrać jedzenie

I czy broń którą zdobyłem czyli IL-86 to dobra broń?
Dzemoglowy
Kot

Dołączenie: 26 Lut 2014, 00:03
Ostatnio był: 29 Kwi 2014, 18:57
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: -1

Postprzez RadekNioch w 28 Lut 2014, 12:45

Samotnikiem zostaniesz po pewnym czasie nie przyłączając się do żadnej frakcji i robiąc zadania.

Jak dołączasz do najemników a potem przychodzi powinność to ich wspomóż :D

Jak zdobyć żarcie - kup u handlarza, tak samo jak broń.

IL-86 - zależy. Na bliski dystans sobie nie postrzelasz skutecznie, na daleki też - raczej na średnie odległości będziesz mógł sobie radzić. W miarę celny i zadaje zadowalające obrażenia.

Za ten post RadekNioch otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Dzemoglowy.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Postprzez Dzemoglowy w 28 Lut 2014, 12:57

frosth napisał(a):na pierwszej stronie jak wołu:
Poprawka naprawiająca medyków:

"Klik! -> ":

1. Otwórz xr_motivator.script w notatniku.

2. Znajdź tą linijkę:

self.object.health = math.min(self.object.health + heal_rate, 1)

3. Zamień ją na:

self.object.health = heal_rate

4. Zapisz

i od razu też doczytaj tą pierwszą stronę żeby pytań o pracę nie było :)

A jaki był błąd z medykami jeśli można wiedzieć? :)
Dzemoglowy
Kot

Dołączenie: 26 Lut 2014, 00:03
Ostatnio był: 29 Kwi 2014, 18:57
Miejscowość: Warszawa
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: -1

Postprzez RadekNioch w 28 Lut 2014, 13:07

Czasem medycy szybko leczą żołnierzy, zbyt szybko aby można było im cokolwiek zrobić. Najlepiej zainstaluj sobie, tak samo jak poprawkę dla pracodawców.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Postprzez MrFler w 28 Lut 2014, 16:23

Dzemoglowy napisał(a):Koledzy mam pytanko:

Jak zostać Samotnikiem i jak dołaczyć do oddziału Samotników(niebieskie oddziały)?

I dlaczego jak dołączam do Najemników to zaraz przychodzi Powinnosć i rozdupca całą bazę?

I jak zdobyć żarcie bo mam go strasznie mało i rzadko kiedy ktoś ginie w moim otoczeniu żeby mu zabrać jedzenie

1. Nie dołączasz do frakcji i musisz zdobyć 1500 XP żeby zostać Samotnikiem, jednak nie ma możliwości dołączenia do oddziałów zaznaczonych na niebiesko. Są to wyjątkowe oddziały o różnych właściwościach, jak np. Oddział Najebnika - specjalnego handlarza, który sprowadzi wszystko co zechcesz z RPG włącznie.
2. Kiedy dołączasz do Najemników (lub innej frakcji) zaczyna się właściwa część gry - wojna frakcji. Nie oczekuj od innych frakcyjnych powitania z flaszką w ręku.
3. Zwłoki, schowki, handlarze.
4. IL-86 - Przyzwoity na średni dystans, reszta taka sobie. Ciekawe opcje upgrade'u, przyzwoity stosunek celności do obrażeń (jak na początek), jednak masakrycznie często się zacina i psuje się z prędkością światła.
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

Postprzez Pangia w 28 Lut 2014, 16:48

Dzemoglowy napisał(a):I dlaczego jak dołączam do Najemników to zaraz przychodzi Powinnosć i rozdupca całą bazę?

Tak jest ustawiony skrypt w grze (gra od razu rozrzuca Powinność na wszystkie posterunki w Agropromie + daje im drugą bazę). Głupota, no ale co poradzić.

Na razie graj. Kupuj tylko konserwy, z czasem jak się przyłączysz do frakcji (o ile to zrobisz) to już będziesz miał z kogo zbierać żarcie.

Enfield? Ujdzie w tłumie. Ciężki, ale ma wbudowanego Susata. Nie najgorsza celność, znośny odrzut, obrażenia wystarczające do zabicia jednym trafieniem w głowę. Psuje się trochę za szybko, zacina się akceptowalnie często. Ogółem warto, jeśli jest sprawny, ale dobrze jest go później zmienić na LR-300 (TRs-301) albo SG550 (SGi 5k) – ten pierwszy po ulepszeniach waży w okolicach 1,7 kilograma (!) i można na niego zamontować wszystkie dodatki bez ulepszeń, ten drugi ma bardzo dobrą wytrzymałość, ale wymaga ulepszenia na celownik (z niejasnych przyczyn umieszczonego na końcu drzewka ulepszeń i kosztującego jakieś horrendalne wartości, chyba 12000 rubli).
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Dzemoglowy.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Krzyk19 w 01 Mar 2014, 06:00

Czyli medycy leczą wojowników danej frakcji. Zrobiłem to co trzeba - zainstalowałem wszystkie poprawki, ale po za brakiem bugtrapów przy pytaniu o pracę to nie zauważyłem niczego nowego jeśli chodzi o medyków. Jedyne co zauważyłem to że sprzątają trupy tam gdzie się pojawiają i mogiły są mniejsze. Mnie i moich kompanów jakoś nie chcą leczyć. Nie mogę ich poprosić o pomoc medyczną jak w CoP i nie leczą mnie automatycznie kiedy stoję blisko nich.

Jak oni działają?

IL-86? No przecież w opisie broni jest napisane, że brytyjska armia szybko zastąpiła ten karabin nowszymi modelami(nie bez powodu), a w Zonie jest pełno starych i teoretycznie gorszych wersji tej broni. Jednak istnieją jeszcze gorsze badziewia od tego.
Jak już mówimy o broni to wie ktoś czy w tym modzie naprawiono to że przerobiony na karabin snajperski TRs 301 podczas strzelania odrzuca w dół? Nie wiem czy można to w ogóle nazwać odrzutem.
W niezmodyfikowanym CS ulepszony maksymalnie na snajperkę TRs 301 chyba ciągnie strzelca w dół, bo naprawdę odrzutem nie można tego nazwać.
Krzyk19
Tropiciel

Dołączenie: 25 Sty 2014, 19:48
Ostatnio był: 02 Sty 2018, 11:38
Miejscowość: Szczecin
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 53

Postprzez MrFler w 01 Mar 2014, 12:01

Krzyk19 napisał(a):Czyli medycy leczą wojowników danej frakcji. Zrobiłem to co trzeba - zainstalowałem wszystkie poprawki, ale po za brakiem bugtrapów przy pytaniu o pracę to nie zauważyłem niczego nowego jeśli chodzi o medyków. Jedyne co zauważyłem to że sprzątają trupy tam gdzie się pojawiają i mogiły są mniejsze. Mnie i moich kompanów jakoś nie chcą leczyć. Nie mogę ich poprosić o pomoc medyczną jak w CoP i nie leczą mnie automatycznie kiedy stoję blisko nich.

Jak oni działają?

IL-86? No przecież w opisie broni jest napisane, że brytyjska armia szybko zastąpiła ten karabin nowszymi modelami(nie bez powodu), a w Zonie jest pełno starych i teoretycznie gorszych wersji tej broni. Jednak istnieją jeszcze gorsze badziewia od tego.
Jak już mówimy o broni to wie ktoś czy w tym modzie naprawiono to że przerobiony na karabin snajperski TRs 301 podczas strzelania odrzuca w dół? Nie wiem czy można to w ogóle nazwać odrzutem.
W niezmodyfikowanym CS ulepszony maksymalnie na snajperkę TRs 301 chyba ciągnie strzelca w dół, bo naprawdę odrzutem nie można tego nazwać.

Krzyk, tu małe niedomówienie... Medycy leczą członków WŁASNEGO oddziału, nie są w stanie leczyć innych oddziałów ani tym bardziej oddziału gracza.
IL-86, czyli Enfield L85A1
Image
Jak pisałem wyżej, przyzwoity stosunek siły do celności, jednak zacina się jak szalony (zdarzało się nawet, że po przeładowaniu od razu znów się zacinał przy stanie 100%)... Polecam możliwie szybko wymienić na TRs lub AK (darmowy AKS-74U leży sobie w Kordonie w stacji pojazdów na piętrze szopy)...
If you see the flash, it's already too late...
"Go out there and give them hell, you were born to do this"
S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky The Faction War - Kompani - skąd i kiedy "zdobyć" http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=48&t=9412&start=7956#p274865

Za ten post MrFler otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Dzemoglowy.
Awatar użytkownika
MrFler
Stalker

Dołączenie: 30 Paź 2011, 15:12
Ostatnio był: 03 Paź 2024, 13:30
Miejscowość: Złocieniec
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 21

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości