Negatywne wrażenia z gry...

Miał już dość tego bezowocnego jazgotu i przepitych mord. Wyłączył transmisję z obrad sejmu.

Re: Negatywne wrażenia z gry...

Postprzez von Carstein w 22 Mar 2009, 10:05

Hmm... Moje negatywne wrażenia z gry... Trochę tego jest.
Choćby sprawa samochodów - niby ich nie ma, a są. Jak ukraińcy mogli spaprać tak ważną kwestie. To można było by ładnie rozwinąć np. dając możliwość tankowania pojazdów, zmuszając gracza do szukania części zamiennych itp.
To było by piękne. A tak...
Obszary w których odbywa się eksploracja są za małe i zbyt ubogie (jak na mój gust). ZA MAŁO OBSZARÓW ZABUDOWANYCH. Nawet jeżeli bierzemy pod uwagę taką Dzicz lub Prypeć to są to raczej karykatury miast/fabryk.
Marzy mi się możliwość wejścia do każdego budynku, na każdy korytarz, na każdy dach, a nie tylko przechadzka ulicami.
Uzbrojenia jest za mało. Stalkerzy nie są z reguły regularną armią, powinni mieć jak najbardziej zróżnicowane uzbrojenie. A w grze nie ma nawet AK-47...

To są tylko te ważniejsze, nasuwające się w pierwszej kolejności na myśl, wady. Biorę pod uwagę "czystą" tzn. nie modowaną wersje S.T.A.L.K.E.R'a
Awatar użytkownika
von Carstein
Weteran

Dołączenie: 28 Lut 2009, 15:00
Ostatnio był: 05 Kwi 2018, 12:01
Kozaki: 43

Reklamy Google

Postprzez Czarny stalker w 22 Mar 2009, 22:29

Niepodoba mi się w grze pewna głupota.Mianowicie gdy kończymy grę,albo przeszliśmy spory kawałek,to znajdujemy w schowkach(skrzynie czy walizki do rozbicia)naboje do prymitywnych broni Pmm,viper,strzelba,zamiast do porządnych-vintar,ft 200m,gauss,buldog 6.W całej grze jest też za mało naboi do buldoga i nie ma możliwości kupna jego,ani u wolności,ani gdzie indziej-WIEM o tym że są dwa w grze ukryte.Dostrzegłem to,ale chodzi mi o kupno.Powinna być możliwość kupowania bonusowego lepszych giwer,a tego nie ma.
zastanów się zanim coś napiszesz,bo może to być twój ostatni post
Awatar użytkownika
Czarny stalker
Kot

Dołączenie: 22 Mar 2009, 18:51
Ostatnio był: 21 Kwi 2009, 17:31
Miejscowość: Nieznana
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: RP-74
Kozaki: 1

Postprzez Delat w 28 Mar 2009, 23:06

Znalazłem parę różnych rzeczy które mnie irytują, dlatego też od dłuższego czasu coraz częściej używam modów :) Niedawno zainstalowałem OL 2.2 i chciałem dodać Arsenal mod razem z fix ale coś sie popsuło... Ogólnie gra podoba mi się bardziej i nie widzę w niej większych błędów grając na modach. Choć jeśli miał bym teraz grać w Stalkera bez modów, raczej uciekł bym sprzed monitora :p
Awatar użytkownika
Delat
Stalker

Dołączenie: 28 Mar 2009, 22:43
Ostatnio był: 14 Paź 2014, 10:55
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: 0

Postprzez Sleszu w 29 Mar 2009, 00:53

Delat napisał(a):Znalazłem parę różnych rzeczy które mnie irytują, dlatego też od dłuższego czasu coraz częściej używam modów :) Niedawno zainstalowałem OL 2.2 i chciałem dodać Arsenal mod razem z fix ale coś sie popsuło... Ogólnie gra podoba mi się bardziej i nie widzę w niej większych błędów grając na modach. Choć jeśli miał bym teraz grać w Stalkera bez modów, raczej uciekł bym sprzed monitora :p

Heh, mam podobne odczucie(i to nie tylko w stosunku do stalkera, takiego fallouta 3 bez odpowiedniego moda już nie odpalę...zresztą, obliviona czy moracza też nie XD). I tu dochodzimy do wielkości piękna, gdy producent umożliwia graczowi prostotę modyfikacji swojego dzieła :P(a w każdym razie nie przeszkadza :P)
"Nie wchodzi się dwa razy w tę samą anomalię"
Awatar użytkownika
Sleszu
Stalker

Dołączenie: 27 Mar 2009, 03:13
Ostatnio był: 30 Lip 2022, 02:46
Miejscowość: Kordon
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 2

Postprzez Alpha w 07 Kwi 2009, 14:32

A ja znalazłem mało negatywnych rzeczy w grze, no ale są z 2 np. fajnie by było gdyby mieć taki śpiwór i spać, mogli też dodać przyłączenie się do frakcji a nie tylko się z nimi zaprzyjażnić. No a z samochodami dobrze że nie dali żeby do nich wsiąść i sobie jechać poprostu by była głupota. A i jeszcze przydało by się troche więcej mutantów, a nie tylko w modach. To tyle jeżeli chodzi o mnie :D
Awatar użytkownika
Alpha
Kot

Dołączenie: 19 Mar 2009, 18:02
Ostatnio był: 13 Sie 2009, 18:17
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 3

Postprzez lol-zawodowy stalker w 07 Kwi 2009, 17:30

I znowu temat podobny do mojego" stalker wady i poprawki.Globalna dyskusja" i w przeciwieństwie do mojego nie leży w koszu, zapewnę bo inny autor go napisał.Negatywne, pozytywne, neutralne wrażenia.Ankiety pełne spamu i bezsensu.Ulubione frakcje, ulubiona broń, szkoda że nie jescze ulubione śniadanie, obiad i kolacja, a może ulubiona dziewczyna, czy żona.Jak blokuje się temat (w tym wypadku moje aż 4), niczym się nie różniące od tych co tu są na przedzie, to przynajmnie blokujcie wszystkie bzdurne waszym zdaniem tematy, a nie tylko te, które należą do mnie.Zawsze można powiedzieć że mój temat jest bzdurny, a jego nie.Jaka jest pomiędzy nimi różnica.Jak pomiędzy oknem z wentylacją, a tego samego koloru oknem z wentylacją.Po prostu śmieszne jak patrzę.Celowe nisczenie moich ankiet, a innych faworyzowanie.Ludzie.Piszecie fora, tworzycie je, więc analizujcie trochę, bo na razie kiepsko coś idzie i nie wkurzajcie się, że tak piszę, bo co mam stać i patrzeć.- to do SZANOWNYCH adminów

Na temat
Moim negatywnym wrażeniem z gry było to iż w stalkerze brakowało grozy, jaką wytworzyły w czasie premiery opakowania i okładki.Brakuje także w stalkerze człowieka na okładce, a chciałem by on był ukrytym mutantem np: w elektrowni.W czerwonym lasie to stado psów.Myślałem że to sztuczka nowego mutanta iluzjonisty, bo psy były iluzjami gryzącymi i znikającymi.To mój kolejny zawód grą

Będziesz teraz we wszystkich postach pisał żale co do Twego tematu, teraz każdy taki temat będzie Ci się wydawał podobny? Twój temat nie wylądował w koszu bez powodu. - F360
Awatar użytkownika
lol-zawodowy stalker
Kot

Dołączenie: 11 Mar 2009, 13:03
Ostatnio był: 16 Kwi 2009, 15:23
Miejscowość: Baza monolitu
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: FT 200M

Postprzez Alpha w 07 Kwi 2009, 21:14

Wiesz co "zawodowy stalkerze" troche przesadzasz przecież admini musieli mieć JAKIŚ powód żeby usunąć twoje tematy.A tak wogule jak ci się nie podoba forum i admini to załuż własne, dziwie się adminow mają do ciebie niezłą cierpliwość hehe.
Awatar użytkownika
Alpha
Kot

Dołączenie: 19 Mar 2009, 18:02
Ostatnio był: 13 Sie 2009, 18:17
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Lightened IL 86
Kozaki: 3

Postprzez dragon22 w 07 Kwi 2009, 21:43

lol-zawodowy stalker napisał(a):Będziesz teraz we wszystkich postach pisał żale co do Twego tematu, teraz każdy taki temat będzie Ci się wydawał podobny?
Z tym się zgadzam.Nie pisz tego w każdym temacie, nawet jeżeli rzeczywiście tak jest.Zażalenia składaj prywatnie
Alpha napisał(a):dziwie się adminow mają do ciebie niezłą cierpliwość hehe
Cierpliwość kiedyś się kończy, więc nie wkurzajmy już nikogo i zakończmy na ten temat dyskusję "zawodowy stalkerze", zanim admini się wkurzą za trzy wiadomości w trzech tematch.Pilnuj się człowieku.Emocje prywatnie, a na forum esencja wypowiedzi.Jak chcesz ankiet to je rób, tylko z sensem rzeczywiście.
lol-zawodowy stalker napisał(a):I znowu temat podobny do mojego" stalker wady i poprawki.Globalna dyskusja"
Owszem podobny.Przejrzyj dokładnie temat i zobacz, za co wylądował w .......
Aby już nikogo nie wnerwiać powróćmy do tematu "negatywne wrażenia"
Pozdro all!
Dobra broń nie wystarczy.Bez celnego oka tylko wariat wybiera się do Zony
Uwaga.Pojawił się kolejny rozdział powieści pod tytułem "zły cień"- trzy rozdziały.Proszę o komentarze i oceny rozdziałów
Awatar użytkownika
dragon22
Stalker

Dołączenie: 11 Mar 2009, 12:15
Ostatnio był: 21 Kwi 2009, 19:29
Miejscowość: Czerwony las
Ulubiona broń: --
Kozaki: 1

Postprzez Khazarus w 11 Kwi 2009, 02:03

Ja tak może nieśmiało wrócę do tematu...

W sumie mój post mógłbym zamknąć elegancko w jednym wyrazie. "Płotki". Bo to o nie głównie chodzi. O brak swobody w eksploracji Zony. Nie jest może aż tak tragicznie, jak mogłoby być ( vide Wiedźmin, Fable ), ale do ideału wiele brakuje. W takich momentach lubię przywoływać gry Bethesdy, więc niech tak będzie i tym razem. W Oblivionie cały świat był otwarty, gracz chodził gdzie chciał i kiedy chciał. Podobnie było w Falloucie 3. Więc czemu nie S.T.A.L.K.E.R. ? Miło by było.

Z innych negatywnych wrażeń - "babole" w samej grze, typu zadania nie wiadomo skąd, dziwne wpisy w PDA i inne szczegóły, które można pominąć.

A żeby zakończyć post akcentem optymistycznym - klimat powoduje, że na takie niedoróbki nie zwraca się nawet uwagi. Mimo to są.
Khazarus
Kot

Dołączenie: 10 Kwi 2009, 23:45
Ostatnio był: 18 Kwi 2009, 14:35
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2

Postprzez Rhey w 18 Kwi 2009, 01:16

A jakie negatywne wrażenia można wynieść z tej gry? Oczywiście konieczność użerania się z babolami. Zdarza się że dostaje komunikat bugtrap co 15 minut gry. :mad:
Rhey
Kot

Dołączenie: 14 Kwi 2009, 23:01
Ostatnio był: 11 Gru 2010, 17:27
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle

Postprzez [r4] w 12 Maj 2009, 11:03

A ja wróciłem do Stalkera po półrocznej przerwie i nadal próbuję go ukończyć (po raz pierwszy...). I nadal wkurza mnie dokładnie to samo -- dlaczego postacie kluczowe giną? Ciągle utykam na martwym doktorze Krugłowie (ale wcześniej żegnam Sieryja, Biesa, Lisa i paru innych) choćbym nie wiem co robił. Jakkoklwiek nie wyposażę stalkerów, jakiej ścieżki nie wybiorę, kogo nie zabiję, i niezależnie od tego, jak bardzo chytrego planu nie ułożę -- zawsze coś idzie nie po mojej myśli.

Czy ja jestem za cienki dla tej gry (no ale ludzie, na poziomie "Początkujący"?!), czy za bardzo przeszkadza mi moja natura "gracza zbieracza" (nie lubię, gdy się coś marnuje i zbieram jak leci :D, do tego jestem perfekcjonistą -- nawyk nabyty po zbyt długim obcowaniu z serią Splinter Cell :D), po prostu w pewnym momencie Stalker robi się dla mnie nużący, później irytujący i już kolejny raz się od niego odbijam.

Może powinienem spróbować najpierw Clear Sky? Podpowiedzcie coś, bo zaczynam dochodzić do wniosku, że to coś jak RNG w ADOMie -- skonstruowane tak, że niby losowe, ale jednak karze gracza na lewo i prawo :D
I like my women like l like my filesystem: FAT and 16.
[r4]
Kot

Dołączenie: 01 Paź 2008, 11:48
Ostatnio był: 20 Lip 2011, 14:09

Postprzez caleb59 w 12 Maj 2009, 12:24

Jesli az tak bardzo wkurza Cie granie na czystej wersji (co mnie nie dziwi bo SoC bez modow jest beznadziejny) zalecam dograc Oblivion Lost 2.2 PL + VI-NPC Invulnerable for OL2.2 (1.0) dzieki ktoremu wazni NPC staja sie niesmiertelni...
OL wzbogaci rozgrywke i doda mase elementow usunietych z finalnej wersji SoC lecz zalecane (przez wiekszosc userow forum lacznie ze mna) jest ukonczenie najpierw czystej wersji gry przed graniem na modach...
                        Image
| Ryzen 7 5800X3D | 32GB DDR4 RAM | RTX 4070 SUPER 12GB GDDR6X RAM | Windows 11 Pro x64 |
Awatar użytkownika
caleb59
Administrator

Dołączenie: 23 Sie 2008, 18:59
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 20:23
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 672

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości