Call of Duty

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Call of Duty

Postprzez cep_bojowy w 05 Cze 2012, 13:35

Na rewolucję się raczej nie zapowiada. Ja tam zagram, żeby przejść fabułę i raczej nie będę wracał do tej gry. :P

EDIT: Przemek77 - ta seria raczej się nie skończy bo jak mówi przysłowie "nie zabija się kury znoszącej złote jaja". Choćby ludzie nie wiadomo jak narzekali na COD'a to i tak kolejne części będą się sprzedawać w milionach egzemplarzy.
Awatar użytkownika
cep_bojowy
Stalker

Dołączenie: 18 Lip 2011, 12:52
Ostatnio był: 14 Lip 2014, 23:08
Miejscowość: R'lyeh
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 25

Reklamy Google

Postprzez Szpagin w 06 Cze 2012, 09:16

Pierwszego Black Opsa przeszedłem w 12 godzin (bo od razu ustawiłem sobie najwyższy poziom trudności i dość często ginąłem), tutaj będzie pewnie podobnie, tym bardziej, że dojdą misje poboczne. Ale CoDa nie kupuje się dla singla, to najwyżej fajny dodatek. Esencją gry jest tryb wieloosobowy i to on pewnie wciągnie mnie tak, jak multi w pierwszej części Black Opsa.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Method w 06 Cze 2012, 13:12

Pod względem multi jeszcze nie było CoDa który wygrałby z Battlefieldem, i ten nie zapowiada się żeby coś w tym kierunku zmienił.
Image
Awatar użytkownika
Method
Weteran

Dołączenie: 16 Cze 2009, 21:32
Ostatnio był: 29 Mar 2022, 17:55
Kozaki: 174

Postprzez kis104 w 06 Cze 2012, 13:37

Battlefield - Walka głównie na ogromnych przestrzeniach i w dużej ilości graczy
Cod - małe mapy, niewielka ilośc graczy.
To dwie rózne gry pod wzgledem multi. Kazdy wybiera to co WOLI. Ja np wole starcia na krotkie dystanse, a multi BF'a do mnie nie przemawia.
Prawdziwy Stalker powinien zrobić w życiu trzy rzeczy:
1.Zabić chimerę.
2.Przetrwać emisję.
3.Wypić 5 kozaków czasie krótszym niż 3 minuty.
Awatar użytkownika
kis104
Łowca

Dołączenie: 31 Maj 2010, 18:56
Ostatnio był: 17 Lip 2024, 18:33
Miejscowość: Prypeć
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 43

Postprzez paintball_0 w 06 Cze 2012, 14:43

Multi jest oblegane przez małoletnich maniaków, mających mnóstwo wolnego czasu i zero innych zainteresowań. Zdziwiłbym się, gdyby średnia wieku przekraczała 16 lat. Licząc do 6 miesięcy po premierze.

Gram w CoDa dla fabuły. Bo lubię bajki. ;) Podoba mi się ta niedorzeczna, nadęta rzeczywistość. Szczególnie, że w MW Amerykanie dostają po dupie z własnej głupoty. ;)
Awatar użytkownika
paintball_0
Legenda

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 15:12
Ostatnio był: 30 Sty 2017, 23:03
Ulubiona broń: Akm 74/2U Special
Kozaki: 184

Postprzez Szpagin w 25 Cze 2012, 15:36

Na E3 pokazano gameplay z jednej z misji dodatkowych (Strike Force). Jak ktoś nie widział, daję link:

Przy okazji: Treyarch potwierdził, że grafika w wersji pecetowej będzie poprawiona. Do tego dojdą dedykowane serwery rankingowe, więc problemów z migracją hosta nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Realkriss w 15 Paź 2012, 09:10

Skończyłam wczoraj Black Ops i jak narazie najbardziej mi się ta część podobała. Wiem już, dlaczego ludzie tak lubią tę serię, bo to rozrywka w najczystszej postaci.
Grałam we wszystkie, oprócz MW 2 i 3, bo tyle mamy w domu (Ale spoko, idą święta, kupię swojemu Chłopakowi, a potem grzecznie poczekam, aż przejdzie - taki mam plan...)
W Black Ops była wspaniała, wciągająca fabuła i najfajniejsze postacie, zwłaszcza Reznov.
:

Chociaż domyśliłam się, że Mason go sobie wymyśla

I Woods, co za wspaniały facet, taki pełnokrwisty. Czy to prawda, że ma być w Black Ops 2?
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 881

Postprzez Gro3a w 15 Paź 2012, 11:25

Black Ops ma ciekawą i dość rozbudowaną fabułę. Szczególnie podobała mi się misja, w której uciekamy z Vorkuty no i ta z kuszą i wybuchającymi bełtami :E Jest w niej nawet polski pistolet maszynowy PM-63 "RAK" :D (nie pamiętam w której misji). Gra ma całkiem niezłe dodatki (zabijanie zombie), co mnie zadowala(w multi nie miałem okazji grać).
A co do Black Ops 2 to jeszcze nie słyszałem, że taka wyjdzie ale mam nadzieje, że tak :D

Gra jest niezła, ale i tak CoD 2 będzie moją ulubioną częścią :E
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: Wczoraj, 00:14
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez Pijawol w 15 Paź 2012, 14:48

Realkriss, Gro3a - chcecie może zagrać na multi ze mną? :P
Awatar użytkownika
Pijawol
Legenda

Dołączenie: 15 Wrz 2010, 16:52
Ostatnio był: Wczoraj, 21:56
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 313

Postprzez Realkriss w 15 Paź 2012, 15:03

Ja mogę spróbować, choć nie jestem wyjadaczem i może mi pójść różnie.
Oczywiście najwcześniej dopiero po tym, jak dotrę do domu z roboty i nakarmię rodzinę.
Czyli wieczorem, proponuję dogadać się na privie.

He, mogłabym zostać demotywatorem: Dzieci myjcie rączki i szybko jemy, bo matka idzie naku*wiać w Call of Duty.

Za ten post Realkriss otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Gro3a, Szpagin.
Awatar użytkownika
Realkriss
Moderator

Dołączenie: 08 Lut 2011, 14:58
Ostatnio była: 26 Wrz 2024, 11:46
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wolność
Kozaki: 881

Postprzez Gro3a w 15 Paź 2012, 15:22

Niestety mam słabego kompa, więc w Black Ops na multi mi nie pójdzie :/ . Ledwo grałem w CoDa 4 i miałem straszne lagi. Od pół roku nawet nie gram na multi, więc i tak nie miałbym szans :D, chociaż w "czwórkę" grałem dwa lata. Musze jeszcze zrobić formata, bo mam tyle syfu, że antywirek nie dał rady i sam dokonał autodestrukcji :E Ale jak trochę ulepszę kompa to na pewno kiedyś się skuszę na małą rozpierduchę :D
Nie ma miłości, jest tylko żądza. Nie do człowieka, a do pieniądza.

Dziękuję Ci Boże, za te wspaniałe dni, bez których nie mógłbym teraz żyć. Dziękuje Ci za te wspaniałe chwile, bo w swym życiu nie miałem ich aż tyle. Za wszystkie spędzone w samotności i za te szczęśliwe, pełne miłości...
Awatar użytkownika
Gro3a
Technik

Dołączenie: 05 Maj 2012, 22:26
Ostatnio był: Wczoraj, 00:14
Miejscowość: Lubawa - warmińsko-mazurski Sosnowiec
Ulubiona broń: Sawn-off Double-barrel
Kozaki: 294

Postprzez Stalker Rambo w 15 Paź 2012, 16:45

Gro3a napisał(a):Jest w niej nawet polski pistolet maszynowy PM-63 "RAK" :D (nie pamiętam w której misji).

W misji gdzie trzeba sabotować start rakiety i w misji gdzie się biegało po dachcach :) Od razu mi się rzucił w oczy.

Nie wiem dlaczego, ale mi się black ops nie spodobał. Miałem wrażenie jakby twórcy gry ją poprostu przeładowali akcją. Czasami nie wiedziałem co się dookoła mnie dzieje, gubiłem się w sytuacji. Wogóle nie lubię tych części tworzonych przez treyarcha (czy jak tam oni się zwali). To co wkurza mnie w całej serii to, że nasi pomagerzy mają IQ równe zeru, a czasami jeszcze mniej. Nie powiem, kilka razy zdarzyło się, że "mój" uratował mnie przed śmiercią, ale były to zdarzenia niezwykle rzadkie i zapewne całkowicie przypadkowe.
Awatar użytkownika
Stalker Rambo
Weteran

Dołączenie: 21 Paź 2011, 00:15
Ostatnio był: 27 Lis 2023, 17:36
Miejscowość: Starogard Gdański
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 142

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości