S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Profesor Wołodia po 14 latach swoich badań wciąż nie dowierzał. Pod nosem cały czas powtarzał - "будет, не будет...".

Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Postprzez Idaho w 22 Wrz 2011, 14:13

Doczytywanie zawartości gry z sieci... Fajnie. Czyli jak mam z d**y łącze, albo mi padnie net to o graniu mogę zapomnieć? Kpina jakaś ;/
Czemu w walce z piractwem najwięcej tracą zawsze Ci co grę kupią legalnie?
Cały zresztą news zgasił mój entuzjazm jak starego Jelcza. Nie zapowiada to się wcale najlepiej, chociaż mam nadzieję, że nie taki diabeł straszny...
Image
Awatar użytkownika
Idaho
Stalker

Dołączenie: 29 Mar 2009, 04:10
Ostatnio był: 18 Sie 2019, 08:18
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez adin w 22 Wrz 2011, 15:19

Czy pojawiła się do tej pory wiadomość że gra będzie grą FPP a nie powiedzmy czymś na wzór Fallouta 3/NV?
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Dołączenie: 14 Sty 2007, 01:58
Ostatnio był: 08 Mar 2024, 22:43
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 28

Postprzez Soviet w 22 Wrz 2011, 15:21

Czyli pytasz czy gra będzie FPP czy FPP? :E

Na pewno będzie FPP :P
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 23:15
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Postprzez KoweK w 22 Wrz 2011, 15:48

exid napisał(a):Chyba wszyscy teraz poczuli, że nie będzie zbyt kolorowo...

Jak ktoś będzie nad interpretował owe informacje i nie czytał ze zrozumieniem, to tak może pomyśleć. Wg mnie informacje jak najbardziej pozytywne, poza zabezpieczeniami.

A co do broni - oni po prostu chcieli powiedzieć, że zamek, przez który wypadają naboje nadal będzie po lewej stronie. :E
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 15 Lis 2024, 02:52
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1477

Postprzez exid w 22 Wrz 2011, 17:07

Martwi mnie kwestia tych broni- nie wiadomo czy znaczy to tyle, co uproszczenie względem poprzednich części, czy fakt, że zostawili wszystko tak jak było, a więc ok.

Z innej beczki- chodzi o film, czy o serial, bo już się gubię...
Awatar użytkownika
exid
Stalker

Dołączenie: 11 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: 18 Mar 2023, 00:39
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: -5

Postprzez paintball_0 w 22 Wrz 2011, 17:13

@xKoweKx, Hehe, to samo sobie pomyślałem. ;) Nazwy broni i "szczegóły" w rodzaju zamka z lewej to zabiegi czysto finansowe. Ciekawe ile kosztuje licencja na takiego AK 74 albo M4 dla FPSa...

Wcześniej była mowa o tym, że silnik pozwoli na działanie gierki zarówno na PC jak i konsolach. To, że obecnie wersja konsolowa nie jest wcale pewna to jak najbardziej dobra wiadomość!! Nie będą musieli się ograniczać możliwościami przestarzałych podzespołów w X360 i PS3. :P Dostaniemy ładniejszą, większą i lepszą grę, niż gdyby ja tworzono na 3 platformy.

Co do zabezpieczenia antypirackiego- jeśli tylko gra nie będzie wymagać zewnętrznego klienta pokroju podróby Steama od EA, będę zadowolony. Podejrzewam, że podczas ładowania poziomu dodatkowe pliki do pobrania będą ważyć po parę MB i ładowanie przedłuży się jednorazowo o ile? 20 sec?
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez Kpuc w 22 Wrz 2011, 17:29

paintball_0 napisał(a):Podejrzewam, że podczas ładowania poziomu dodatkowe pliki do pobrania będą ważyć po parę MB i ładowanie przedłuży się jednorazowo o ile? 20 sec?

Jakich poziomów ?

20/s to sporo czasu, a gracz inwestuje w super komputer by czekać :facepalm: ...

Moje widzimisię z tym zabezpieczeniem, polega na co kilku sekundowej informacji dostarczanej od serwera, iż klucz jest legalny ;) Ale jeżeli to ma wyglądać tak jak w przypadku AC2 gdzie gra się zawiesza, a gdy połączenie padnie tracimy aktualne postępy w grze to ja wysiadam.
Image
Awatar użytkownika
Kpuc
Legenda

Dołączenie: 06 Paź 2010, 09:10
Ostatnio był: 28 Wrz 2024, 12:41
Miejscowość: zona
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 285

Postprzez Kontroler w 22 Wrz 2011, 17:32

paintball_0 napisał(a):jeśli tylko gra nie będzie wymagać zewnętrznego klienta pokroju podróby Steama od EA, będę zadowolony

Ojoj lepiej nie krakać, bo jakby gra była przypisana do jakiegoś konta internetowego, to było by nie miło i zastanowił bym się 5 razy nad kupnem...
Awatar użytkownika
Kontroler
Ekspert

Dołączenie: 11 Lis 2009, 21:29
Ostatnio był: 24 Paź 2022, 10:53
Miejscowość: Świebodzin
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 131

Postprzez Dżuz w 22 Wrz 2011, 18:08

Kpuc napisał(a):Jakich poziomów

E, paintball napisał poziomu :wink:
Tak czy siak, gdyby gra miała wyjść za miesiąc dwa, to nawet te parę mega do ściągnięcia przy moim obecnym połączeniu byłoby dodatkową irytacją przy ładowaniu poziomu. Jest to jakiś niedorzeczny pomysł ze strony GSC i ogólnie twórców gier, to stałe połączenie z internetem - jakby nie dało się innych zabezpieczeń wymyślić. No ale cóż, postępu nie zatrzymasz :P Choć i tak pewnie nie wypali.

A tak ogólnie to niewiele nowego i konkretnego dowiedzieliśmy się po tym wywiadzie :/ To że Striełok będzie głównym protagonistą to chyba miła wiadomość. Dziwne jest dla mnie tylko to, że mamy się podobno dowiedzieć jak trafił do Zony i kim jest. Jak trafił do Zony - czyli co robił przed trafieniem tam, czyli co? Gra będzie się działa też poza Zoną? Czy to tylko z jakiegoś intra będziemy wiedzieć? No chyba, że przez jakieś retrospekcje, ale to z kolei mało ciekawie brzmi. Nie ogarniam tego, o czym ta fabuła ma być; tak naprawdę gówno śmy się dowiedzieli, ale dobrze - po co zdradzać fabułę gry, której jeszcze za bardzo nie ma. No nic - pożyjemy, itd.
Najbardziej mnie bawi stwierdzenie, że pierwsze materiały zaprezentowane zostaną pół roku przed premierą, czyli de facto - *uj wi kiedy :E

A reszta, moim zdaniem na plus - jeden "świat" do załadowania, broń taka jaką lubię (tak mi się zdaje, przynajmniej), silnik już gotowy (czyli jakiś postęp, jeśli to prawdą jest), Zona ma być wizualnie inna, realistyczna, post-sowiecka (nie wiem właściwie o co im dokładnie chodzi, ale taka odmiana, powiew świeżości, bardzo przeze mnie pożądane, nie musi to wcale oznaczać, że będzie mniej klimatycznie, może wręcz przeciwnie - "dekadentyzm ludzi wschodu", czy jak tu jakaś jedna pisała :P ), no i fajnie.
Niepokoi mnie jeszcze tylko to, że wydanie gry jest uzależnione od filmu - trochę to już pod komercję pochodzi, a przynajmniej taką mi zalatuje...

Będę czekał cierpliwie na pierwsze materiały :) A później już tylko pół roku... :E
:

Taa, akurat :P
W10 x64 / i5-4670 / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 8 GB DDR 3 / SSD Samsung 850 Pro 256GB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: 13 Lis 2024, 13:45
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 254

Postprzez Szpagin w 22 Wrz 2011, 18:26

Może te całe zabezpieczenia antypirackie po prostu oznaczają, że gra korzystać będzie ze Steama i Steam Cloud (back-up sejwów na serwerze)? Jeśli tak, to chyba nie ma co się bać. Używa tego coraz więcej gier (choćby Metro). Nigdy mi to nie przeszkadzało, ba, uważam to wręcz na zaletę, bo nie mam potrzeby zgrywać sejwy przed formatem.
Image

Za ten post Szpagin otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Kuba.
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez FluDarius w 27 Wrz 2011, 20:05

No więc piraci będą mieli przerąbane
wszystko będzie dobrze oby wszystko nie odbiegało od głównej fabuły

Uwagi moderatora:

Dobra, to teraz po polsku. - Wheeljack
FluDarius
Kot

Dołączenie: 11 Wrz 2011, 15:39
Ostatnio był: 28 Wrz 2011, 19:00
Miejscowość: BP
Ulubiona broń: TRs 301
Kozaki: 0

Postprzez TESKO w 27 Wrz 2011, 21:58

Raczej przerąbane będą mieli ci, co kupią oryginał.
Popatrz na Assasin's Creed 2.
Ci co zakupili oryginał, mają kłopoty z rejestracją, z grą, muszą stale być podłączeni do neta. Jak neta przerwie, to gra się zawiesza.
Piraci tylko zarzucą crack i od razu mogą się cieszyć grą. Spokojną grą, bez obawy, że net zatnie się na moment i kaplica.
TESKO
Kot

Dołączenie: 23 Sty 2011, 23:40
Ostatnio był: 02 Lis 2014, 21:03
Ulubiona broń: RPG-7u
Kozaki: 5

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości