Jaką wybrałeś/aś frakcję?

Na trzeźwo to możemy dyskutować tylko o ogólnych sprawach, rzekł Naznaczony, wychodząc z baru.

Do jakiej dołączyłeś/aś lub dołączysz frakcji??

Powinność
266
25%
Wolność
305
29%
Czyste Niebo
101
10%
Stalkerzy
333
32%
Bandyci
41
4%
Renegaci
9
1%

Razem głosów : 1055

Re: Jaką wybrałeś/aś frakcję?

Postprzez LeCzarny w 27 Lip 2009, 11:25

Jeszcze gry nie mam ale już wybrałem Stalkerów.
Dobrze mi się wydaje, że właśnie to czytasz?
LeCzarny
Kot

Dołączenie: 27 Lip 2009, 11:23
Ostatnio był: 26 Cze 2012, 17:56
Frakcja: Samotnicy
Kozaki: 2

Reklamy Google

Postprzez KR4SO w 27 Lip 2009, 11:36

Ja wybrałem czyste niebo ponieważ oni mnie uratowali i maja na pienku tylko z renegatami z innymi maja luz.
KR4SO
Kot

Dołączenie: 23 Lip 2009, 10:43
Ostatnio był: 04 Mar 2010, 16:34
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: Noiseless Pistol (PB1s)
Kozaki: 0

Postprzez Ayaz w 31 Lip 2009, 12:38

Do wojskowych mi się zdaje że też można się przyłączyć. W Kordonie w Clear Sky, pod mostem jest wojskowy Siemon Trusia. Daje on dwa zadania: jedno z odbiciem dowódcy Chaleckim (może po odbicu można się do nich dołączyć), i drugie z odzyskaniem PDA jego kumpla żołnierza, który utknął za anomalią przestrzenną.

Mylisz sie kolego - nie mozna dolaczyc do Wojska wykonujac zadania od zolnierza pod mostem... - caleb59
Awatar użytkownika
Ayaz
Stalker

Dołączenie: 27 Lip 2009, 23:47
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 18:03
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 9

Postprzez Raith w 01 Sie 2009, 22:44

Ja wybrałem Powinność. A dlaczego? Dzięki nim w Zonie jest bezpieczniej (sami wycinają większość mutantów), mają świetne wyposażenie, no i można sobie nieco zarobić w ich bazie. Dodatkowo mają dobrze płatne zadania (za rozwalenie bazy Wolności - kombinezon PSZ, RP-74 i 600 naboi)
There are too many assholes but there is not enough of bullets
Image
Image
Awatar użytkownika
Raith
Stalker

Dołączenie: 05 Cze 2009, 21:51
Ostatnio był: 05 Wrz 2024, 21:20
Miejscowość: Centrum Zony
Frakcja: Najemnicy
Kozaki: 1

Postprzez stalker51 w 03 Sie 2009, 23:28

Aja lubię bandytów niby nie zorganizowani i w ogóle ale mają wszystko w dużym poważaniu więc leją wszystkich równo :wink:
ps. jeszcze lubią pić wódkę :wódka:
I like me beat fast and my bas get low.

Airsoft ForEv'a <3
Awatar użytkownika
stalker51
Stalker

Dołączenie: 31 Lip 2009, 13:30
Ostatnio był: 27 Sty 2014, 17:25
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 6

Postprzez Ayaz w 05 Sie 2009, 10:04

Ja wybrałem frakcję "Wolność". Zastanawiałem się nad tym, czy się do nich przyłączyć, czy też zostać wśród Stalkerów, lecz ostatecznie dołączyłem do Wolności. "Powinność" mnie nie interesowała, ponieważ ich paramilitarne nastawienie do Zony nie wynika z tego, że Strefa jest złem, tylko dlatego, że niektórzy z nich byli pierwszymi ludźmi, którzy przybyli do Zony bez kombinezonów, detektorów i z takim zapasem amunicji, że zastrzelić się można (tak mówi członek Powinności na strzelnicy). Pozatym Generał Kryłow, ich przywódca, był jednym z tych ludzi, którzy spotkali innych niedobitków w Zonie, która pierwszych "gości" przywitała Emisją (tak zresztą powstawała Powinność). Czasem padało stwierdzenie, że Powinność ma układy ze Specnazem i wojskiem. Nie ma kontaktów ze Specnazem, tylko z Omonem. Zaś wojsko "Powinność" tłucze, ile wlezie, ponieważ Kryłow nienawidzi wojska, bo jak on był wojskowym, dowódcy go wysłali na pewną śmierć. Zaś wracając do tematu, dlaczego wybrałem "Wolność". . .
Wybrałem ich dlatego, że próbują z Zoną koegzystować, szukać pokoju z nią. Badają ją. W prawdziwym świecie naukowcy też by badali takie zjawisko. Ale nie będe mieszał świata realnego do świata wykreowanego w programie komputerowym. Jeszcze ich sposób życia, dobry sprzęt snajperski i snajperzy wśród nich, ekwipunek (Egzoszkielet "Wolność" oraz SVDm 2), mili ludzie, spoko barman, dobry mechanik, wyluzowany handlarz, dobre nagrody i nastawienie skłoniły mnie do tego, by do nich dołączyć. Padały odpowiedzi, że to ofermy, bo nie potrafili poradzić sobie z serią ataków w Dolinie Mroku. Cóż, jak ktoś ich zdradził, nie zdradzam, kto, bo nie chcę spoilerować, kto był blisko nich i zdradzał każdy ich ruch, trudno by było sobie z nimi poradzić, jak oni mają wtyczkę w "Wolności". Sprzęt tutaj nie gra bardzo istotnej roli (uważam, że frakcje "Wolność" i "Powinność" mają tak samo dobry sprzęt), ponieważ "Powinność" miała przeciwko sobie Zonę w większym stopniu, niż jakakolwiek inna frakcja. Przykład to zadanie z zalaniem Podziemi Agropromu (proszę, teraz to "Powinność" sobie nie mogła na własnym podwórku poradzić). Zaś Bandyci mnie nie interesowali, ponieważ Bandyci to słabo uzbrojona frakcja, której siłą jest liczebność, a nie wyszkolenie i sprzęt. Czyste Niebo nie, ponieważ ich baza jest w bardzo niedogodnym miejscu, tak samo jak i zresztą ich ludzie np. handlarz i mechanik. To tyle z mojej strony na temat frakcji.
Ostatnio edytowany przez Ayaz 07 Sie 2009, 01:15, edytowano w sumie 2 razy
Awatar użytkownika
Ayaz
Stalker

Dołączenie: 27 Lip 2009, 23:47
Ostatnio był: 27 Sty 2013, 18:03
Kozaki: 9

Postprzez oMeN^ w 06 Sie 2009, 18:09

Napoczątku całej gry wybrałem frakcje Stalkerów samotników.
Wybrałem ich z powodu tego że nie jestem zbyt za innymi frakcjami (Prócz Wolności i Powinności),a do tego spodobał mi się cały klimat ich w Kordonie.Potem zdecydowałem się wybrać Wolność z powodu że oni mają taki unikalny klimat,który mi się wrzeczy samej spodobał.
oMeN^
Kot

Dołączenie: 02 Sie 2009, 11:06
Ostatnio był: 27 Sie 2009, 17:41
Ulubiona broń: --

Postprzez Radiator3 w 07 Sie 2009, 13:15

Ja wybierałem zawsze Powinność, ponieważ jeśli wolność się myli (że trzeba udostępnić zone światu) to bedzie apokalipsa. A jeśli powinność się myli (znaczy ze trzeba zniszczyć zone) to nie powinno się nic zmienić
Image
Awatar użytkownika
Radiator3
Kot

Dołączenie: 17 Lip 2009, 20:50
Ostatnio był: 13 Cze 2010, 10:41
Miejscowość: Kraków
Frakcja: Czyste Niebo

Postprzez monolit1935 w 14 Sie 2009, 13:24

ja wybrałem wolność dlaczego....ponieważ zrobiłem zadymę w siedzibie powinności :D

Post bez sensu - byles ostrzezony wielokrotnie slownie przez admina @Kowka ale widac nic sobie z tego nie robisz - sam takze usuwalem wiele razy Twoje krotkie i nic nie wnoszace posty przymykajac oko...Przebrala sie miarka... - caleb59
Image
Awatar użytkownika
monolit1935
Stalker

Dołączenie: 01 Lip 2009, 22:49
Ostatnio był: 15 Lip 2015, 12:11
Miejscowość: generatory z 1935
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 4

Postprzez Stalciok* w 24 Sie 2009, 15:44

Za pierwszym razem wybrałem frakcję stalkerzy- bo poznawałem grę i przyłączyłem się do pierwszej lepszej- potem jednak gdy zobaczyłem, że ze złymi- bandytami też można trzymać chciałem spróbować z nimi współpracy, co wielokrotnie zakończylem wojną z nimi- po przejściu kilkanaście razy tej gry znam sposób na owocną współpracę z bandytami, choć jeśli chodzi o frakcje, to w sumie każda ma swój urok i każda jest w pewnym sensie wyjątkowa, ale za pierwszym razem tak świadomie wybrałem bandytów- potem inne po kolei- powinność- tylko wolność najpózniej, bo jakiś bug był i nie mogłem dołączyć jak mnie przyjmowali.
Stalciok*
Stalker

Dołączenie: 21 Sie 2009, 23:55
Ostatnio był: 23 Gru 2010, 19:07
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez Rudy [S.T.A.L.K.E.R] w 29 Sie 2009, 17:24

Zdecydowanie Bandyci, moja ulubiona frakcja, ma dobre położenie dzięki któremu może spokojnie kontrolować inne frakcje w ten sposób że nie mogą przejść np. z kardonu do doliny mroku, albo płacisz albo kula w łeb proste i stalkerzy się tego trzymają. Nie mają porannych musztr, lecz jest porządek, nikt nimi nie rządzi, panuje wspaniały klimat, większość ludzi jest nie doświadczona ale jak trafisz na weterana bandyte albo exsperta to po tobie. Uzbrojenie jest średnie, ci doświadczeni mają lepszą broń. Bandyci są wszędzie. Inni stalkerzy to owce a my to wilki muszą wiedzieć gdzie ich miejsce.
Awatar użytkownika
Rudy [S.T.A.L.K.E.R]
Kot

Dołączenie: 25 Sie 2009, 17:53
Ostatnio był: 05 Gru 2009, 17:49
Frakcja: Bandyci
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: -1

Postprzez Alosza w 23 Wrz 2009, 07:33

Powinność walczy.
Alosza

Ostatnio był: 01 Sty 1970, 02:00

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość