[PYTANIE] nowy dźwięk

Regulamin forum
Dział "Tworzenie Modyfikacji" służy do zadawania pytań odnośnie tworzenia modyfikacji, edytowania plików gry, oraz pisania tzw. tutoriali, czyli poradników odnośnie modyfikowania gry.
Nie zadajemy tutaj pytań odnośnie modyfikacji gotowych (nie dyskutujemy o nich!), prócz prób ich połączenia etc.

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

[PYTANIE] nowy dźwięk

Postprzez Shaockgun w 21 Lis 2009, 16:14

Witam wsiech :P ,
pytanie zawarte w temacie. Jak dodać całkowicie nowy dźwięk, taki aby występował w grze? Wiem, że trzeba odnaleźć skrypt odpowiadający za jego aktywowanie w odpowiednim czasie czy cosik, ale za cholerę nie mogę znaleźć pliku z takimi skryptami. No, znalazłem jeden, game_levels_music.ltx w gamedata/config, ale odpowiada on tylko za dźwięki otoczenia, muzę z radia czy megafonu itp.
Pytanie moje umieszczę może na przykładzie:
a więc, jak każdy wie, gdy w ekwipunku np. zjadamy kiełbaskę czy popijamy wódę, to dźwięk towarzyszący tej czynności jest... nieco, nie "adekwatny" (gamedata/sound/interface/inv_slot.ogg). Chciałbym zamiast jednego dźwięku dla każdego żarełka, leków ppromiennych, apteczki i innych zażywanych rzeczy zrobić oddzielny dla każdego z nich. Na przykład dla kiełbachy dźwięk przeżuwania i połknięcia :wink: , dla wódy - gul gul gul :wink:, dla apteczki dźwięk rozrywanego pakietu medycznego, wstrzykiwania morfiny itp.
Jeśli ktoś się orientuje, jak to zrobić, to proszę o pomoc.
"Stoi żołnierz na warcie i myśli uparcie:
Co lepsze - dupa, czy żarcie?
I dupa jest dobra,
I dobre jest żarcie,
Ale przeje*ane jest stać na warcie"
Awatar użytkownika
Shaockgun
Stalker

Dołączenie: 22 Sie 2008, 11:31
Ostatnio był: 01 Gru 2019, 18:19
Miejscowość: z Zadupia Galaktyki
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 11

Reklamy Google

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości