Jantar brak PDA...

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Jantar brak PDA...

Postprzez STOLKIER w 20 Mar 2009, 13:43

Witam!
Przeszukałem wszystkie wątki dotyczące Jantaru lecz akurat czegoś takiego chyba nikt jeszcze nie opisał.
Jest to pierwsze zadanie u Sacharowicza (chyba tak się zwał) odnaleźć dokumenty i PDA. Dookoła życie tętni stalkerzy strzelają do zombie a zombie do mnie... po wyjściu z tego bunkra kieruję się w stronę tego "bagienka" i za nim za wzgórzem po prawej wzdłuż ściany budynku kieruję się do wyznaczonego punktu. W między czasie zaczynają mnie atakować dziwne psy. Po zabiciu wszystkich dochodzę do tego punktu, przeszukuję wszystkie ciała stalkerów i nic... w żadnym z nich nie ma ani PDA ani dokumentów. Po chwili pojawiają mi się informację, że plecak jest na wzgórzu gdzieś w drzewie. Przeszukałem wszystkie pobliskie drzewa i krzaki, znalazłem pień, który okazał się schowkiem ucieszony wcisnąłem F i... pusto :E
Próbowałem kilka razy, wczytywałem sejva oraz cofałem sie do poprzedniej lokacji i wracałem.. też nic.
Co do ciała to jedno z nich na mapie jest zaznaczone czerwonym kółkiem i jak je przeniosę to kółko tak samo ale nic w nim nie ma.
Posiadam chyba wszystkie patche (5) oraz oryginalną grę.
STOLKIER
Kot

Dołączenie: 17 Wrz 2008, 17:22
Ostatnio był: 20 Mar 2009, 21:25
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Jantar brak PDA...

Postprzez Medium w 20 Mar 2009, 14:30

Widocznie masz błąd. To oznaczone ciało przy przeszukaniu ma w ekwipunku PDA. Wczytaj wcześniejszy save (np przed wejściem do Jantaru i spróbuj ponownie.

Pozdrawiam

Medium
Medium
Stalker

Dołączenie: 01 Wrz 2008, 08:29
Ostatnio był: 30 Gru 2009, 23:59
Miejscowość: Ełk
Kozaki: 1

Postprzez STOLKIER w 20 Mar 2009, 16:51

Nie wiem jakim cudem ale straciłem saivy :E czy jest ktoś kto mógłby mi użyczyć swoich ?
Z góry dziękuję.
STOLKIER
Kot

Postprzez karmel333 w 20 Mar 2009, 19:22

Musisz mieć jakiegoś Buga ponieważ PDA znajduję się w jednym z ciał zabitych stalkerów. ale ciekawie mnie jak straciłeś savy ? nie dawałeś ich na C?
Awatar użytkownika
karmel333
Kot

Dołączenie: 05 Mar 2009, 17:37
Ostatnio był: 05 Paź 2009, 19:07
Miejscowość: Baza wolnośći w dolinie mroku, materac obok jara
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Obokan
Kozaki: 1

Postprzez STOLKIER w 20 Mar 2009, 21:22

Ogólne to miałem jeszcze jakiś dziwny błąd w grafice. Tzn na dynamicznych światłach prócz tego 2giego miałem nad sobą jakby dziwny cień w promieniu ok 20/20m mniej więcej tzn z daleka na budynkach, drzewach, obiektach widziałem ładne cienie a jak dochodziłem to znikały jak by pod jednym wielkim cieniem. Więc postanowiłem przeinstalować a że miałem stare save zachowane to usunąłem wszystko, potem je skopiowałem i okazało się ze nie działają jak powinny :|

Co do grafiki to posiadam ATI HD 4850 512mb i catalisty 9.2
Reszta gier włącznie z Crysisem (na DX 10) oraz starym stalkerem działają u mnie bdb bez błędów.
STOLKIER
Kot

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości