Hitman

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Hitman

Postprzez xionc w 11 Paź 2011, 22:44

Taa Kowek, dodanie nowych możliwości łysemu to wrzucenie wsteki, jaaasne. GTA4 też z pewnością nas uwsteczniło.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Reklamy Google

Postprzez KoweK w 11 Paź 2011, 22:53

Już raczej ogólnie mówiłem. A jakbym miał przyczepić się do GTA IV, to w stosunku do San Andreas dużo wycięto, np. rozwój postaci. :E

I wg Ciebie dodanie "trybu detektywa" rodem z Batmana do Hitmana nie jest uproszczeniem?

P.S. Nie twierdzę, że wszystkie nowe zmiany są złe!
Image
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Dzisiaj, 01:45
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1496

Postprzez Method w 11 Paź 2011, 23:06

xionc, pomijając to że wyczuwam w Twoim poście prowokację (inna sprawa ostatnio zauważyłem że starasz się "cisnąć" z kim tylko się da) Hitman był grą niepowtarzalną, jedyną w swoim rodzaju. Wyznaczał pewne nowe standardy. A z tego gameplay'a mam wrażenie że to właśnie IO Interactive stara się dążyć do czegoś, co mimo wszystko już znamy. Więc radzę dobrze przeczytać mojego poprzedniego posta - nie jestem na nie z rozwijaniem się (choć wciąż dobrze mi się gra w Hitmana 2, wydanego 9 lat temu), tylko żeby to rozwijanie polegało na tworzeniu czegoś własnego, nowego, a nie na podpieprzaniu czego się da z innych gier i upychaniu tego do swojej. Bo wtedy powstaje taka Solianka do ShoC'a.
Serio, super pomysł - zamiast pomyśleć, poobserwować, przeanalizować, ułożyć sobie cały plan, wykonać go w grze i zdobyć upragnioną rangę Silent Assasin lepiej włączyć tryb "wszystkowiedzący", poznać każdy ruch i położenie przeciwnika a następnie wykonać misję będąc wręcz prowadzonym za rączkę. Nie ma co, zawsze o takim Hitmanie marzyłem.
Widać na przykładzie np NFS jak wprowadzanie nowinek (czy jak wolisz "rozwijanie") do gry wyszło na dobre...

Jak napisałem wcześniej - przed oceną zagram w wydanie premierowe, sprawdzę na własnej skórze ile "Hitmana" jest w "Hitmanie" ;) .

Tekstu o noblistach nie skomentuję, nie mam zamiaru zaczynać od nowa jałowej dyskusji.
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 174

Postprzez Piterxd w 11 Paź 2011, 23:18

@xionc bo zrobiło krok w tył. Tylko i wyłącznie grafika/fizyka była lepsza.
Image
Awatar użytkownika
Piterxd
Przewodnik

Dołączenie: 20 Sty 2008, 18:15
Ostatnio był: 06 Maj 2014, 22:05
Miejscowość: Braniewo
Kozaki: 181

Postprzez xionc w 11 Paź 2011, 23:26

Ja też sie zagrywałem w drugiego Hitmana ale to był kawał czasu temu i troche sie pozmieniało, technika poszła do przodu i możliwości są troche większe. Widział ktoś teraz gre gdzie protagonista nie ma możliwości skoku? Jestem pewien że te misje można przejść po cichu i nie korzystając z tych pomocy naukowych typu rentgen. Kiedyś pamiętam wychodziły dema, dalej tak jest? To sie zagra w demo i zobaczy
Sam zaczałeś temat o konsolach i teraz rejterujesz. Cytując klasyka: Nie ważne jak mężczyzna zaczyna ale jak kończy.
@Piterxd No ta bo sobie na siłce nie poćwiczysz, pięciu zestawów kurczaka nie wszamiesz, dziary nie zrobisz czy fryza nie zmienisz. O samochodach co sie prowadziły jak pudełka zapałek nie wspominam. Aha no i wiejski tuning też był, beznadziejna fabuła i klimat z dupy też.
Image
Awatar użytkownika
xionc
Przewodnik

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:33
Ostatnio był: 19 Lip 2022, 20:36
Miejscowość: Zg-c
Kozaki: 171

Postprzez Michu w 11 Paź 2011, 23:37

Macie tutaj normalną jakość, a nie jakąś badziewną wersję :P

Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez Method w 11 Paź 2011, 23:40

Akurat skoki czy przyklejanie się do ściany nie potraktowałem jako minus, może jednak to wiszenie na gzymsie i zrzucanie z góry przeciwników wolałbym zostawić dla Sama Fishera. Żeby nie było że jestem tylko na nie, z gameplaya widać też dobre strony - np zakrywanie twarzy udając poprawianie czapki - niby mały akcent, a jednak pozytywny.

Co do tematu o konsolach - przyznaję, rozpocząłem. Ale upraszczanie gry na potrzeby konsolowców nie jest pojedynczym zjawiskiem, a Twój tekst o noblistach to już kompletne rozpoczęcie flame war'u. I to chyba tyle na ten temat.
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Kozaki: 174

Postprzez impulse_101 w 12 Paź 2011, 07:01

Pragnę tylko przypomnieć ze pomijając 1kę wszystkie Hitmany miały podgląd rozmieszczenia NPCsow po przez mapę.

:

Image

Na chwile obecna nie wiemy czy takie coś występuje w grze i czy czasem nie zamieniono tego na owe widzenie przez sciany.
Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Universal w 12 Paź 2011, 22:53

W trójce chyba, o ile dobrze pamiętam, postacie na tej właśnie mapie były nieruchome. Chociaż ta część była najgorsza...

1 wydawała mi się przesadnie trudna, 2 przechodziłem dziesiątki razy, 3 to odgrzewany kotlet, a 4 to jednorazówka. Coś się boję, że 5 będzie oskryptowana jak produkcje City Interactive, raz przejdę i odłożę na półkę. Identycznie jak Conviction :| Widzenie przez ściany nie będzie mnie aż tak razić, jeżeli przeciwnicy będą za każdym razem gdzie indziej. Choć też liczę, że będzie to zależne od poziomu trudności.

[niepotrzebny komentarz, którego po latach bym nie napisał] Żałuję tylko, że nie wszyscy biorą przykład z Rockstara - choć GTA 4 jest łatwiejsze niż poprzednie części (przejście jej bez kodów to żadna sztuka), to jednak zachowało grywalność poprzedniczek. A inne serie?
Ostatnio edytowany przez Universal, 28 Paź 2025, 19:39, edytowano w sumie 1 raz
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 15 Kwi 2026, 09:27
Miejscowość: Poznań
Kozaki: 1051

Postprzez Elvis Scatter w 31 Paź 2011, 22:41

Universal napisał(a):W trójce chyba, o ile dobrze pamiętam, postacie na tej właśnie mapie były nieruchome.

Mylisz się.

Universal napisał(a):Chociaż ta część była najgorsza...

Czy najgorsza, hmm... Co z tego, że to w większości remake misji z jedynki, skoro można zagrać jeszcze raz, z lepszą grafiką i większą ilością możliwości zabicia celu. Trójka może też się poszczycić świetnym soundtrackiem, mrocznym. Dlatego nie uważam tej części za nieudaną. Fajnie było jeszcze raz zagrać w Traditions of the Trade, czy ukatrupić Borysa na tankowcu (w jedynce ta misja była tak zryta, że aż szkoda gadać).

Co do reszty, to cóż, muszę się zgodzić. Tryb Instynkt jest zupełnie niepotrzebny. Ale na szczęście można go wyłączyć.

impulse_101 napisał(a):Na chwile obecna nie wiemy czy takie coś występuje w grze i czy czasem nie zamieniono tego na owe widzenie przez sciany.

Niestety, na chwilę obecną nie jest planowana mapa w takiej postaci. Będzie za to mini mapa.

W tym artykule znajdziecie wszystkie najważniejsze informacje dot. Absolution:

http://hitman.gram.pl/viewpage.php?page_id=425

Za ten post Elvis Scatter otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive impulse_101.
Awatar użytkownika
Elvis Scatter
Tropiciel

Dołączenie: 23 Maj 2008, 13:05
Ostatnio był: 27 Cze 2016, 11:58
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 8

Postprzez impulse_101 w 01 Lis 2011, 09:36

Wykupili licencje na Shroud firmy Cloakworks odpowiadający za fizykę ubrania, jestem jak najbardziej za takimi rozwiązaniami :wink: Jeszcze jakby dorzucili Kynapse od Autodeska i Euphoria od NaturalMotion to byłoby miodnie :E

:

Image
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Tajemniczy w 01 Lis 2011, 21:01

Mi Hitman zawsze się dobrze kojarzył w Abosolutionie chcę tylko jednego:
Koniec z ubraniami złożonymi w kosteczkę!!!
Jak dla mnie to wygląda debilnie, płatny morderca który w każdej chwili może być zdemaskowany układa ubrania w kosteczkę jakby pracował w Hotelu 52 :facepalm: . Niech zrobią np że ubrania będą rozrzucone wokół ofiary 47 lub będzie można je gdzieś porzucić bo jak znowu pojawią się kosteczki to spalę płytę w trymiga :E .I nawet nie będzie mi szkoda kasy :wink: .
Awatar użytkownika
Tajemniczy
Monolit

Dołączenie: 13 Sie 2010, 20:48
Ostatnio był: 14 Cze 2021, 19:41
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 517

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości