[Stalker - Rebalanced Mod]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: Stalker - Rebalanced

Postprzez Zari w 26 Sty 2009, 20:50

Mam takie pytanie czy w tym modzie występuje blowout?

Sory że tak krótko ale nie mam niczego więcej do napisania.
QA Analyst w Fool's Theory | W Gamedevie od 2019 roku
The Farm 51 | Intermarum | Fool's Theory
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Dołączenie: 28 Sie 2008, 10:48
Ostatnio był: 02 Lip 2025, 21:16
Miejscowość: Chorzów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 69

Reklamy Google

Postprzez Panczos w 27 Sty 2009, 13:22

Gram juz caly dzień i jeszcze nie miałem blowouta. Więc chyba nie ma :(
Zona is brutal and full of zasadzkas Sory za pisownie.
Core 2 DUO E8400 3.00GHz
2x2GB RAM DDR3 GoodRam 1333 MHz
Asus GeForce 9800GTX +
Windows XP Home Edition SP3
Awatar użytkownika
Panczos
Kot

Dołączenie: 27 Wrz 2008, 09:22
Ostatnio był: 28 Cze 2012, 11:53
Miejscowość: Gostyń Ślask
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 1

Postprzez Raven422 w 27 Sty 2009, 15:25

Grałem wczoraj i powiem-mod jest niesamowity! Bardzo dużo skinów kombinezonów, nowe skiny broni, nowe odgłosy, nowe skrypty (ahhh, kochem kiedy Rodenty wyskakują z redwnianych skrzyń :)), ogólnie wszystko jest nowe i odświeżone! Chociaż ceny zapopatrzenia są nieco przegięte np. 3k za apteczke, 1k za konserwe >_<. Wiem, że autorowi chodziło o maxymalny realizm ale to już jest absurdalne żeby za konserwer albo kiełbase dawać 1-2k -.-
Awatar użytkownika
Raven422
Tropiciel

Dołączenie: 21 Cze 2008, 19:20
Ostatnio był: 28 Wrz 2016, 13:35
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 20

Postprzez Panczos w 27 Sty 2009, 16:55

I jeszcze ten ciągle męczący głod :D Co 2godz trzeba coś przekąsić bo inaczej długo sie nie pociągnie :)
Zona is brutal and full of zasadzkas Sory za pisownie.
Core 2 DUO E8400 3.00GHz
2x2GB RAM DDR3 GoodRam 1333 MHz
Asus GeForce 9800GTX +
Windows XP Home Edition SP3
Awatar użytkownika
Panczos
Kot

Dołączenie: 27 Wrz 2008, 09:22
Ostatnio był: 28 Cze 2012, 11:53
Miejscowość: Gostyń Ślask
Frakcja: Zombie
Ulubiona broń: Sniper Obokan
Kozaki: 1

Postprzez Michu w 27 Sty 2009, 16:57

Właśnie ściągam owego modka :). Jeżeli ktoś będzie chciał, mogę lekko zmniejszyć ceny żarcia czy apteczek i wrzucić pliczek tutaj, z instrukcją jak go potem "dodać" dla niewtajemniczonych. Mam nadzieję że będzie mi się dobrze na tym grało no i instalacja przejdzie po mojej myśli.
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez Vertein2 w 27 Sty 2009, 20:41

Pozwólcie że się rozpisze :

Plusy moda

+Nowe dźwięki, tekstury, Questy, Uzbrojenie, Pancerze, mutanty, spawn

+Stalkerzy nad Jantarem

+Lokacje zostały że tak powiem przeteksturowane, wyglądają jak priboi w 25%

+Nowe uzbrojenie w tym nosing naganet, h4dc [takie coś jak uzi] colt m4 akatsu z kolimatorem svd, kolimator oddzielnie do broni [przymocuj i usuń], Jak ktoś wie gdzie są bronie inne to niech powie ! bo ja znalazłem unikatowych tylko kilka a patrząc w plikach jest ich więcej dużą więcej

+Pogoda hm... No noc to noc czarna i nic nie widać a w dzień pada pada pada

+Śpiwór niezawodny od abc 3-6-9 godz spania

+Arena full wypas Walki bo głównym quescie i jeden dodatkowy !! Jako widz i gracz [ja na nich wygrałem około 100000rubli]

+ Brak blowotów

MINUSY

-+ Realność oni ciebie 4 strzałami ty ich 5

-+ Nowy Spawn potworów W kordonie ja miałem 4 pijawy kontra shotgun ale jakoś sieda

- Apteczki rzadkość !! 1 na 100 luda

- głód No bez przesady co 1 2 godziny puszka to naznaczony musiał by być jakimś GRUBASEM

- Maska gazowa hm dobra ale głód +50000 No bez przesady

Teraz ode mnie zmieniłem sobie rzeczy od trupów bo jak przeżyć ? Ja ginąłem 4 podczas agropromu i powiedziałem dość.

Jeżeli ktoś chce zapis przed muzgozweglaczem to niech pisze ale od razu

Mam kupe apteczek broni Mod na udzwig na pewno conajmiej 500 kg
Inne :
Polecam mod każdemu kto lubi coś jak OBIVION ale nie lubi blow outów

Tyle odemnie chyba każdy się ze mną zgodzi ?
Image
Awatar użytkownika
Vertein2
Kot

Dołączenie: 14 Sie 2008, 19:34
Ostatnio był: 05 Kwi 2009, 19:02
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

Postprzez Michu w 27 Sty 2009, 21:24

Dla mnie mod średni, gra się średnio-przyjemnie. Wkurza aura gry, denerwujące tekstury otoczenia na prawdę nie ładnie wyglądają :/

WSZYSTKIM POLECAM POBRAĆ FIX"A bo ja żadnych problemów z głodem ani cenami NIE MAM.

Zacznijmy od plusów

+Dużo nowych przedmiotów oraz ich rozbudowanie w użytku
+Trudność gry (gram na masterze bo reszta to dla mnie niezbyt) i jest czasami cholernie trudno, amunicji mało, jeden strzał z shotguna i leżę...
+AI przeciwników, jak dla mnie lepsze! Nasi kompani teraz potrafią skopać dupy bandytom bezproblemowo, wystarczy pomóc w zabiciu jednego, dwóch (co wcale takie łatwe nie jest :D) a koledzy poradzą sobie z resztą.
+Nowe bronie
+apteczka nie leczy od razu, pasek życia wzrasta powoli, trzeba poczekać aby wkroczyć do walki

Minusiki
- Brzydkie tekstury drzew i krzewów
- Dziwnie wyglądające ułożenie broni w ręku naznaczonego, nie ciekawie się strzela
- NIe podoba mi się interfejs
- Oraz menu
- Oraz dużo szczegółów nad którymi autor nie popracował, a ja lubię się czepiać szczegółów bo denerwują.

Jestem dopiero na wysypisku więc dużo powiedzieć nie mogę, ale ogólnie polecam modzika dla wyjadaczy i dla tych którzy wreszcie chcą TRUDNIEJ GRY na MASTERZE :)

-
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 16 Cze 2025, 18:27
Miejscowość: Jelenia Góra
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 133

Postprzez Zari w 01 Lut 2009, 12:19

Czy ktoś już pracuje nad spolszczeniem do tego moda?

A co, chciałeś pomóc...? -C17

Może....

Czy też rzucić się na gotowca? -C17

Nad tym się jeszcze pomyśli.
Ale czy jest już ktoś kto robi spolszczenie?
Jeszcze jedno. Dostałem kiedyś warna na pirat i nie pisze że go mam. Usunął go ktoś?

Jeśli nie widzisz byś miał jakiekolwiek ostrzeżenie to pewnie znaczy, że takowego nie ma. -C17

Aha... Co tak tu cicho?
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Postprzez STALKER w 09 Lut 2009, 22:32

Pojawił się problem z Areną w Barze. Kiedy się wygra wszystkie walki, Arnie proponuje jakieś turnieje, czy coś takiego, kt. się zaczynają o 22:00. Problem polega na tym, że jeśli się jest na "jego liście" chętnych do walki i doczeka się owej godziny, można zapomnieć o zapisywaniu gry. Tyczy się do save, quicksave i autosave - nie można nawet wyjść z mapy.
Czy ktoś miał podobny problem i wie jak go rozwiązać?

EDIT: problem występuje, kiedy się z nim choćby tylko pogada - rozwiązanie: unikać Arniego.
STALKER
Stalker

Dołączenie: 29 Sty 2009, 23:03
Ostatnio był: 18 Maj 2014, 12:23
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Noiseless Kora
Kozaki: 10

Postprzez Zari w 10 Lut 2009, 14:43

Mam pytanie czy zebrała się już jakaś grupa spolszczeniowa lub ktoś robi te ch*****e spolszczenie?

Bo jak narazie to nikt się nie zainteresował tą sprawą.

P.S: Wiem że się czepiam ale ja nie umie i mi się nie chce więc proszę o to kogoś kto ma nad tym już doświadczenie.

Jeśli nikt nic nie pisze to logiczne, że nic się w tym kierunku nie rusza.
Nic prostszego... Wiele razy było podawane jak edytować pliki tekstowe gry.
Poszukaj, zrób i nie narzekaj. -C17

Towarzysze rozpocząłem tworzenie spolszczenia do STALKER rebalanced i zwracam się z proźbą o pomoc.
Kto chce tłumaczyć i co chce tłumaczyć? Niech napisze.
Image
Awatar użytkownika
Zari
Weteran

Postprzez Els w 13 Lut 2009, 00:20

Cześć wszystkim.

Jest to mój pierwszy post więc kłaniam się.
Właśnie zainstalowałem sobie Rebalanced w najnowszej wersji i mod bardzo mi się spodobał,jest dosyć trudny i mam z tego dużo radochy.Moje pytanie jest następujące,czy ten mod zawiera freeplay,to znaczy jak już zakończymy wątek główny to czy możemy sobie grac dalej jak w OL czy jest definitywny koniec wycieczki?

Pozdrawiam.

---

jeszcze jedno,odniosłem wrażenie ze walka z ludźmi rzeczywiście jest o wiele trudniejsza w porównaniu do OL 2.2,jedna kulka i gleba,natomiast walka z mutantami to jest żart,położyłem pijawkę z początkowego pistoletu i zostały mi jeszcze dwa naboje {zadanie od DC,zaraz na początku gry}.Mutantów jest wyraźnie mniej i są o wiele słabsze,zarówno pod względem wytrzymałości jak i obrażeń,które zadają .Bawię się tym modem i go sprawdzam,jestem na początku gry więc możliwe ze pod względem tych mutantów wiele się jeszcze zmieni,oby.Co do grafiki to już jest spory skok na lepsze,gram na oś.statycznym z najnowszą łatką i muszę powiedzieć że jest pięknie,zmiany na lepsze widać gołym okiem,od textur podłoża,budynków,kombinezonów,po bronie,mutanty,wyraźnej poprawie uległo wszystko pod tym względem.Mod jest bardzo przyjemny i zamierzam sobie w niego ostro pociąć.Ciekawi mnie tylko co jest po zakończeniu gł.wątku,czy można grac dalej jak w OL,czy nie,i jak z frakcjami,OL pod tym względem wymiata,pełna losowość całego świata,i wolność gracza,pogramy zobaczymy.Napiszcie coś więcej o wrażeniach z tego moda,ciekawy jestem jak się wam gra.

Nie wal posta pod postem. Edytuj. -C17
Els
Kot

Dołączenie: 12 Lut 2009, 22:22
Ostatnio był: 19 Mar 2009, 01:27
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Black Kite

Postprzez Vertein2 w 13 Lut 2009, 14:31

Ja mogę go spolszczyć. Tylko chciałbym pliki do tego wszystkie, bo odnowa mi się nie chce wszystkiego sciągać
Image
Awatar użytkownika
Vertein2
Kot

Dołączenie: 14 Sie 2008, 19:34
Ostatnio był: 05 Kwi 2009, 19:02
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: FT 200M

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość