Ja Ci polecam GF 8600GT, ale w testach lepsza wydajnosc niby osiaga GF 7900GS wiec na nimm powinien STALKER lepiej chodzic. Pod spodem zamiesczam link do testu GF 8600GT ,GF 7900GS i kilku innych
http://www.frazpc.pl/artykuly/536/GALAX ... ma/mocnych
Jeszcze taki artykul
"GF 7900 GS vs. GF 8600 GT?
Na to pytanie nie możemy jednoznacznie odpowiedzieć. Wydaje się jednak, że GF 7900 GS jest mimo wszystko pewniejszym rozwiązaniem na kilka najbliższych miesięcy. Zapewnia odpowiednią wydajność w dzisiejszych grach i raczej prędko nie zobaczymy wysypu nowych gier DX10, które rzecz jasna nie pójdą na tej karcie. Oczywiście, można nabyć GF’a 8600 GT i cieszyć się skromną wydajnością dziś i jeszcze skromniejszą jutro. Dla osób, które nie boją się wymienić karty graficznej co kilka miesięcy polecamy zakup GF’a 7900 GS. Jeśli jednak już dziś chcesz mieć kartę DX10 i nie docierają do Ciebie argumenty w postaci wyższej wydajności kart GF 7900 GS oraz Radeon X1950 PRO, to wybór GF’a 8600 GT jest dobry. Za w miarę rozsądne pieniądze (prezentowany Palit kosztuje 450 złotych) otrzymujemy wydajność, która zapewni płynność w większości dzisiejszych tytułów w rozdzielczości 1024 x 768, a może nawet w 1280 x 1024, no i daje też nadzieję na przyszłe gry. My obawiamy się jednak, że na nadziei (czyt. niskie detale) się to skończy."
Ja uzywam GF 8600GT i nie narzekam gram na wysokich detalach i nie mam zadnych kłopotów