Oblivion lost to cień tylko lepszy. Jeśli chodzi o początek było już fajnie nowe mutanty są na początku i to mi dało chęć na dalszą grę. Dlatego uważam że warto poświecić chwile na początek by mięć lepszą zabawę. Obecnie kolejny raz przechodzę moda, tutaj
viewtopic.php?f=97&t=7498&start=48 na samym dole jest moja opowieść zaczyna się od mostu w kordonie przeczytaj, mam nadzieję że cię to zachęci do gry pozdro MalinaOSG. Wszystko co daje nam mod:
Stalkerzy rzucają granaty, leczą innych stalkerów gdy oni są rani leżący na ziemi, zbierają rzeczy z trupów ludzi i mutantów, mogą cię okraść z broni którą trzymasz w rękach, mogą okraść ci skrzynkę z cennych rzeczy.
Gdy wyleczysz kogoś staje się twoim przyjacielem i można go brać kiedy się chce na misje albo na spacer.
Można się przyłączyć do 3 frakcji Wolność, Naukowcy, Powinność, jak do wolności to wszyscy członkowie stają się przyjaciółmi a bandyci neutralni, jak do naukowców to wolność i powinność i naukowcy rzecz jasna stają się przyjaciółmi, a jak do powinności to oni sami przyjaciele a wojsko neutralni.
Nowe mutanty: burer, kot, szczur, zombi taki zwykły nie te które znamy, chimera, połamaniec, a kontrolerzy teraz z bliska nie atakują rękoma tylko dalej tym fajnym atakiem mózgu.
Możemy spać dzięki śpiworowi, więcej przedmiotów u handlarzy.
Są emisje wtedy stalkerzy biegną się ukryć w całej zonie są takie punkty skrytek przed emisją.
Zona jest darem tego świata, a my wolność jesteśmy jej obrońcami, będziemy ją chronić bezapelacyjnie do samego końca a wrogowie zony będą skończeni gdy my z nimi skończymy.
Cytat. Życie jest jak bycie stalkerem zawsze trzeba walczyć oto by móc żyć oto by móc stać się kimś lepszym.
Cytat. Negatywne skutki picia radioaktywnej wódki.