[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez kolak w 29 Wrz 2013, 21:20

Witam, kilka miechów tu nie zaglądałem i dziś powróciłem sobie do stalkjera tfw i mam pytanko kiedy wkońcu jakiś upade ;D ?

Za ten post kolak otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive LordIlidan, smichal74,
Negative Juraszka, Tajemniczy, Beziele.
Awatar użytkownika
kolak
Kot

Dołączenie: 10 Lis 2012, 21:46
Ostatnio był: 28 Mar 2014, 02:54
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -10

Reklamy Google

Postprzez igla2008 w 29 Wrz 2013, 23:08

Ogólnie to cały czas o tym gadamy, że na dniach ma/może się coś pojawić. Wystarczy poczytać :) wersja 3.9 zbliża się wielkimi krokami.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez kolak w 30 Wrz 2013, 20:16

Lewaki już minusują , dzięki za odpowiedź nie mogę się doczekać mam nadzieje , że patch będzie wielki :D

Za ten post kolak otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Dillion0, Gorianov,
Negative Gandzia, Juraszka, Wojak, Tajemniczy, KoweK, Pangia, Beziele, Kenzelek, Ilja, gosciu121.
Awatar użytkownika
kolak
Kot

Dołączenie: 10 Lis 2012, 21:46
Ostatnio był: 28 Mar 2014, 02:54
Kozaki: -10

Postprzez Gandzia w 04 Paź 2013, 15:00

Smoq2, królu złoty, kiedyż ujrzymy Twe dzieło? :P
Image
Image
Awatar użytkownika
Gandzia
Tropiciel

Dołączenie: 26 Mar 2010, 14:46
Ostatnio był: 15 Gru 2016, 22:42
Miejscowość: Kujwdupie
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

Postprzez MetalowyStalker w 04 Paź 2013, 15:36

To pracę nad modem jeszcze trwają ? :O No to czekam na aktualizacje, pamiętam że mod był świetny tylko nieziemsko crashował :)
Image

O ciemności, jeśli tylko w Twych ramionach spocząć mógłbym
Na chwilę i z doczesnymi oczami
Ujrzeć Twój gasnący uśmiech
Awatar użytkownika
MetalowyStalker
Stalker

Dołączenie: 27 Mar 2013, 10:27
Ostatnio był: 18 Cze 2017, 21:16
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 12

Postprzez RadekNioch w 04 Paź 2013, 15:44

Pewnie że trwają ;) crashe da się ograniczyć istalując najnowsze sterowniki do karty graficznej, mi to pomogło.
Awatar użytkownika
RadekNioch
Łowca

Dołączenie: 28 Lip 2013, 06:31
Ostatnio był: 12 Maj 2019, 01:59
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 55

Postprzez Reaver22 w 06 Paź 2013, 16:39

Witam, dziś zainstalowałem tego moda i jest po prostu super, napewno najciekawszy mod do Czystego Nieba. Pamiętam jak grałem w vanilie CN to chciałem by zdarzały się takie sytuacje jak rozmowy stalkerów przez radio czy inne tego typu rzeczy które są zawarte w tym modzie, po prostu zrobiłeś coś co bardzo chciałem zeby było w normalnym Stalkerze :)

Tylko niestety jest kilka problemów, pierwszym z nim jest to że dość ciężko mi wykonać misję by zabić dowódce oddziału np. powinności, jest 3 ludzi i bardzo trudno jest ich zabić, npc po prostu strasznie szybko się ruszają do jakiegoś drzewa/skały by się schować, nie umiem za bardzo tego opisać, po prostu chodzi o to że jak stoi w jednym miejscu to tak jakby włącza mu się speedhack i zaraz jest za jakimś drzewem :D

Poza kilkoma mniejszymi błędami to naprawde wszystko jest dobrze zrobione, z niecierpliwością czekam na nową wersje moda :)
Reaver22
Kot

Dołączenie: 29 Wrz 2013, 15:15
Ostatnio był: 29 Paź 2013, 14:00
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez Pangia w 06 Paź 2013, 16:49

Reaver22 napisał(a):Tylko niestety jest kilka problemów, pierwszym z nim jest to że dość ciężko mi wykonać misję by zabić dowódce oddziału np. powinności, jest 3 ludzi i bardzo trudno jest ich zabić, npc po prostu strasznie szybko się ruszają do jakiegoś drzewa/skały by się schować, nie umiem za bardzo tego opisać, po prostu chodzi o to że jak stoi w jednym miejscu to tak jakby włącza mu się speedhack i zaraz jest za jakimś drzewem :D

Branie takich misji w ogóle nie ma sensu. Masz skasować 5- czy 6-osobowy oddział z drugiego końca Zony (bo gra nie wybiera oddziału głównego wroga frakcji, czyli możesz np. dostać zadanie zabicia oddziału Wolności od handlarza Czystego Nieba) z dużo lepszym sprzętem niż Twój i w dodatku nie możesz wycofać się z zadania, jeśli się okaże, że chodzi właśnie o kolesi z oddalonej mapy (bo o tym dowiadujesz się PO wzięciu zlecenia, nie przed).
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Reaver22 w 07 Paź 2013, 01:02

Teraz niestety mam inny problem, otóz na bagnach wziąłem misję by oczyścic pobliski teren z mutantów, gdy udałem się do tego miejsca mutanty mnie zabiły więc wczytałem poprzedniego save'a, problem w tym że save nie chciał się wczytać tylko po jakichś 30 sekundach ładowania robił sie czarny ekran po czym gra wywalała do pulpitu bez żadnego bugtrapa, próbowałem wczytać poprzednie sejwy ale w każdym jest to samo, loga nie podeśle gdyż jest po prostu pusty.

Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem czy zostaje tylko zacząć nową gre/przeinstalowanie moda :( ?
Reaver22
Kot

Dołączenie: 29 Wrz 2013, 15:15
Ostatnio był: 29 Paź 2013, 14:00
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 0

Postprzez MetalowyStalker w 07 Paź 2013, 09:20

Taka jest magia tego moda w obecnej sytuacji. Polecam poczekać na patcha bo to nie pierwszy raz i nie ostatni :)
Image

O ciemności, jeśli tylko w Twych ramionach spocząć mógłbym
Na chwilę i z doczesnymi oczami
Ujrzeć Twój gasnący uśmiech
Awatar użytkownika
MetalowyStalker
Stalker

Dołączenie: 27 Mar 2013, 10:27
Ostatnio był: 18 Cze 2017, 21:16
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 12

Postprzez Dillion0 w 07 Paź 2013, 10:57

TFW - nie ma i nie będzie! :D

Uwagi moderatora:

Poczęstuj się warnem - Soviet
Reklam w c#uj ale kasy na większy serwer nie ma, dlatego jest tu tekst, a nie ku%wa piktogram o wysokości 110 pikseli. Polaczki biedaczki.

Za ten post Dillion0 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Wojak, Cromm Cruac, Junx, smichal74, Gandzia, vandr, Kenzelek, Juraszka.
Dillion0
Kot

Dołączenie: 25 Gru 2012, 19:46
Ostatnio był: 29 Sty 2014, 18:20
Miejscowość: Beka z tych, którzy maja tutaj nazwy związane tylko z grą.
Frakcja: Bandyci
Kozaki: -11

Postprzez smoq2 w 07 Paź 2013, 17:54

Smoq2, królu złoty, kiedyż ujrzymy Twe dzieło? :P

Nie wiem... Alundaio się nie odniósł do mojej wiadomości - a bez tej wiedzy nie uda mi się zaimplementować zakupu pancerza przez NPC. Jeżeli do końca tygodnia nie dostanę odpowiedzi, to wypuszczam bez tego ficzera.

Tylko niestety jest kilka problemów, pierwszym z nim jest to że dość ciężko mi wykonać misję by zabić dowódce oddziału np. powinności, jest 3 ludzi i bardzo trudno jest ich zabić, npc po prostu strasznie szybko się ruszają do jakiegoś drzewa/skały by się schować, nie umiem za bardzo tego opisać, po prostu chodzi o to że jak stoi w jednym miejscu to tak jakby włącza mu się speedhack i zaraz jest za jakimś drzewem :D

NPC mają podział na klasy, w tym występuje klasa "Recon" (Zwiadowca). Potrafią oni biegać 2 razy szybciej niż zwykli NPC. Poznasz ich po noktowizorze w nocy zamiast latarki oraz w lekkiej broni.

Branie takich misji w ogóle nie ma sensu. Masz skasować 5- czy 6-osobowy oddział z drugiego końca Zony (bo gra nie wybiera oddziału głównego wroga frakcji, czyli możesz np. dostać zadanie zabicia oddziału Wolności od handlarza Czystego Nieba) z dużo lepszym sprzętem niż Twój i w dodatku nie możesz wycofać się z zadania, jeśli się okaże, że chodzi właśnie o kolesi z oddalonej mapy (bo o tym dowiadujesz się PO wzięciu zlecenia, nie przed).

Bardzo cenna uwaga. Postaram się dodać trochę więcej informacji na temat oddziału przy wybieraniu zadania.

Teraz niestety mam inny problem, otóz na bagnach wziąłem misję by oczyścic pobliski teren z mutantów, gdy udałem się do tego miejsca mutanty mnie zabiły więc wczytałem poprzedniego save'a, problem w tym że save nie chciał się wczytać tylko po jakichś 30 sekundach ładowania robił sie czarny ekran po czym gra wywalała do pulpitu bez żadnego bugtrapa, próbowałem wczytać poprzednie sejwy ale w każdym jest to samo, loga nie podeśle gdyż jest po prostu pusty.

Czy ktoś wie jak rozwiązać ten problem czy zostaje tylko zacząć nową gre/przeinstalowanie moda :( ?

Spróbuj wczytać save zanim zmieniłeś mapę.
ImageImage

Za ten post smoq2 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Reaver22.
Awatar użytkownika
smoq2
Legenda

Dołączenie: 27 Cze 2010, 02:05
Ostatnio był: 09 Paź 2019, 06:35
Miejscowość: Wrocław/Zielona Góra
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 497

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości