Panowie i Panie, czytajac ten artykul doszedlem do kilku wnioskow :
1) Pewnym jest ze x ray odchodzi w zapomnienie (
nowy, multiplatformowy silnik)
2) sequel czyli fabula bedzie sie dziala w
CZarnobylu po wydarzeniach z CoP. Trudno przypuszczac ze dalsze losy przeniosa sie w inne miejsce - to tak jakby cala zona zmienila lokacje - NIE to na pewno bedzie Czarnobyl
3) Smutno ze w 2012?
Niekoniecznie. Byc moze dali tak odlegla date premiery by ostatecznie jej nie odkladac w czasie. Pamietacie CoP? Prima aprillis ? A jednak to byla prawda i wyrobili sie w czasie. Choc z dlugoscia rozgrywki bylo slabo ale fabula calkiem calkiem.
4) Co do oskarzen, ze zrobili ta zapowiec by na gamescom bylo o nich glosno ? Dlaczego nie? Jestem ze byleby tylko cos z tego STALKERA 2 na targach pokazali ;p w innym wypadku *****
I teraz jak myslicie o czym bedzie? W STALKERZE drzemie olbrzymi potencjal, pokazaly to mody i sama gra. Uwazam, ze tym razem sie mocno przyloza do swojej pracy a i na PC bedzie wszystko jak bylo...Dlaczego tak sadze? Sami powiedzieli ze do robienia 2 zachecilo ich 4 miliony egzemplarzy, hmm czy czasem wszystkie one nie pochodzily z PC? Oni zdaja sobie sprawe, ze ich sila napedowa jestesmy my, starzy gracze, wielbiciele serii wlasnie na PC. Ryzykiem byloby skupienie sie na konsolach. Obym sie nie mylil w tej kwestii ;p
Czy przeoczylem jak ktos z GSC mowil od kiedy pracuja nad gra? Nawet jesli zaczeli by od dzis maja dwa lata (watpie by gra ukazala sie w styczniu 2012) na to by wymyslic interesujaca, wciagajaca fabule, mysle ze stac ich na dluzsza niz w poprzednich czesciach - bo w sumie to jedyne o co musimy sie martwic
(dlugosc i jakosc fabuly) Elementy gry takie jak artefakty, mutanty anomalie i otoczenie to cos, co nie moze byc zle, bo wiem ze nie zaprzeczycie - jesli by je zarypali (czyt. spieprzyli) to gra traci klimat i g*wno ze fabula i akcja ;p
Osobiscie licze na nowe wersje starych oraz na kilka nowosci nowe anomalie, potwory, kto wie? Moze jakis calkowicie nowy element?
Jesli zas o sama fabule - sila stalkera bylo zawsze kilka mozliwych zakonczen - nie wiem jak to powiaza z koncem CoP w sumie kazdy mogl miec inaczej ale wierze ze dadza popis swoich umiejetnosci
Chocby i nawet budzimy sie w lesie idziemy do skadowska tam lapie nas pan w ciemnym zimnym kacie i zleca nam misje - przez to wpadamy w pulapke i przez reszte gry pragniemy go odszukac i zabic ale oczywiscie on sie ukrywa a my poznajemy swiat zony - no bo jakim cudem tu jestesmy? Wykonujemy zlecenia, ktore pieknie opisza nam krajobraz i historie zony. W dodatku nasza historia przeplata sie z dawnymi bohaterami. Achh moje wyobrazenie ale wiem ze jakiekolwiek by to nie byla za historia - jesli nie zepsuja tego czegos czym jest stalker - To bedzie moja best game ever!
PS Gdy zobaczylem ta zapowiec az zapragnalem po raz siedemset czterdziesty trzeci przechodzic na nowo STALKERA 1
:))
Dziekuje jesli ktos przeczytal te moje pjerdoly ;p hehe (j celowo)