Skrzynia

Kim jesteśmy? Dokąd idziemy? Jaki w tym cel? Zadawał sobie w duchu te pytania. Tak, był pijany.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Skrzynia

Postprzez tdk w 18 Sty 2009, 16:25

Kupiłem u barmana informacje za 400 rubli, o skrzynce ktora jest na stacji pomp, czy jakos tak, na samym początku gry, znalazlem wszystkie skrzynie na calej stacji a w PDA nadal pisze ze tam jest ta skrzynka. Co zrobić?
tdk
Kot

Dołączenie: 18 Sty 2009, 12:54
Ostatnio był: 09 Gru 2009, 22:18
Ulubiona broń: --
Kozaki: 0

Reklamy Google

Re: Skrzynia

Postprzez Kuba w 18 Sty 2009, 16:33

Przeszukać jeszcze raz DOKŁADNIE cały teren obok zaznaczonego punktu na mapie.
"Gdzie leśna droga wije się przez uroczysko, nieubłagana czeka mnie i znana przyszłość.
Daremnie wszczynać by z nią spór, mamić pieszczotą, otwarta jest jak mroczny bór - na wskroś, szeroko."
Awatar użytkownika
Kuba
Stalker

Dołączenie: 20 Wrz 2008, 13:19
Ostatnio był: 26 Sie 2014, 15:24
Miejscowość: Częstochowa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 11

Postprzez Czaro w 18 Sty 2009, 16:38

Dokładnie tak jak mówi @Kuba. Gdzieś tam musi być ta skrzynka. Pozycja na mapie jest po to żeby Ci pomóc i raczej zawsze wskazuje odpowiednie miejsce co do centymetra. Przeszukaj dziury, dachy, może jakieś ciało. Poprostu nic tylko szukać :wink:.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Dołączenie: 18 Wrz 2008, 18:34
Ostatnio był: 15 Mar 2018, 22:14
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 24

Postprzez tdk w 18 Sty 2009, 23:47

A moze juz ktoś znalazl ta skrzynke?

A może znajdziesz polskie fonty? - C16
tdk
Kot

Postprzez shade_of_blue w 19 Sty 2009, 04:07

tdk napisał(a):A moze juz ktoś znalazl ta skrzynke?

nie wiem, jak u innych, ale (w odróżnieniu od ShoC) mi się w Clear Sky-u na razie chyba nie zdarzyło, żeby po znalezieniu stash był pusty...

anyway, jak w ShoC znajdowałem pustego stasha, to wystarczyło doń wsadzić dowolny przedmiot i od razu wyjąć i znikał...

ale raczej sugeruję dokładniejsze przeszukanie - z tego, co mówisz wynika, że raczej nie do końca prawidłowo szukasz skrzynek w grze, bo ten marker jest _naprawdę_ dokładny, więc bardzo rzadko zdarza się, żeby, szukając jakiegoś stasha pomylić go z innym... (musiałyby być jeden nad drugim)...

a swoją drogą, to jak na mapie (w PDA) najedziesz na marker stasha, to Ci się wyświetli opis, gdzie go 3,14*drzwi szukać...
shade_of_blue
Kot

Dołączenie: 17 Gru 2008, 14:33
Ostatnio był: 24 Sty 2009, 03:45
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Czaro w 19 Sty 2009, 14:14

shade_of_blue napisał(a):bardzo rzadko zdarza się, żeby, szukając jakiegoś stasha pomylić go z innym... (musiałyby być jeden nad drugim)...

W grze nie spotkasz tak blisko siebie dwóch skrytek :wink:.

---

shade_of_blue napisał(a):a swoją drogą, to jak na mapie (w PDA) najedziesz na marker stasha, to Ci się wyświetli opis, gdzie go 3,14*drzwi szukać...

Już wszystko dokładnie wyjaśnione. Nic tylko szukać :P. Gdy przeczytasz jej opis (jak mówi @Shade_of_blue) nie ma szans nie znaleźć :wink:. Zawsze jakoś naprowadza.
Lepiej milczeć, narażając się na podejrzenie o głupotę, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Czaro
Weteran

Postprzez shade_of_blue w 19 Sty 2009, 17:54

Czaro16 napisał(a):nie ma szans nie znaleźć :wink:.

heh, z tym to różnie bywa ;) ... skrzynki na bagnach w moskwiczu obok osady rybackiej szukałem chyba z 15 minut :)... nie mówiąc o pewnej skrzynce w Kordonie w ShoC (bodajże tej w wieżyczce elewatora... albo jakiejś na belkach domku w obozie Stalkerów, dokładnie nie pamiętam), gdzie tłumacze pomylili piwnicę ze strychem... ale fakt, koniec końców, raczej nie ma szans nie znaleźć jak się człowiek uprze ;)...
shade_of_blue
Kot

Dołączenie: 17 Gru 2008, 14:33
Ostatnio był: 24 Sty 2009, 03:45
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez tdk w 20 Sty 2009, 16:01

Jeszcze jedno pytanie: da się jakoś czekać, albo odpoczywać? Nie lubię chodzić nocą. ;]
tdk
Kot

Postprzez Kuba w 20 Sty 2009, 16:41

Tylko z modem Sleep Bag możesz spać w nocy. Ewentualnie grając na jakimś większym modzie np Random Mod, tam śpiwór to jedna z wielu przyjemnostek :)

W normalnej wersji niestety musisz gdzieś noc przebimbać. Osobiście polecam zawody strzeleckie u Powinnościowców :)

PS: Tak w ogóle to nie wiesz że prawdziwy stalker twardziel działa tylko nocą ;)
"Gdzie leśna droga wije się przez uroczysko, nieubłagana czeka mnie i znana przyszłość.
Daremnie wszczynać by z nią spór, mamić pieszczotą, otwarta jest jak mroczny bór - na wskroś, szeroko."
Awatar użytkownika
Kuba
Stalker

Dołączenie: 20 Wrz 2008, 13:19
Ostatnio był: 26 Sie 2014, 15:24
Miejscowość: Częstochowa
Frakcja: Czyste Niebo
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 11

Postprzez Czaro w 20 Sty 2009, 20:26

Jakby co to Sleeping Bag jest tutaj. Natomiast Random Moda znajdziesz tutaj. Naprawdę godny polecenia :wink:. Temat zamykam.
Czaro
Weteran

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości