S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Profesor Wołodia po 14 latach swoich badań wciąż nie dowierzał. Pod nosem cały czas powtarzał - "будет, не будет...".

Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Postprzez KoweK w 26 Maj 2014, 12:33

Wg mnie akcja S.T.A.L.K.E.R. 2 dzieje się co najmniej kilkanaście lat po COP-ie. Wnioskuje to po tym jak technologicznie wszystko poszło do przodu sądząc po designie NPC-ów. Zmiany są całkiem spore, a wątpię, by w rok-dwa tak wszystko się pozmieniało. Chyba że to są zupełnie nowe pancerze, a stare nadal istnieją w Zonie...
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 13 Lis 2024, 01:25
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1477

Reklamy Google

Postprzez Gizbarus w 26 Maj 2014, 12:53

To akurat nie musiałoby być regułą - w HR też wszystko było bardziej zaawansowane, jak w pierwszym Deus Ex, mimo że toczyło się kilkadziesiąt lat wcześniej :P Tak więc wcale nie musi to oznaczać, że gra toczy się tyle lat do przodu. Aczkolwiek może.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Universal w 26 Maj 2014, 19:23

W sumie mogłoby to być posunięte o kilkanaście lat wcześniej, trudno byłoby to obalić. Z tym, że concept arty jedynki też były dość futurystyczne, a co wyszło to wyszło. Modele z dwójki, przynajmniej te które widziałem, są mniej wymyślne, niż rysunki (tylko świecą się jak psu jaja).

Ale na upartego, jeśli by brać pod uwagę kilkanaście lat, to co zostałoby do odkrycia w Zonie, jeśli np. Mózgozwęglacz został wyłączony i kluczowe laboratoria zbadane? Przez tyle czasu Zonę splądrowano by po dziesięć razy wzdłuż i wszerz, a Striełok musiałby być jak ruchawy Snake z MGS, naszprycowany jak Wędrowycz viagrą z olejem silnikowym i odmłodzony jak Ibisz.
Język kłamie głosowi, a głos myślom kłamie; myśl z duszy leci bystro, nim się w słowach złamie.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 1052

Postprzez Dżuz w 26 Maj 2014, 19:36

xKoweKx napisał(a):Wnioskuje to po tym jak technologicznie wszystko poszło do przodu sądząc po designie NPC-ów. Zmiany są całkiem spore,

Yyy... :?: Ja tu w ogóle nie widzę postępu. No może poza tym, że stalkerzy wyglądają mi bardziej... amerykańsko? Szczególnie te "nowe" egzoszkielety. No i więcej żelastwa ze sobą noszą. Trącą mi już trochę produkcjami rodem z USA. I w sumie to nie powiedziałbym, że nowe, tylko po prostu bardziej rozbudowane, bo lepsze kompy to trza lepszą grafikę zafundować, no i można więcej szczegółów umieścić. I to chyba jedyny postęp technologiczny o jakim mógłbym tu powiedzieć :P Ot, taka moja teoria :wink:
W10 x64 / i5-4670 / MSI GeForce GTX 1070 Ti GAMING 8GB / 8 GB DDR 3 / SSD Samsung 850 Pro 256GB Image
atikabubu Dżuz to morrofag z 10 letnim stażem Image
Awatar użytkownika
Dżuz
Przewodnik

Dołączenie: 11 Lut 2011, 19:08
Ostatnio był: 13 Lis 2024, 13:45
Miejscowość: Frogville
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 254

Postprzez Alchemik w 26 Maj 2014, 20:08

Nie wykluczam też, że opcja, że Striełok jest glównym bohaterem, mogłaby być przed premierą Stalker 2 zdementowana :P Nie żebym jakoś usilnie chciał, ale wątek tego samego bohatera wałkowany na wszystkie sposoby mnie trochę znudził. Protagonista, antagonista, bohater niezależny, już starczy tego. Wolałbym coś nowego.
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Ulubiona broń: --
Kozaki: 207

Postprzez Leo0502 w 26 Maj 2014, 20:11

xKoweKx napisał(a):Leo, skąd to info?

Przeszukałem artykuły i znalazłem. Ale niestety to był jeden z primaaprilisowych żartów i nie wiem czemu to zapamiętałem... :facepalm: :facepalm: :facepalm:
Leo0502
Tropiciel

Dołączenie: 20 Wrz 2012, 18:10
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 00:54
Miejscowość: Pierdziszewice wylotem na Dupów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 140

Postprzez Glaeken w 26 Maj 2014, 20:12

xKoweKx napisał(a):Wnioskuje to po tym jak technologicznie wszystko poszło do przodu sądząc po designie NPC-ów.

A moim zdaniem concept arty sugerują, że stalker 2 miał być nastawiony na rynek zachodni tzn. projektowali z myślą o tym aby lepiej się sprzedał na zachodzie niż dotychczasowe gry serii. Stylistyka jest zupełnie inna, bardziej zaawansowana, wyrafinowana, dokładna, z większą ilością post sowieckich symboli etc.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 371

Postprzez paintball_0 w 27 Maj 2014, 00:05

Mnie to bardzo pod Metro podchodzi. Chcieli kolejną część zrobić z rozmachem jak przystało na AAA. Stąd to wszystko jest takie przerysowane, niemal komiksowe.
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez partyka123 w 03 Lip 2014, 16:11

rok 4 lata po Cop bo mówili twurcy o niedalekiej przyszłości czyli rok 2016

Za ten post partyka123 otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative ZiomB, Kałach, SkullDagger.
partyka123
Kot

Dołączenie: 11 Paź 2013, 21:12
Ostatnio był: 23 Sty 2015, 21:53
Miejscowość: Trójca
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Sniper VLA
Kozaki: -26

Postprzez STALKER ZERO w 11 Sie 2014, 20:51

Przepraszam, że temat odkopuje, ale dręczy mnie jedna myśl. Czy S.T.A.L.K.E.R 2 w ogóle powstanie? Czy prace nad nim jeszcze trwają? Gdzieś słyszałem, że projekt został zamknięty tak jak studio odpowiedzialne za tą wspaniałą gre i nigdy nie powstanie. Drugi raz słyszałem nowe wieści, że ponoć projekt został na nowo otwarty i ma mieć premierę w 2015 r. Może ktoś się wypowiedzieć na ten temat? Jeżeli jakieś głupoty pisze to przepraszam bo takie informacje miałem z nieoficjalnych źródeł.
Awatar użytkownika
STALKER ZERO
Kot

Dołączenie: 01 Lip 2012, 12:54
Ostatnio był: 08 Cze 2019, 17:49
Miejscowość: Kutno
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Storming Obokan
Kozaki: 1

Postprzez kaczor_1991 w 11 Sie 2014, 21:29

Tak z tego co pamiętam to wygląda tak: Szefu wszystkich szefów zamknął studio i prace przerwano - właściwie nie ma co liczyć na ich wznowienie. Ale jakiś dłuższy czas temu chyba nawet na 'naszej' stronie był z kimś jakiś wywiad, że Grego rozmawiał z kimś na temat przejęcia praw do tworzenia marki przez jakieś inne studio... Ale to było kilka(naście) miesięcy temu i od tego czasu cicho. Więc nie ma o czym raczej marzyć, chociaż nie ma co ukrywać - decyzja o zamknięciu wyrobionej już marki conajmniej dziwna...

A tak mówiąc szczerze między nami - na Stalkera 2 poczekamy jeszcze sporo ale kiedyś ktoś sobie przypomni o tej marce. I zda sobie sprawę, że można z niej jeszcze sporo wycisnąć. Might & Magic IX też miało być ostatnie. Na M&M X czekać trzeba było kilkanaście lat... ale powstało. I to nie jedyna reaktywowana po latach marka. Nie widzę powodów by tak nie miało być i ze stalkiem ;)
Ruch przeciwników pisania maczkiem na forach. Jak chcecie coś ukryć używać spoilerów!!!
Awatar użytkownika
kaczor_1991
Tropiciel

Dołączenie: 02 Lis 2010, 12:00
Ostatnio był: 22 Lut 2020, 08:32
Frakcja: Grzech
Ulubiona broń: Big Ben
Kozaki: 46

Postprzez KieŁ90 w 11 Sie 2014, 22:26

Chyba Bethesda miała przygarnąć Stalkera pod swoje skrzydła... ,ale jak na razie to tylko tak gdzieś pisali niestety.
Udanych łowów
Awatar użytkownika
KieŁ90
Stalker

Dołączenie: 21 Mar 2009, 22:54
Ostatnio był: 22 Lip 2017, 17:41
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości