S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Profesor Wołodia po 14 latach swoich badań wciąż nie dowierzał. Pod nosem cały czas powtarzał - "будет, не будет...".

Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Postprzez Realkriss w 28 Wrz 2011, 10:56

Gule to są w Falloutach, a nie w Stalkerze :E
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 881

Reklamy Google

Postprzez Glaeken w 28 Wrz 2011, 11:17

Może mu o gile chodziło ? :)
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 371

Postprzez bax20 w 28 Wrz 2011, 18:06

Jestem pewny że gra sama w sobie będzie świetna, tylko po cholerę te syfiaste DRM-Y ? Te zabezpieczenia tylko uprzykrzają życie zarówno legalnym graczom, jak i tym mniej legalnym. GSC ma jeszcze czas, mam nadzieję że zrezygnują z tych zabezpieczeń...
Intel Core i5 6300HQ 2300MHz | 12GB DDR4 2400Mhz | Nvidia GeForce GTX 960M 4GB | Kubuntu 19.04
Awatar użytkownika
bax20
Stalker

Dołączenie: 30 Lis 2009, 21:07
Ostatnio był: 15 Lip 2024, 21:56
Ulubiona broń: SVUmk2
Kozaki: 24

Postprzez meJKu w 28 Wrz 2011, 18:11

Czemu mam wrażenie, że tym DRM-em będzie Steam? Wątpię żeby ich budżet pozwalał na stworzenie własnego systemu - jestem pewien, że skorzystają z gotowych rozwiązań (i tak, wątpię, że będzie to DRM Ubisoftu : )).
Awatar użytkownika
meJKu
Weteran

Dołączenie: 04 Gru 2007, 22:21
Ostatnio był: 14 Lis 2024, 17:37
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 111

Postprzez kubu k w 02 Paź 2011, 10:07

Oj tam, oj tam. Tylko byście narzekali. Co ma być to będzie. I tak zagram w dwójkę na kompie mimo tego, że do gier kupiłem sobie x360 ale to nie znaczy żebym sobie nie sprawił lepszej wersji blaszaka :E Nie wyobrażam sobie gry w stalkera na konsoli. Tak mi zostało z pc-ta. Jak przystało na stalkera.
Jeden z największych fanów pozdrawia wszystkich wiernych i niewiernych.
kubu k
Stalker

Dołączenie: 10 Cze 2011, 20:55
Ostatnio był: 31 Paź 2019, 21:23
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 13

Postprzez Gabriel w 02 Paź 2011, 10:14

Tylko żeby świat ni zrobili liniowo - no wiecie, szeroka zona musi mieć swoje wielkie powierzchnie. Może ciekawsze miejsca oraz więcej mutantów hasających po lokacjach. Więcej interakcji z otoczeniem, więcej anomalii - tak, by gra nie nudziła szybko. i oczywiście by usprawnili multiplayer - brak lagów, bugów itd. A co wy sądzicie o multi? No dobra, z BF lub CoD nie ma szans, ale może... jeszcze by były rangi zdobywane expieniem, więcej artefaktów, pukawek i pancerzy oraz pojazdy i tutaj może helikopter, skoro mapa ma być jedną wielką planszą. Co byście powiedzieli na podróż do CEJ helikopterem? Albo czołgiem :) . Można by na komin wylądować. Tak sobie wyobrażam nowego stalkera. Czy taka będzie - dowiemy się. Tylko żeby nie zapowiadali super gry, a wyjdzie im cieć trzymający się witkami.
Pamiętaj, by śmiać się z innych wpierw naucz śmiać się z własnych niedoróbek i nieczystości. Jeśli ktoś postrzega Cię jako idiotę, nie liczy się zdanie innych, bo dla innych będziesz zawsze zajebistszą osobą niż osoba wyzywająca Cię - ona z kolei będzie owym idiotą. Liczy się to za kogo ty się uważasz. Ciesz się wolnością i nie żyj pod mocą innych - poczuj smak zerwania kajdan.
Awatar użytkownika
Gabriel
Tropiciel

Dołączenie: 02 Sie 2011, 10:00
Ostatnio był: 14 Gru 2011, 17:11
Miejscowość: dlzkcmsfj afgva rwet 9a/7
Kozaki: 23

Postprzez kubu k w 02 Paź 2011, 10:22

Mimo liniowości i "nudy" i tak lubię sobie pohasać w stalkera w freeplayu. Wiem, że to jest monotonne ale i tak klimat zony jest najlepszy. Dodam, że łącze się w "bólu i żalu" z ludźmi, którzy mają blueconnecta jeżeli chodzi o pobieranie elementów gry z serwera w stalkerze drugim, "wiwat zabezpieczeniom antypirackim". I tak zagram mimo braku winy po stronie sieci :E :E :E :E :E
kubu k
Stalker

Postprzez jaras76 w 02 Paź 2011, 10:56

Jak rozwiążą sprawe z modami, po zakończeniu podstawowej gry, podobnie jak teraz że mody odpadną lub jak w przypadku innych gier na Steamie że będą to mody wspierane przez Steama. Na obecną chwile to domysły ale dlaczego to robją graczą, ten system dystrybucji, kupuje gre na płycie i instaluje a tu jeszcze internet, serwer i dopiero moge grać.
Image
jaras76
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lip 2007, 21:14
Ostatnio był: 25 Kwi 2012, 21:35
Miejscowość: warszawa
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 3

Postprzez kubu k w 02 Paź 2011, 11:12

Po pierwsze po polsku poproszę, po drugie przecinki i kropki(jest coś takiego jak interpunkcja, która zmienia sens wypowiedzi). Dlaczego nastawiacie się do opcji pobierania elementów gry z serwera na "nie", "to jest złe". Według mnie to jest dobra opcja, ponieważ zawsze twórcy gry mogą coś zmienić i dodać do rozgrywki. Wiem, że niektórzy, tak jak i ja mają ch**** łącze z internetem. I tak pozostaję pozytywnej myśli, że dzięki temu serwerowi będą "jakieś" aktualizacje do rozgrywki w freeplayu i nie tylko. Kupiłeś/łaś oryginalną kopię to liczysz na darmowe dodatki/elementy gry. Może urozmaicą trochę bardziej rozgrywkę. Gra nie skupia się na multiplayerze, macie od tego CS-a itp.

Proponuję wrócić do poziomu podstawówki jeżeli chodzi o pisownię. W takich przypadkach nie wiem o czym czytam. Wiem, że gimnazjum kształci debili umysłowych ale komputer też ma parę funkcji sprawdzania pisowni. Sam korzystam czasami z tego :wink: .
Ostatnio edytowany przez kubu k, 02 Paź 2011, 11:22, edytowano w sumie 1 raz
kubu k
Stalker

Postprzez Gabriel w 02 Paź 2011, 11:16

A gdyby w stalker 2 był co-op? Było by fajnie tak ze znajomym(i) polować na mutanty, razem wykonywać misje - ale to tylko domysły. I jeszcze przez skypa na dodatek - wtedy gra była by megaśna i z ekonomicznego punktu widzenia może nabyłoby ją więcej luda.
Pamiętaj, by śmiać się z innych wpierw naucz śmiać się z własnych niedoróbek i nieczystości. Jeśli ktoś postrzega Cię jako idiotę, nie liczy się zdanie innych, bo dla innych będziesz zawsze zajebistszą osobą niż osoba wyzywająca Cię - ona z kolei będzie owym idiotą. Liczy się to za kogo ty się uważasz. Ciesz się wolnością i nie żyj pod mocą innych - poczuj smak zerwania kajdan.
Awatar użytkownika
Gabriel
Tropiciel

Dołączenie: 02 Sie 2011, 10:00
Ostatnio był: 14 Gru 2011, 17:11
Miejscowość: dlzkcmsfj afgva rwet 9a/7
Kozaki: 23

Postprzez Xen w 02 Paź 2011, 11:26

Gabriel napisał(a):A gdyby w stalker 2 był co-op?

Być może, BF3 będzie miał co-op'a więc możeee zaczęrpną ten pomysł :E
Stalker na konsole się wcale nie nadaje.(poprzez sterowanie i niemożność instalacji modów)
Jednak przed zakupem trzeba w kompa nowego zainwestować :E
Awatar użytkownika
Xen
Ekspert

Dołączenie: 13 Lut 2011, 12:34
Ostatnio był: 08 Sie 2024, 14:39
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: --
Kozaki: 116

Postprzez kubu k w 02 Paź 2011, 11:36

Według mnie sama nazwa S.T.A.L.K.E.R. odnosi się do samodzielnej "eksploracji" zony. Czytaj: Ja sam, licz tylko na siebie, musisz zabić żeby przetrwać. COP nie uznaję w tej grze, zawsze się ktoś znajdzie, który z zazdrości za ekwipunek "przypadkiem" Cię zaje***. Po raz kolejny proszę was żebyście z tej gry nie robili nie wiadomo jakiego gówna! Kolejne pomysły na "przeróbkę" wyżej wymienionego tytułu są nie mile widziane przeze mnie. Nie interesują mnie MOH, COD itp. w tej grze. Dajcie wolną rękę twórcą gry, a nie powielać pomysły z innych "grywalnych" gier, to ma być tytuł jeden w swoim rodzaju . Wku****** mnie tym, że chcecie dodać rozgrywkę z innych gier. To jest beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee i fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!

Za ten post kubu k otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Afrose,
Negative exid.
kubu k
Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości