przez Infiltrator w 29 Sty 2010, 20:48
Daję moje pytanie jako nowy temat bo jako post zaginął w tłumie (mam nadzieję tylko że szefostwo się nie doczepi)... A więc...
Mam pytanie do Moderców o wysokich kwalifikacjach. Czy teoretycznie dałoby się zrobić moda, coby:
- Dodawał 4-5 magazynków do każdej aktualnie posiadanej broni z możliwością ich ładowania (w formie animacji zapożyczonej z ładowania np. strzelby). Fajne by były też odpowiednie ikonki w HUD-zie i osobny klawisz ładowania magazynków, żeby móc doładowywać je na bieżąco lub jak się już wyczerpią (komunikat "doładuj magazynki!" jak w przypadku zacięcia się broni). Doładowywanie ich powinno być odpowiednio długotrwałe (i co za tym idzie stresujące w obliczu zagrożenia:) i zmuszałoby czasem do używania klamki tj. broni zapasowej. Mogą się pojawiać w ekwipunku automatycznie wraz z bronią.
- Ograniczał ilość posiadanych sztuk przedmiotów w plecaku (coś jak ekwipunek w commandosach 2). Wiem, że mogę po prostu wywalić to co niepotrzebne do skrzyni w bazie, ale jak ruszam na łowy to i tak wracam z kilkoma dodatkowymi przedmiotami a skrzynia jest już malutkim bazarkiem (wiem że można to wszystko sprzedać). Proszę więc o moda, co to by wymuszał na graczu posiadanie tylko tylu przedmiotów ile wystarczy - takie "sory ziomek, zabiłeś typa, ma fajny sprzęt, ale kieszenie masz już pełne!". Moja propozycja to:
- po 3 sztuki apteczek z każdego typu (3 pomarańczowe, 3 niebieskie, 3 żółte:)
- po 6-8 sztuk bandaży i antyradu
- po 3 sztuki wódy, energy drinków, kiełbasy, konserw, chleba i wszystkich stymulantów
- 5 magazynków - 3 z amunicją normalną i 2 z przeciwpancerną plus po 60 - 90 sztuk norm. i ppanc. luzem
Jak nie da się zrobić obu na raz lub w ogóle to cóż, trudno. Jak już takie mody powstały, to chętnie podziękuję moderatorom za sprostowanie:)
Moderatorzy przybywajcie! Czeka was poważne wyzwanie wymagające wiele pracy, ale opłacalne dla CAŁEJ braci stalkerskiej! Sam mistrz Striełok będzie dumny!!!
Pozdrawiam
_ _ _ _ _ _
EDIT 7.03.2010:
Hej! No co jest? Nikt więcej nie potrzebuje takiego fajnego moda?
Ostatnio edytowany przez
Infiltrator 07 Mar 2010, 17:10, edytowano w sumie 4 razy