Baza Wolności i misja Sacharowa

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Baza Wolności i misja Sacharowa

Postprzez Connor w 02 Maj 2012, 14:29

Witam. Mam do was 2 pytanka.

1.Dołączyłem do frakcji ,,Powinność" i zacząłem wykonywać zadania frakcyjne. Zrobiłem wszystko i został mi tylko szturm na bazę ,,Wolności". Dochodzę do bazy, wszystkich wybijam i pisze że wygraliśmy. Ale po chwili jak odchodzę oddziały ,,Wolności" znowu się respią. Ich zasoby znowu idą w górę łącznie z ilością członków. I teraz pytanie. Czy da się CAŁKOWICIE pokonać ,,Wolność"? I jak?

2. Wykonuję misję dla Sacharowa.(tę drugą). Dołączam do stalkerów do których mnie on wysyła. Przechodzimy razem przez rozwalony mur i oni nagle stają i się nie ruszają. Czerwony znaczek na mapie pokazuje ,,Przebij się do laboratorium(czy coś takiego). Ale gdy zostawiam odzdział tych stalkerów i idę sam to pokazuje mi się komunikat że są wysokie fale psioniczne i że mam natychmiast opuścić strefę. Pomożecie?
"Nic nie powstrzyma Powinności w jej tryumfalnym marszu na ratunek planecie"

Kozaki mile widziane :)
Awatar użytkownika
Connor
Kot

Dołączenie: 02 Maj 2012, 14:13
Ostatnio był: 17 Gru 2012, 15:51
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 3

Reklamy Google

Re: Baza Wolności i misja Sacharowa

Postprzez r4inb0wTM w 02 Maj 2012, 14:35

To są uroki Czystego Nieba. Gra niby stawia na Wojny frakcji, ale jest mocno, nawet kompletnie zbugowana. Spróbuj wczytać save sprzed wzięcia zadania (Chyba taki masz ?)

r4inb0wTM
Wygnany z Zony

Dołączenie: 12 Lut 2012, 08:30
Ostatnio był: 18 Maj 2012, 19:25
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -5

Postprzez Connor w 02 Maj 2012, 14:53

@up Mam.Ale jest jeszcze coś. Jak zdobędę tą bazę to moi towarzysze krzyczą że możemy już zacząć wysadzać jakiś tunel.

Awatar użytkownika
Connor
Kot

Postprzez r4inb0wTM w 02 Maj 2012, 15:16

A zadania z Doliną Mroku ukończyłeś ? Te główne.

r4inb0wTM
Wygnany z Zony

Dołączenie: 12 Lut 2012, 08:30
Ostatnio był: 18 Maj 2012, 19:25
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -5

Postprzez djcycu w 02 Maj 2012, 16:21

Tak to jest jak się za tę grę biorą weterani od postali, codów, mohów i innych strzeladeł gdzie myślenie można trzymać w dupie bo tam ciepło... Pokończyłeś zadania? Nie łaziłeś z lokacji na lokację w tę i nazad? Jeśli tak to skopałeś rozgrywkę i może być tak że będziesz powtarzał całą grę. Wielu już powiedziało że Wojny Frakcji to najgorsze w czym można brać udział. Po pierwsze że questowe postacie stają się wrogami a po drugie że gra lubi się wtedy zabugować. Trzecim bajerkiem jako wisienka na torcie to fakt że nie wyeliminujesz wszystkich w bazach bo raz że broni nie wyjmiesz a dwa że to Prequel który nie może nagiąć historii która się dopiero wydarzy... Nie wymordujesz żadnej frakcji w pień. Zostało tak zrobione bo po nieudanym SoC ze względu na rozczarowanie graczy GSC postanowiło na siłę wciągnąć gracza w jakieś wojenki by se pograł z 10 godzin dłużej. Dlatego też bądź dalej sobą czyli najemnikiem i graj normalnie a powinno obejść się bez kłopotów. Poza tym Borow mówi w bazie że im mniej wiesz tym dłużej żyjesz a więc nie właź tam gdzie bugami sypie bo dobrze ci poradził... (zaliczył bym to nawet do Easter Egga od twórców jako przepis na bugi).

PS: I najnowszy paczyk obowiązkowy.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Postprzez Connor w 02 Maj 2012, 18:31

Mam najnowszego patcha

Za ten post Connor otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Siemon Trusia.
Awatar użytkownika
Connor
Kot

Postprzez kondotierfred w 03 Maj 2012, 17:22

Cały urok tej gry, to samotny wojownik. Główna zasada panująca w zonie, to wszyscy przeciw wszystkim. We wszelkiego rodzaju komitywy wchodzisz tylko wtedy, gdy gra na Tobie to wymusi. Branie zadań typu " przyjdź o północy", to marnotrawienie czasu. Albo czekasz bezczynnie, albo i tak nie zdążysz wrócić. Możesz udzielić pomocy komuś potrzebującemu, będzie Ci przychylnie nastawionym, ale nawet Ci ( trochę wyprzedzę akcję ) gdy będziesz na ostatnim etapie w podejściu do elektrowni, strzelać Ci będą w plecy.
Bo jak pisał djcycu, zaplączesz fabułę, i gra zgłupieje. A wtedy tylko od początku.
A co do misji w Jantarze. O ile dobrze pamiętam, musisz podejść trochę do przodu, a gdy pojawią się zombi, to stalkerzy sami ruszą. Nie dostałeś od naukowca ochraniacza psionicznego?
Wróć do sejva gdy szedłeś na pomiary i za wszelką cenę nie dopuść do zabicia naukowca ( musisz tego narwańca wyprzedzać zawsze o krok i likwidować zombiaki ). Tylko za doprowadzenie go żywego z powrotem do bunkra, dostaniesz mocniejsze urządzenie. A z tym nasilającym się oddziaływaniem psionicznym i tak się spotkasz ( przygotuj sobie duuuużo psionicznych leków ), gdy zostaniesz sam po akcji i trzeba będzie dojść do punktu transmitującego, a będziesz od niego za daleko ( jest to taka ukryta czasówka ).
Awatar użytkownika
kondotierfred
Tropiciel

Dołączenie: 08 Cze 2011, 21:31
Ostatnio był: 20 Cze 2023, 18:48
Kozaki: 25

Postprzez djcycu w 03 Maj 2012, 22:12

Yyyyy kolego pomyliłeś z SoC chyba :) Tu się rozmowa o CS toczy ale spoko, porządnie ująłeś sens że gra może zgłupieć lecz ona nie głupieje tyle sama co przez gracza. Wpierniczanie się w nieswoje sprawy a więc wojenki w CS nie wiem jaki mają sens... Czy twórcy nie przemyśleli że taki proceder graniczy z zabiciem wątku głównego i końcem gry? Chyba że to taka tania marna próba "decydowania o losie dalszej gry". Jak już mówiłem, nie polecam dołączania do frakcji. Żadnej póki nie skończymy przynajmniej zadań u bandytów z fleszkami. Potem można się ewentualnie do Stalkerów przyczepić bo oni tam z Wolnością jak i Powinnością trzymają się kupy i fabuła dzięki temu nie zginie. A jeśli ktoś chce się nachapać sprzętu i dlatego dołącza do frakcji to... Ma widocznie małe doświadczenie w grze bo moim zdaniem żadna frakcja nie daje sprzętu najwyższych lotów :) Takie bajerki można samemu skompletować i wierzcie mi że lepiej nimi można zawojować.
Szczegółowe mapy do S.T.A.L.K.E.R Zew Prypeci

In nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen
Awatar użytkownika
djcycu
Monolit

Dołączenie: 17 Wrz 2009, 16:38
Ostatnio był: 12 Sty 2021, 21:51
Miejscowość: "Łosiek"
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 775

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 39 gości