Next-generation - wasze oczekiwania

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Next-generation - wasze oczekiwania

Postprzez Soviet w 13 Cze 2013, 22:12

Poproszę o źródło informacji, że konsola będzie sprawdzała kraj, w którym jest uruchomiona.
r u avin a giggle m8? LA nie będzie.
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Dołączenie: 07 Maj 2005, 13:41
Ostatnio był: 02 Lis 2024, 23:15
Miejscowość: Wow
Kozaki: 787

Reklamy Google

Postprzez Szpagin w 13 Cze 2013, 22:19

Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Dołączenie: 26 Wrz 2009, 11:39
Ostatnio był: 15 Gru 2021, 23:24
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 238

Postprzez Glaeken w 20 Cze 2013, 15:14

Stara ale świetna reklama PSa:

Ciekaw jestem czy w serii reklam zw. z PS4 będzie znów Butler.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Dołączenie: 16 Lip 2011, 17:53
Ostatnio był: 09 Mar 2024, 18:58
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 371

Postprzez impulse_101 w 20 Cze 2013, 19:47

Taka nolifowa trocha "moje życie ssie ale przynajmniej w grze jestem kimś" :E, powinni raczej pokazać ze konsola jest odbiciem moich zainteresowań w życiu codziennym a nie jego substytutem.

P.S. Już wolałem stara reklamę xboxa 360

:

Image

Za ten post impulse_101 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KoweK, lukasz638.
Awatar użytkownika
impulse_101
Legenda

Dołączenie: 20 Sty 2009, 16:47
Ostatnio był: 08 Lut 2020, 16:44
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Viper 5
Kozaki: 275

Postprzez Glaeken w 21 Cze 2013, 09:36

impulse_101 napisał(a):Taka nolifowa trocha "moje życie ssie ale przynajmniej w grze jestem kimś" :E, powinni raczej pokazać ze konsola jest odbiciem moich zainteresowań w życiu codziennym a nie jego substytutem.

Nie oto w tej reklamie chodziło - nie zrozumiałeś jej. Ma znacznie głębsze drugie dno ;)

Swoją drogą reklama jest omawiana na zajęciach dot. promocji i marketingu jako doskonały przykład spotu reklamowego z przekazem.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Postprzez Gizbarus w 21 Cze 2013, 10:35

Spotu reklamowego z przekazem, który zazwyczaj rozumieją tylko nerdy, albo... cholera, nawet nie wiem kto jeszcze.
A czy TY już przeczytałeś i oceniłeś moją twórczość?
"Samotność w Zonie" - nadal kontynuowana.
"Dawno temu w Zonie" - tylko dla weteranów forum.
"Za późno" - czerwona część cyklu "Kolory Zony"
"Akurat o czasie" - biała część cyklu "Kolory Zony"
"Za wcześnie" - niebieska część cyklu "Kolory Zony"
"Pęknięte Zwierciadło" - mini-cykl o Zonie w wersji noir
Awatar użytkownika
Gizbarus
Opowiadacz

Dołączenie: 18 Paź 2011, 16:44
Ostatnio był: 27 Sie 2024, 20:51
Miejscowość: Zadupie Mniejsze Wybudowania Kolonia II
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 854

Postprzez Soviet w 21 Cze 2013, 10:37

Glikolen to weź wyjaśnij, bo ja też drugiego dna nie widzę, a twoje fanbojstwo osiąga już poziomy Macierewiczowskie :).

Zaraz powiesz, że ta nowa reklama PS4 też ma jakieś głębsze przesłanie.

Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

Postprzez Szpagin w 21 Cze 2013, 11:54

http://www.cdaction.pl/news-33260/cliff-bleszinski-o-zmianie-strategii-xboksa-one-wiecej-studiow-zostanie-zamknietych.html

Z cyklu: Złote myśli pana Bleszinskiego. Branża ma poważny problem, który najlepiej ilustruje ten wykres:
:

Image

Rosnące z każdą generacją możliwości konsol sprawiły, że koszta produkcji gier wzrosły w ciągu ostatnich dwudziestu lat kilkadziesiąt razy. Efektem są takie przypadki, jak nowy Tomb Raider czy Resident Evil 6, których sprzedaż na poziomie kilku milionów egzemplarzy na trzech platformach została uznana za klapę. Bleszinski próbuje wmówić nam, graczom, że to nasza wina, broniąc rozbuchanych budżetów gier, pazernych wydawców, trzaskających taśmowo te same tytuły, niedorobionych gier, którym przydałoby się parę miesięcy beta-testów itd.

Żaden ze mnie analityk, ale wiem jedno: ósma generacja nie będzie należała do mo-capowanych psów, dwudziestej odsłony tunelowych shooterów, czy reklamowanych we wszelkich możliwych mediach blockbusterów. Nie, rządzić będą stawiające na innowacje gry niezależne oraz średnie studia, które potrafią oszczędzić każde euro czy dolara, by stosunkowo małym nakładem stworzyć wspaniałą produkcję. Upadek THQ powinien sygnałem dla wielkich, że czasy się zmieniły. Wbrew ich przypuszczeniom, nie udało im się dostosować branży do ich potrzeb - teraz albo zmienią się oni sami, albo nie będzie już dla nich miejsca na rynku.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Postprzez KoweK w 21 Cze 2013, 12:42

Szpagin napisał(a): Nie, rządzić będą stawiające na innowacje gry niezależne oraz średnie studia, które potrafią oszczędzić każde euro czy dolara, by stosunkowo małym nakładem stworzyć wspaniałą produkcję. Upadek THQ powinien sygnałem dla wielkich, że czasy się zmieniły.

I dlatego twórcy COD-a zarabiają miliardy, a THQ, które wydawało dość różnorodne i dobre gry upadło. :E
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: Wczoraj, 03:32
Frakcja: Bandyci
Kozaki: 1475

Postprzez Szpagin w 21 Cze 2013, 14:03

:arrowu: THQ wydawało kasę na licencje i studia, którymi nie potrafiło potem dobrze zarządzać. Wpakowało kupę pieniędzy w uDraw. Racja, wydawali dobre gry (Metro 2033, Darksiders, seria Warhammer 40k), ale mieli też wtopy pokroju Homefronta, tworzyli gry dla dzieci, które w dobie internetu i darmowych serwisów z grami flash przestały się sprzedawać (znam to z własnego otoczenia - mam dwóch kuzynów, jeden ma 17, a jego brat 11 lat. Ten pierwszy, gdy miał 10 lat, dostawał od rodziców pełno rozmaitych zręcznościówek i wyścigów, drugi gra głównie na serwisach rodzaju Wyspa Gier). Zmarnowali sporo kasy, wspierając Wii (na którym chyba tylko Nintendo potrafiło zarobić), do tego dochodzić miały olbrzymie pensje dla prezesów, i tak dalej, i tym podobne. Firma była źle zarządzana i upadła.

Nie zmieniam mojej tezy. Dalej uważam, że najbardziej zagrożonymi w tej generacji są giganci - EA, Activision, Ubisoft. Żadna z trzech konsol nowej generacji nie będzie posiadała rozwiązań ograniczających handel używanymi grami. Przypomnijmy, CoD: MW2 kosztować miał (wliczając produkcję, marketing i koszta dystrybucji) jakieś 200M USD. Gra (abstrahując od jakości) sprzedała się w 14M kopii. I teraz pytanie: ile kosztować będzie kolejna część, tworzona już na nową generację? Na pewno więcej. Do tego dodajmy fakt, że sprzedaż gier z serii, choć wysoka, zaczęła spadać (dane za VGChartz) oraz chłodne przyjęcie przez graczy zapowiedzi kolejnej części (to ma być next-gen?).

Ale w jednym z Bleszinskim muszę się zgodzić: przez rosnące koszta trzeba będzie interesować się każdą możliwą platformą, w tym trochę zaniedbanym przez niektórych pecetem. Już zapowiedziano komputerowe wersje takich gier, jak nowy Mortal Kombat czy Castlevania, a w następnych latach będzie ich jeszcze więcej.
Image
Awatar użytkownika
Szpagin
Legenda

Postprzez Glaeken w 22 Cze 2013, 16:07

Soviet napisał(a):Glikolen to weź wyjaśnij, bo ja też drugiego dna nie widzę, a twoje fanbojstwo osiąga już poziomy Macierewiczowskie :).

Znasz angielski to se posłuchaj kto i co mówi i jacy ludzie to mówią.
Teraz Sony stawia na prostotę i dowcip więc od paru lat reklamy zw. z PSem są proste i zabawne... bez jakiegoś ukrytego przesłania. Żeby nie było, że jestem bezkrytyczny... seria reklam sprzed lat o tym, że lepiej jest zostać w domu i grać niż wyjść na ulicę i oberwać w łeb są do dupy.
Awatar użytkownika
Glaeken
Administrator

Postprzez Soviet w 22 Cze 2013, 16:28

Glaeken napisał(a):Znasz angielski to se posłuchaj kto i co mówi i jacy ludzie to mówią.

Mówią to ludzie, do których idealnie pasuje opis impulse_101, więc nadal nie wiem jaki tu jest inny przekaz :).
Image
Awatar użytkownika
Soviet
Very Important Stalker

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość