[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: Priboi Story - Problemy i pytania

Postprzez Raven422 w 23 Lis 2008, 19:09

Hm...już wiem w czym tkwi problem..... mam wersje 1.0006 XD. Szybko robie reinstal i re-patch i graaaać!
Awatar użytkownika
Raven422
Tropiciel

Dołączenie: 21 Cze 2008, 19:20
Ostatnio był: 28 Wrz 2016, 13:35
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 20

Reklamy Google

Re: [S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Postprzez dorian w 24 Lis 2008, 09:08

Wczoraj dotarłem do Agropromu i to samo = brak kumpli do eliminacji wroga. Przez główną bramę wyszło jedynie paru najemników, więc ich odstrzeliłem dla porządku, a dalej już samotne łażenie, aż do podziemi.
Też gram na PS 1.1 i patch 1.0004 pl, więc może to "wina" patcha?
Może niech się też wypowie ten, kto gra na 1.0005 i wtedy będzie już coś więcej wiadomo.
Za to blowouty i przede wszystkim burze oraz walenie błyskawic, no to naprawdę arcydzieło, aż ciary po pleckach przechodzą :D
Najlepsze spośród wszystkich innych modów w/g mnie :D

Edit:
Jest "takie coś" jak Beta Style Weather by dez0wave :
LINK :
http://priboi-story.extra.hu/plug.php?e=index&f=./download/Our%20Small%20Mods

Grał ktoś już na tym?
Jestem ciekaw w jakim stopniu ten mod zmienia pogodę w grze, bo chyba o to chodzi.
Jak już testowaliście, to prosiłbym o info, czy jest git i czy w ogóle lepsze od pogody w default i czy można to wgrać do Priboi'a Story 1.1. :D
No i czy czegoś nie skaszani...
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Shaockgun w 24 Lis 2008, 16:04

No właśnie, widzę, że jednak nie jestem jedynym w sprawie braku "coopu" w Agropromie. Taka fajna rzecz, a muszą być z nią jakieś problemy :mad: :(

Echhh.... do bani z tym modem. Pobierałem go właściwie tylko z tego powodu: wreście nie bylibyśmy szeregowym Rambo, który zadaje wrogom straty w setkach, a sam tylko raz po raz zje sobie konserwę. Jak czytałem "You are a military lieuntenant", to już widziałem te walki razem z innymi sołdatami, te wszystkie "Dzierży granata!" itp. A tu jak widać - lupadupa :|
Ostatnio edytowany przez Shaockgun, 24 Lis 2008, 20:55, edytowano w sumie 1 raz
"Stoi żołnierz na warcie i myśli uparcie:
Co lepsze - dupa, czy żarcie?
I dupa jest dobra,
I dobre jest żarcie,
Ale przeje*ane jest stać na warcie"
Awatar użytkownika
Shaockgun
Stalker

Dołączenie: 22 Sie 2008, 11:31
Ostatnio był: 01 Gru 2019, 18:19
Miejscowość: z Zadupia Galaktyki
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 11

Postprzez bas001 w 24 Lis 2008, 16:23

Grałem w 1.0 i 1.1 i też nie było" bitwy agropromskiej",więc tak widocznie ma być...
bas001
Kot

Dołączenie: 09 Lut 2008, 20:26
Ostatnio był: 01 Sie 2012, 18:08
Miejscowość: opole
Kozaki: 2

Postprzez Raven422 w 24 Lis 2008, 20:43

Dez0dorant zbiera u mnie negatywne punkty... Pozostaje czekać na Priboi 2.0....Niestety, ile poczekamy, nie wiem :D
Awatar użytkownika
Raven422
Tropiciel

Dołączenie: 21 Cze 2008, 19:20
Ostatnio był: 28 Wrz 2016, 13:35
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Fast-shooting Akm 74/2
Kozaki: 20

Postprzez xtyro w 25 Lis 2008, 09:38

tak chyba musi być, ale mnie to nie przeszkadzało, wolę sam załatwiać sprawy. mod jest w porządku, a po przejściach w OL2.2 zona wydaje się taka cicha i spokojna, Priboi na wakacjach...
xtyro
Kot

Dołączenie: 04 Lis 2008, 14:00
Ostatnio był: 16 Mar 2011, 21:12
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: --
Kozaki: 1

Postprzez dorian w 27 Lis 2008, 09:58

Gram na wer. Priboi'a 1.1. + fix 02 i na patchu 1.0004 i do Doliny Mroku było pięknie płynnie i wszystko szło bez problemów i już myślałem, że naprawdę poprawili tego moda i nic się nie sypie podczas gry. Niestety, w Dolinie Mroku przy zdobywaniu bazy bandytów ni stąd ni zowąd zwiech totalny :( :( i tylko reset kompa pozostał, a raz po dedzie bugtrap. Co ciekawe, po ponownym uruchomieniu gry znowu już tylko same zwiechy i to w tym samym miejscu. Wcześniej robiłem "kłik sejwa" i może dlatego, bo wróciłem do ostatniego zapisu co robiłem wcześniej i zapisując już dalej bez szybkich sejwów poszło :)
I moje pytanie, czy wy też tak macie?
Bo jeśli tak, to znaczy, że w niektórych miejscach szybkie sejwy kaszanią grę, czy to tylko u mnie tak?
Poza tym jeśli już ktoś przeszedł moda to prosiłbym o info i podpowiedź, czy w innych lokacjach typu Magazyny Wojskowe, Prypeć, czy Jantar mogą być podobne "akcje" i zwiechy, tudzież bugtrapy, czytałem gdzieś wcześniej, że np. w Czerwonym Lesie to dość powszechne było, a winą były właśnie szybkie sejwy to wtedy tam nie będę ich używał i crashe przy przechodzeniu do "lepszego świata", ale to ponoć miało być naprawione w tej wer. moda.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Shaockgun w 27 Lis 2008, 17:58

Mam pytanka...

1. Czy dozwolonym jest edytowanie Priboia na własny użytek, tj. nie wrzucając pozmienianego moda do Internetu itp.?
2. Jakim programem można otwierać pliki w gamedacie Priboia (czyli pliki .ltx, .spawn)? Chodzi tu o ich edytowanie.
3. Gdzie są pliki zawierające:
-dialogi
-nastawienie frakcji do gracza
-tekstury kombinezonów

:?: :?: :?:
I dupa jest dobra,
I dobre jest żarcie,
Awatar użytkownika
Shaockgun
Stalker

Postprzez Darth ReX w 27 Lis 2008, 18:17

Widzę, że seria głupich pytań :D ale dobra...
1. A kto ci broni?
2. .ltx to przecież przez notatnik wchodzą... Są nawet z nim domyślnie skojarzone. Ze spawnem jest już gorzej, ale są programy.
3. Wszystkie tekstury są w Gamedata - textures. Reszta - nie wiem, bo nie mam priboia. Poszukaj sam, co?
|| Ryzen 5 3600 3,6GHz | 32GB DDR4 RAM | XFX Radeon RX 580 8GB | Windows 10 Pro x64 ||
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 27 Paź 2024, 22:31
Kozaki: 224

Postprzez Shaockgun w 27 Lis 2008, 18:38

Darth ReX napisał(a):Widzę, że seria głupich pytań :D ale dobra...
1. A kto ci broni?
2. .ltx to przecież przez notatnik wchodzą... Są nawet z nim domyślnie skojarzone. Ze spawnem jest już gorzej, ale są programy.
3. Wszystkie tekstury są w Gamedata - textures. Reszta - nie wiem, bo nie mam priboia. Poszukaj sam, co?

To zadaj mądrzejsze!
I dupa jest dobra,
I dobre jest żarcie,
Awatar użytkownika
Shaockgun
Stalker

Postprzez fifiasek15 w 30 Lis 2008, 00:01

Ja zadam.

Wiem że to już było ale nie mogę znaleźć. Chodzi o przedmioty z trupów. Można się wk..... gdy z takiego doświadczonego najemnika wypada ci 6 pocisków 5.56. Czy jest jakiś sposób na zmianę tego g...?
Image
Image
Awatar użytkownika
fifiasek15
Stalker

Dołączenie: 28 Paź 2008, 19:31
Ostatnio był: 01 Kwi 2010, 14:15
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 0

Postprzez Nejmnik w 30 Lis 2008, 00:59

Wystarczy ze podniesiesz broń stalkera,prawy przycisk myszy i unload...I już masz cały magazynek
Ati Radeon 4870 | 4GB Ramu | Intel Core 2 Duo E8400
Awatar użytkownika
Nejmnik
Kot

Dołączenie: 11 Paź 2008, 18:31
Ostatnio był: 11 Cze 2010, 10:36
Miejscowość: Piknik na skraju drogi
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 0

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości