Call of Duty

Dyskusje na temat gier i szeroko rozumianej rozrywki mieszczącej się w ramach powyższej kategorii.

Re: Call of Duty - Legenda i początek legendy FPS-ów.

Postprzez SaS TrooP w 02 Lis 2008, 19:35

@Sas Troop - grałeś kiedyś w jakiś nie-symulator?p

Jasne że tak. Np. w wymieniony przez ciebie BIA (ale tylko jedynkę) i mam całkiem dobre opinie o tej grze. A, jak już mówiłem, nie rzucam się na CoDa za niewielki realizm (prędzej za próbę jego naśladowania), tylko za parę innych rzeczy.
SaS TrooP
Ekspert

Dołączenie: 22 Gru 2007, 21:43
Ostatnio był: 07 Cze 2019, 01:47
Miejscowość: Wodzisław, Silesia
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 14

Reklamy Google

Postprzez szm w 02 Lis 2008, 20:23

U mnie po zainstalowaniu bety World At War wywalało czarny ekran :/ Mimo że instalowałem nowe sterowniki itp. itd. Chyba poczekam do wersji finalnej .
NA KOWNO!
Awatar użytkownika
szm
Ekspert

Dołączenie: 16 Wrz 2008, 18:39
Ostatnio był: 22 Wrz 2024, 15:29
Miejscowość: Ciemnogród k. Moherowa Wielkiego.
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 163

Postprzez Darth ReX w 02 Lis 2008, 22:45

SaS TrooP napisał(a): nie rzucam się na CoDa za niewielki realizm (prędzej za próbę jego naśladowania), tylko za parę innych rzeczy.

Jakie to rzeczy :?: ...
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 00:15
Kozaki: 224

Postprzez SaS TrooP w 03 Lis 2008, 00:07

Całkowita liniowość, przereklamowanie, kradzieże pomysłów z innych gier/kopiowanie idei (Prypeć-->STALKER, mapa z Abramsem --> Całkowita kopia z Insa), brak pomysłów na nowe rzeczy, udawany realizm (o czym już pisałem), głupie AI, nonstopowe spawny itp.

Coś jeszcze?
SaS TrooP
Ekspert

Postprzez Darth ReX w 03 Lis 2008, 00:27

Zauważ, że co drugi FPS powiela schematy z innych gier. Stalker też...
CoD co prawda powiela pomysły, ale ich nie partoli - są one dopracowane i dopięte na ostatni guzik. A AI... Nie jest takie złe, gorsze się zdarzają. Np: idę sobie ostatnio i patrzę, a tu dwóch Wolnościowców stoi i gapi się w powinnościowca, zresztą, nie bez wzajemności. W CoD4 chyba raczej nasze oddziały nie gapią się w terrorystów?
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 00:15
Kozaki: 224

Postprzez SaS TrooP w 03 Lis 2008, 17:23

Nie, jak owoż w STALKERze AI nie jest skryptowane. A w CoDzie oni biegają ZAWSZE tą samą ścieżką i w ZAWSZE to samo miejsce.
SaS TrooP
Ekspert

Postprzez fosio w 03 Lis 2008, 17:43

Nie chce byc upierdliwy ale to chyba temat fanow COD-a. Fakt faktem bete nazwalem chala ale to tylko beta i uwazam jednak ze CoD-a lubie badzo to tylko drobnostka. (w koncu pawie kazda beta gry jest do du**) Tak wiec jesli cos nie pasi w grze to prosze o poszukanie sobie stronki mniej wiecej pt. nielubiecoda.pl albo codjestdodupy.pl :P i tam sie wypowiadac. Heh
A tak wracajac do tematu jeszcze troche popracowalem nad ta beta i posilowalem sie z nerwami. No coz grafika wcale nie jest zla. (chodz przyzwyczailem sie do nowej czesci filmowego BiA) W sumie liczylem na tryb single player polaczony z cooperative. Cos pogrzebalem tu cos pogrzebalem tam i udalo mi sie jak narazie grac spokojnie w multiplayu... dla mnie moze byc chodz nie przepadam za multi (bardziej przepadam za coop jak wspomnialem). Gra sie calkiem niezle tylko trzeba miec oczywiscie komputer w miare dobrze dzialajacy :P (ostatnio traktowalem swojego kompa roznymi boostami typu czyszczenie rejestru, optymalizacja ram-u itp) i da sie w miare grac natomiast i tak pewnie sporo czasu minie zanim dojdzie gra do doskonalosci. Niemniej kocham serie CoD i prawdopodobnie ponownie kupie oryginalna czesc najnowszego Cod-a...
Pozdrawiam

EDIT!!!: Jesli widzicie doulbe posta na drugiej stronie to nie z mojej winy!! Prawdopodnie kolejne problem z forum :) Jak i w naszym nowym kochanym stalkerze :D
JESTEM DEBILEM, PRZEPRASZAM.

fosio
Wygnany z Zony

Dołączenie: 05 Paź 2008, 01:36
Ostatnio był: 26 Cze 2019, 18:48
Miejscowość: Duże zadupie polski...
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 9

Postprzez DeuS w 04 Lis 2008, 22:51

Przez ostatni weekend ponownie ukończyłem kampanię w Call of Duty 4. Szczerze mówiąc przysiadłem do niej z nudów, a wsiąkłem... no, niestety nie na długo, ponieważ długość kampanii to jej największa wada - jest poprostu za krótka! Akcja toczy się w niesamowitym tempie i od pierwszej akcji na transportowcu do finałowej ucieczki jeep'em czas mija zbyt szybko. Tak czy inaczej, kampania wywarła na mnie jeszcze większe wrażenie niż jakiś roku temu, gdy po raz pierwszy ją ukończyłem. Teraz dokładniej przeszukiwałem lokacje ( intel ), starałem się sprawniej przejść kolejne fragmenty ( misje, które wcześniej sprawiały mi problem ).
Teraz, gdy mam już za sobą ok. 80 godzin gry w multiplayerze ( a ta liczba wciąż wzrasta ) i podwójne zaliczenie gry, z całą odpowiedzialnością mogę powiedzieć - Call of Duty 4 to najlepsza część cyklu. Jest niesamowicie grywalna, ma świetną grafikę i dźwięk, wciągający mutliplayer i niesamowitą kampanię.

To tyle. ;]
"There?s a feeling I get when I look to the west and my spirit is crying for leaving.
In my thoughts I have seen rings of smoke through the trees and the voices of those who stand looking."
Awatar użytkownika
DeuS
Stalker

Dołączenie: 17 Kwi 2008, 17:35
Ostatnio był: 26 Kwi 2009, 17:41
Miejscowość: Merkantylizm - Srerkantylizm!
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 0

Postprzez KoweK w 24 Lis 2008, 15:32

Ukończyłem jedynkę, dwójkę i czwórkę. Przy wszystkich ziewałeeeeeeeeeeeemmm.... W ogóle niezwykle wkurzał mnie respawn- jak się nie poszło "do przodu" to przeciwnicy masowo się respawnowali, matko... Na plus u mnie jest grafika, i to, że momentami naprawdę fajnie się gra. Po World at war nawet nie będę sięgał, same trailery i gameplaye mnie odstraszyły. To ja już wolę poczekać na Arme 2 i OFP 2 :D
"kowunio jest stalkerem ubranym w sweter ochronny "wschód słońca" szukającym artefaktów w zonie szczecińskiej
legenda głosi, że zdołał ominąć korki i dostać się do centrum - żyły złota"

Wheeljack
Awatar użytkownika
KoweK
Główny Administrator

Dołączenie: 10 Cze 2005, 14:49
Ostatnio był: 13 Lis 2024, 01:25
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1477

Postprzez Powinnościowiec w 11 Gru 2008, 19:36

Trochę offtop będzie.
Wie ktoś skąd ściągnąć spolszczenie do call of duty world at war?
W gogla nic nie znalazłem poza torrentami...
Z góry dzięki za pomoc

Pirat. -.-
Image
I am Little Jacob - Play Free Online Games
Awatar użytkownika
Powinnościowiec
Stalker

Dołączenie: 01 Lis 2008, 18:37
Ostatnio był: 26 Cze 2010, 20:21
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 1

Postprzez Valentino w 11 Gru 2008, 21:28

1 i 2 to legendy i kanon FPS'ów, 4-ka zniechęciła mnie znacznie fabułą, miejscem akcji itp., itp. (oklepane motywy, jankesi i araby), genialne za to jest multi. A WaW nawet nie ruszę, bo wygląda mi na porządnego fanowskiego moda bardziej, niż na nową grę - mile przerobiony "Modern Warfate", ot co.
Awatar użytkownika
Valentino
Opowiadacz

Dołączenie: 06 Lis 2007, 12:02
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 23:18
Miejscowość: Z Ekranu Rejestracji
Frakcja: Naukowcy
Kozaki: 8

Postprzez cmlPL w 11 Gru 2008, 21:55

Valentino czwórka jest bardzo dobrą pozycją, ale wychwalanie marinsów i czarnych facetów ze strzelbami jest złe, bo marines tak naprawde nie są tak specjalnie najlepsi, poprostu maja pieniadze ; ) Za to misje SaS'u są idealne i uwielbiam za to activision, ten akcent i te zwroty są wspaniałe. Podsumowując cod4 to porzadna dawka akcji, ktora posiada jedno z najlepszych multi wszechczasow... WaW ? WaW to jak powiedziałeś dodatek na 5 godzinek gry, z fajnymi momentami, ale tak to nic soba nie preznetuje oprócz miotacza ognia, którym spalanie żółtych dup sprawia wielka przyjemnosc.
cmlPL
Łowca

Dołączenie: 19 Sie 2007, 21:33
Ostatnio był: 06 Paź 2013, 05:06
Miejscowość: Niedaleko KowKa
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 2

PoprzedniaNastępna

Powróć do Inne gry

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość