Twój problem wynika raczej z tego, że nie pracujesz nad stanem kasy.
Zauważ, ze są tu tematy opisujące ile to gratów się ma i ile kasy itp. Mimo różnych kursów sprzedaz/zakup dorobienie się np 100 000RU to kwestia jednej sesji gry czasem.
1.Zacznij robić misje poboczne - są często dobrze płatne a nie trudne, poza tym dostajesz czasem fajne prezenty typu kombinezon, broń ammo itp
2.W brew pozorom opłaca się zbierać znaleziony sprzęt i go sprzedawać handlarzowi nawet za 10% ceny z opisu. Dlaczego? Dlatego że lepiej mieć 10RU niz nie mieć ich wcale. Kilka kursów z pełnym ładunkiem i masz parę tys.
3. Kto kupuje apteczki czy ammo? Zbędny wydatek. Takie rzeczy zbierasz z nieszczęśników, których żywot w zonie się już zakończył z powodów wszelakich
4. Artefakty - sprzedawaj. Zbieraj tylko te, które Ci się przydają, których używasz. Kolekcjonować możesz zacząć później, nie zabraknie ich.
Nie musisz sie uciekać do hakowania gry, żeby mieć sporo kasy i do tego fajny ekwipunek. Poświęć kilka godzin na zbudowanie portfela, pohandluj, i okaże się że problem zniknie
Podsumowując, na początku sprzedawaj ile się da wszystkiego. Ale z rozsądkiem, żebyś nie został goły z samą kasą. Ja sprzedawałem każdy nadmiar. Zastawiałem np 5 apteczek i 10 bandaży - pozostałe ilości szły na handel. W Stalkerach kasa leży wszędzie, tylko trzeba sie po nią schylić
Por. Funky Koval 'AIR Star Force' piec lat czynnej sluzby, miliardy na liczniku, odznaczenia, takze srebrna gwiazda Palantiru.