Ulubione frakcje

Miał już dość tego bezowocnego jazgotu i przepitych mord. Wyłączył transmisję z obrad sejmu.

Re: Ulubione frakcje

Postprzez von Carstein w 05 Kwi 2009, 09:57

Imbefalasion napisał(a):Wcześniej ktoś podał teorię, żeby wojsko skończyło z Zoną poprzez bombardowania itd.

Ładnie opisałeś to, za czym ja postulowałem kilka postów dalej (czyli nie atakowanie z całą mocą Zony)

Sleszu napisał(a):Komu na rękę będzie zniknięcie zony? Wojsku/rządowi? Wojsko trzepie kasę na stalkerach, rząd nie ma nic przeciwko, gdy to stalkrzy+powinność= bawią się w zonie w polowanie na mutków i artefakty, zmniejsza to straty żołdaków i cierpienie ich matek - a kasa idąca na sprzęt dla powinności to pikuś przy mamonie, jaką rząd otrzymuje z zach. w celach - znowu się powtórzę - "ochrony świata przed złem zony". Idziemy dalej - wojskowe akcje w głębi zony. Czemu nie wysyłać tam stalkerów?? Spytajcie samych siebie, czy chcieli byście, aby rządowe badania wyszły na jaw?

"Zmniejsza to straty żołdaków...." - AKURAT. A ci, co giną w starciach z Stalkerami to, co? PSY? Podejrzewam, że w walkach z całym tym kryminałem ginie więcej żołnierzy, niż w utarczkach z Zoną i jej dziećmi.
Zaraz pewnie mi ktoś zaprzeczy.... A Magazyny Wojskowe? Cała załoga tej wielkiej bazy armijnej wybita i to w znacznej mierze przez Wolność.... Nie będe już nawet wspominał o tych, którzy polegli w starciach z Monolitem...

A co do stalkerów jako taniej siły roboczej: Niby coś tam wykonają dla naukowców, ale bardziej szkodzą niż pomagają...

Ja dalej uważam, że Zonę należy szczelnie zamknąć, uniemożliwić kontaktowanie Stalkerom ze światem zewnętrznym, a następnie poczekać aż oni sami się wybiją w walce o żarło... Zawsze można im dopomóc akcjami partyzanckimi małych oddziałów Specnazu lub akcjami z powietrza (Np. Zbombardowanie za pomocą Su-25 głównej bazy Wolności...). Naukowcy mają własnych ludzi, więc jakoś by sobie poradzili. Ewentualnie oddelegowano by im trochę wojskowych stalkerów (odpowiednio przeszkoleni wojskowi lub stalkerzy, którzy zdążyli się nawrócić). Mutanty byłyby regularnie przetrzebiane, kasa płynęła by dalej, a wojskowi mieli by łatwiej.

Ps. Nie muszę chyba przypominać, jaka frakcja jest moją ulubioną...
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Reklamy Google

Postprzez Alpha w 05 Kwi 2009, 10:44

Faktycznie ładnie napisałeś Imbefalasion tylko że moim zdaniemto niemożliwe jest żeby zona mogła "oddać" za to co wojsko mogło by jej zrobić, przecież zona to nie człowiek nie wiem co ma robić, ten wielki wrzud na planecie nie myśli!. I moim zdaniem zone trzeba zinszczyć od środka zabijając te mutanty i inne frakcje, gdy powinność wytępi je to wtedy dogadać się z wojskiem żeby zniszczyli całą elektrownie a przynajmniej to co z niej zostało. Następnie zamkąć zone i nikogo nie przepuszczać.
PS.Co do frakcji to gdzieś przeczytałem że MONOLIT to najpotężniejsza frakcja w zonie. Według mnie to bzdura a wy co o tym myślicie?
Awatar użytkownika
Alpha
Kot

Dołączenie: 19 Mar 2009, 18:02
Ostatnio był: 13 Sie 2009, 18:17
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 3

Postprzez Imbefalasion w 05 Kwi 2009, 11:09

Alpha napisał(a):...niemożliwe jest żeby zona mogła "oddać" za to co wojsko mogło by jej zrobić, przecież zona to nie człowiek...

Tylko zwróć uwagę na to, że Zona rządzi się swoimi prawami, które nam są nie znane. To taki inny świat, w którym ludzkie prawa i zależności są bezużyteczne. Jak to jest napisane w instrukcji:

... Tam, gdzie mutacja stała się szarą codziennością, kto ma decydować o tym, co normalne? Tam, gdzie nauka uległa wypaczeniu, kto ustala, co jest prawdą? Przetrwanie to podstawowy cel każdego z mieszkańców tej zbeszczeszczonej krainy...

Więc Zona nie jest czymś takim jak inne tereny - ona żyje własnym życiem (niemalże dosłownie!) - jeżeli się na kogoś Strefa wyda wyrok, ten zginie - to tylko kwestia czasu (czyt. jak długo będzie w stanie uciekać/ile ma nabojów w plecaku). Wojskowi też odwalają pewną (słuszną, nie ma co ukrywać) robotę - strzegą granic, nie pozwalają się przedostawać mutantom do zewnętrznego świata, urządzają patrole, zwalczają szabrowników (którymi notabene jesteśmy jako Stalkerzy), starają się zapobiegać przedostawaniu się artefaktów poza granice Zony - nawet jeżeli ludziom tutaj - już przywykłym do pewnej dawki promieniowania - nic one nie robią, to nie wiadomo, jak działają one na zwykłych ludzi; porównam to trochę do "Wojny światów": atakujący nas obcy zostali wybici przez ziemskie bakterie, które nam nic nie szkodzą. Tak samo mogą działać poza Zoną artefakty - kupujemy za kilkadziesiąt/kilkaset tysięcy dolarów takiego Grawi, a kilku miesiącach wynoszą nas w plastikowym worku, przy nieustannym "prykaniu" liczników Geigera. Cały dowcip jest w tym, że drogo oddaliśmy nasze życie ^^.
http://www.stalkerpbf.jun.pl
"A prawda jest jedna - Polska wiecznie będzie trwać!
I nigdy nie zginie, póki żyjesz Ty i ja
To sprawa honoru, to sprawa życia każdego z nas
I nie ma odwrotu - jesteś z nami lub przeciwko nam!"
Awatar użytkownika
Imbefalasion
Stalker

Dołączenie: 14 Paź 2007, 19:58
Ostatnio był: 17 Cze 2017, 19:50
Miejscowość: Gdańsk
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 2

Postprzez Crisu w 05 Kwi 2009, 11:11

Monolit, hmm... To zależy jak kto na to patrzy.
Jeśli brać pod uwagę ich liczebność i różnorodność uzbrojenia to mówiąc wprost - ciągną pałę.
Przecież każdy z nas z pewnością zdziwił się widząc grupkę brudasów wokół ogniska kiwających się w akcie modlitwy do kawałka skały, która mówi. To typowa sekta ślepo zapatrzona w to co święcie wierzy. Wręcz nawet można uznać ich za pewnego rodzaju ruch terrorystyczny chorobliwie broniący swych wartości i wierzeń niczym AlKaida.
Warto dostrzec też to, że zombie i mutanty w stosunku do oddziałów Monolitu są neutralne czy też może nawet przyjacielskie. To sprawia, że zyskują oni pewną przewagę. Jednak nie zmienia to faktu, że członkowie Monolitu doznali zapalenia opon mózgowych na skutek kontaktu z falami Psi co dalej wiąże się z tym, że upośledzenie bierze górę i nie zauważają oni niebezpieczeństw płynących z wrogiej natury zony, tak więc to fakt, potęga armii Monolitu to bzdura.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 48

Postprzez Alpha w 05 Kwi 2009, 13:11

No frakcja Wolność ma z monolitem duże kłopoty, no i moim zdaniem oni stanowią poważne zagrożenie, większe niż jacyś tam bandyci.
Awatar użytkownika
Alpha
Kot

Postprzez von Carstein w 05 Kwi 2009, 13:28

Drogi Alpho!
Alpha napisał(a):jest żeby zona mogła "oddać" za to co wojsko mogło by jej zrobić, przecież zona to nie człowiek nie wiem co ma robić, ten wielki wrzud na planecie nie myśli!.

Taa... Gdyby Zona była dresem, to bym mógł jeszcze uwierzyć w teorie o jej bezmyślności... :P
Zona to inteligentny "organizm". Ot, podam wam jeden (chyba) dobrze znany przykład:
Strielok - gość trzy razy był w elektrowni. O pierwszej wizycie nie wiele wiemy. Ale druga.... Zona i świadomość Z najprawdopodobniej się nie lubią. Najprawdopodobniej nasza "żywicielka" nie mogła sobie poradzić z tym problemem. I co robi? Znajduje frajera zwanego Strielokiem. Jego misja: Zniszczyć świadomość Z. Pierwsza wizyta najprawdopodobniej skończyła się klęską. Druga - też. I to zwiny gracza... Zona znajduje towarzysza dla Strieloka - Szramę, który to miał jemu pomóc. Niestety żle zinterpretował zaistniałąm sytuacje... Skutki znamy wszyscy.
A teraz trzecia wyprawa... Strielok jedzie na "wakacje" ekskluzywną limuzyną (trupiarką). I Zona kolejny raz wzywa Strieloka do służby ( piorun trafia w trupiarkę. Ginie kierowca dziwnie podobny do członka powinności...). Strielok (teraz Naznaczony) znów bierze swój plecaczek i maszeruje do centrum. Tyle tylko, że ma sklerozę...

Ps. Brawo Alpha! Twoje posty da się czytać. I nie bije od nich ten skrajny fanatyzm...

PsII. Wolność ma te kłopoty na własne życzenie. Jakoś wojsko dawało sobie z tym problemem radę... A pozatym "Wolność" jest słaba.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Postprzez Alpha w 05 Kwi 2009, 13:42

Wolność sama się o to prosiła przejmując magazyny wojskowe, w dolinie mroku mieli bardzo dobrą baze. Zresztą to że się przemieścili to na rękę innym frakcjom. A dla samej wolności to niezbyt korzystne.
Awatar użytkownika
Alpha
Kot

Postprzez Adam w 05 Kwi 2009, 18:21

Monolit... są najpotężniejsi, bo mają dostęp do Czarnobyla i w Prypeci nieźle się okopali. Poza tym są dobrze uzbrojeni. Inne frakcje to są jak ludzie za wschodnim murem berlińskim. Nie przejdą, nawet mordują się nawzajem.
Image
Image
Awatar użytkownika
Adam
Redaktor

Dołączenie: 27 Gru 2007, 12:13
Ostatnio był: 04 Sie 2025, 19:54
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 394

Postprzez lol-zawodowy stalker w 07 Kwi 2009, 17:18

Temat z reguły podobny do ankiety.Dlaczego jak może być taki temat i nikt go nie zamyka, to nie może być tematu ankiety kto jest lepszy w stalkera, ulubione tereny, ulubiona broń w stalkerze.Nie widzę różnicy, ale administratorzy najwyrazniej, bo tego typu tematy wylądowały w koszu, a setka innych tematów, dość podobnych(oczywiście tematy są fajne, ale o sprawiedliwość chodzi) dalej się znajduje.Co do ostatnio usuniętego tematu" stalker wady i poprawki.Globalna dyskusja" był to temat niespamerski i dobrze przemyślany, lepszy od niektórych tutaj, a został wysłany do kosza.Proszę przynajmniej wrócić ten zamknięty temat tutaj, gdyż został on powołany aby można było z niego skorzystać, np: uświadomić sobie wady gry.W końcu forum dotyczy stalkera, nie?Proszę patrzeć też na inne tematy, bo nie są inne od moich. :idea:

A teraz wypowiedz co do tematu.Lubię frakcję wolność, gdyż to mili swojscy ludzie, z dobry sprzętem i humorem.Od razu przyjęli mnie do frakcji i nie robili problemów.Ponadto mają sensowne poglądy.Po co w nieujarzmionej Zonie setki wojska, które na nic się przyda, tylko morduje stalkerów i zabija innych niewinnych.Zona to sama w sobie kraina independent, więc anarchia, jak każdy ma broń i ochronę jest rzeczą dobrą i nie jest głupia.Stalkerzy sami mogą wymierzać karę bandytom, a wojsko i tak nic nie robi.Nawet przekupuje bandytów.Wolność to ludzie z charakterem.
Awatar użytkownika
lol-zawodowy stalker
Kot

Dołączenie: 11 Mar 2009, 13:03
Ostatnio był: 16 Kwi 2009, 15:23
Miejscowość: Baza monolitu
Frakcja: Monolit
Kozaki: 0

Postprzez von Carstein w 07 Kwi 2009, 19:30

"Wasiłow przeczytał post Zawodowca i się wnerwił. BARDZO SIĘ WNERWIŁ. I niezwłocznie przeszedł do kontrataku, którego celem ma być obrona honoru wojska. Był natchniony tym filmikiem"
http://www.youtube.com/watch?v=gzJs4sksGyo&feature=response_watch

Od kiedy Zona ma niepodległość. To jest nadal, podkreślam NADAL część Ukrainy! To ci przeklęci stalkerzy umyśleli sobie zorganizować nielegalną enklawe w okolicach elektrowni! I powiedz mi jak wojsko może być niepotrzebne w Zonie. Po co te setki żołnierzy? A po to do Kulwy nędzy, żeby chronić świat przed Zoną i jej dziećmi! A stalkerzy i im podobni zasługują na śmierć - to w końcu kryminaliści, którzy wtargneli na teren strefy.
Wojsko nic nie robi... BZDURA! Weż choćby pod uwagę operacje "Monolit"
Zapewne wiedziałbyś o tym, gdybyś zapoznał się z całym wątkiem (tematem?)

Ps. Przestań się Kulwa użalać nad swoją dolą. Administracja miała widocznie powody, aby usunąć twoje tematy. Ja tych ludzi podziwiam. Pomimo tego, że napisałeś już kilka postów na ten temat nie dali ci warna. Po prostu mają anielską cierpliwość, której mi brak.
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Postprzez Alpha w 07 Kwi 2009, 21:08

NO JA SIĘ Z TOBĄ ZGADZAM WASIŁOW, RACJA ZONA TO CZEŚĆ UKRAINY I TAM WOJSKO MUSI!! WKROCZYĆ, a stalkerzy zasługują na śmierć poniewarz wkroczyli na teren zamknięty, na kturym NIE wolno przebywać, TYLKO uprawnionym. Ci wojskowo to tez mają cierpliwość do stalkerów, mogli by pujść i zabić każdego stalkera ale tego nie zrobili.
PS.CZŁONKOWIE Powinności może się i składają ze stalkerów ale ONI przynajmniej niszczą tą zone i pomagają UKRAINIE mają szczytny CEL! wiele razy dobrze się dogadują z wojskiem oni dają nam broń a my tępimy mutanty i chronimy UKRAINE. A Wolność te błazny, wszystko robią żeby w zonie zapanowała totalna anarchia. Powinli takich roztrzeliwać na miejscu a nie się cackać. WOJSKO POWINNO zgładzić całą Wolność za to że oni zatakowali wojsko i przejeli im baze. To jest poprostu niedopuszczalne.
Awatar użytkownika
Alpha
Kot

Postprzez lol-zawodowy stalker w 07 Kwi 2009, 21:28

Ppor. Wasiłow napisał(a):Ja tych ludzi podziwiam

Ciekawe.Może i tak, bo nie znasz sytuacji, jaka wynikła.Gdybyś znał to nie byłbym taki pewny
Ppor. Wasiłow napisał(a):Pomimo tego, że napisałeś już kilka postów na ten temat nie dali ci warna.

Napisałem, bo to wnerwia.Tylko moje posty były blokowane.Warna.Też coś.A niby za to, że wyrażam swoje poglądy.Musiałem to tu umieścić, żebyy widać było i żeby przede wszystkim oni widzieli.Dobra.Kończe gadać.Po prostu użyję prywatnej skrzynki wiadomości i z nimi pogadam, bo nie chcę zaśmiecić tematów.Więcej takich nie piszę!
Ppor. Wasiłow napisał(a):"Wasiłow przeczytał post Zawodowca i się wnerwił. BARDZO SIĘ WNERWIŁ.

Tak wogóle opanuj nerwy człowieku.Zwykła rozmowa, bez przesady.
Ppor. Wasiłow napisał(a): Przestań się Kulwa

Pisze się przez "r"
Awatar użytkownika
lol-zawodowy stalker
Kot

Dołączenie: 11 Mar 2009, 13:03
Ostatnio był: 16 Kwi 2009, 15:23
Miejscowość: Baza monolitu
Frakcja: Monolit
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości