[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Postprzez Crisu w 07 Lip 2008, 16:03

Priboi Story nie wyjdzie pod CS'em, pytałem Dezodora i odpowiedział, że nie będzie takiej potrzeby.
Dodał też, że jeszcze nie jest to pewne, ale raczej nie wydadzą.
Zobaczą jak potoczą się sprawy i w jakim stopniu będzie się dało modować Clear Sky.

Polska wersja Priboia? Jak sobie sam przetłumaczysz to będzie.
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Reklamy Google

Postprzez Wet77 w 08 Lip 2008, 12:38

-CRISTO- napisał(a):Polska wersja Priboia? Jak sobie sam przetłumaczysz to będzie.

Że ja na to wcześniej nie wpadłem ale ze mnie ciemniak.
A zresztą po co mi wersja PL Priboi. Przecież SAM mogę sobie zrobić coś lepszego niż ten mod. ;)

A tak na poważnie, ktoś się zaoferował parę stron wcześniej, że może zrobi wersje PL, więc chce go zmotywować tym że wiele osób czeka na lokalizację.

Co do wersji Priboi na CS to jest mi ona obojętna czy będzie na tym chodziło czy nie. Tyle że jak wcześniej wyjdzie CS to pewnie większość będzie w niego grała, a Priboi w wersji PL pójdzie na dalszy plan.
Wet77
Kot

Dołączenie: 21 Gru 2007, 20:40
Ostatnio był: 09 Kwi 2009, 14:25
Kozaki: 0

Postprzez Przemek77 w 08 Lip 2008, 13:07

Wątpię, czy jedna osoba dałaby radę Priboia przetłumaczyć - przeciez tam jest w cholerę tekstu, bez przesady...
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez dorian w 08 Lip 2008, 13:17

Zdaje się, że Rasalom się tego podejmował jakby ostatnio, właśnie na tym forum, a zrobił bardzo ładne spolszczenie do OL 2.0. więc może i z Priboi'em mu się uda :)
To dopiero by było COś!
Nawet jak będzie CS, to założę się, że i tak większość z nas będzie chętnie wracała do pierwszej części.
Swoją drogą mógłby się określić, czy w ogóle prace trwają, czy nie, bo jednak raczej chyba większość z nas czeka na takie spolszczenie :wink:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Dołączenie: 11 Lut 2008, 16:02
Ostatnio był: 23 Sie 2024, 17:38
Miejscowość: W-wa
Frakcja: Zombie
Kozaki: 246

Postprzez Przemek77 w 08 Lip 2008, 13:30

dorian napisał(a):Zdaje się, że Rasalom się tego podejmował jakby ostatnio, właśnie na tym forum, a zrobił bardzo ładne spolszczenie do OL 2.0. więc może i z Priboi'em mu się uda :)

Tyle, że spolszczenie Rasaloma, to chyba nawet nie 1/2 całego OL... Ja myślę, że jak się za to zabierać to w parę osób, bo dla jednego człowieka to robota na tygodnie.
Nawet jak będzie CS, to założę się, że i tak większość z nas będzie chętnie wracała do pierwszej części.

Ja będę. Clear Sky mi się jakoś "nie widzi". Jest już jedno Call of Duty - po co robić drugie....?
Pijany listonosz ze świata modliszek
Przywozi mi listy, i niszczy mi ciszę,
Której nie ma i tak;
Bo jest dziecko moje i sny atomowe,
I myśli myśliwce co są odrzutowe -
Ich huk - to dla mnie - znak.
Awatar użytkownika
Przemek77
Przewodnik

Dołączenie: 26 Maj 2008, 13:17
Ostatnio był: 29 Gru 2022, 21:38
Miejscowość: LUBLIN
Ulubiona broń: Akm 74/2U
Kozaki: 118

Postprzez dorian w 08 Lip 2008, 14:46

Przemek77 napisał, cyt."Ja będę. Clear Sky mi się jakoś "nie widzi". Jest już jedno Call of Duty - po co robić drugie....?"
Ja też będę wracał do Stalka, ale to chyba dobrze, że jednak próbują coś zrobić nowego, może lepszego? Z kolei myślę, że trailery i screeny wszelakie to jednak zbyt mało żeby się określić co do CS'a, a gra zapowiada się choćby pod względem grafy dużo lepiej (choć osobiście nie sądzę).Czy klimat będzie ten sam :?: Coś mi się wydaje, że chyba jednak nie, choćby z tego względu, że ma być dużo otwartych przestrzeni (np.bagna), a te raczej nie sprzyjąją klimatowi :(
Za to, z tego co widziałem, wygląd padającego deszczu i burze to chyba będzie rewela.
Tak czy inaczej, trzeba będzie gierkę nabyć :wink:
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Postprzez Wet77 w 09 Lip 2008, 09:22

Przemek77 napisał(a):Tyle, że spolszczenie Rasaloma, to chyba nawet nie 1/2 całego OL... Ja myślę, że jak się za to zabierać to w parę osób, bo dla jednego człowieka to robota na tygodnie.

Zgadza się, Priboi ma nieporównywalnie więcej tekstu niż OL, dlatego tłumaczowi przyniesie o wiele większą popularność i dostanie 3 pochwały zamiast jednej ;).

Ja ze swojej strony mógłbym pomóc przy tworzeniu spolszczenia. Mój angielski niestety nie jest za dobry ale mogę poprzerzucać wszystkie wspólne teksty z podstawki i OL do Priboia. Same teksty, które będą do przetłumaczenia też mogę powyciągać. Nie jest to może za wiele ale osoba, która zna dobrze angielski będzie mogła się skupić tylko na tłumaczeniu.
Wet77
Kot

Dołączenie: 21 Gru 2007, 20:40
Ostatnio był: 09 Kwi 2009, 14:25

Postprzez Eredod w 09 Lip 2008, 23:54

Cóż... witam was wszystkich :)

tak sobie czytam ten temat i postanowiłem zaoferować swoją pomoc. Mój angielski jest bardzo dobry, a jeśli nie to raczej na pewno jest wystarczający, żeby przetłumaczyć tekst z gry :P

Jestem od usług, jakby ktoś zbierał team do robienia spolszczenia chętnie pomogę.

P.S: Jest tylko taka sprawa... za dwa dni wyjeżdżam i będę dostępny dopiero po 10 sierpnia.

Zmieniamy albo warnik! Zapoznaj się z regulaminem. -C17
Awatar użytkownika
Eredod
Kot

Dołączenie: 11 Cze 2008, 11:47
Ostatnio był: 07 Lip 2014, 16:58
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Darth ReX w 10 Lip 2008, 00:00

W sumie, to i ja mógłbym się zaciągnąć do jakiegoś spolszczenia. Myślę, że dam radę.
PS. Eredod, zmniejsz avatara, bo ci moderatorzy zrobią coś brzydkiego. Rozwala układ strony!
Awatar użytkownika
Darth ReX
Redaktor

Dołączenie: 08 Lut 2008, 17:27
Ostatnio był: 27 Paź 2024, 22:31
Kozaki: 224

Postprzez songoku w 10 Lip 2008, 15:23

Czy da się wyłączyć headbobbing bo mnie to denerwuje
Awatar użytkownika
songoku
Stalker

Dołączenie: 02 Gru 2007, 10:49
Ostatnio był: 29 Paź 2013, 22:58
Miejscowość: ?????????
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45

Postprzez dorian w 10 Lip 2008, 18:48

Nie wiem jak w tej wersji moda, ale w innych, np. OL 1.3.2. "kołysanie" podczas chodzenia ustawiało się w folderze STALKER-SCHOC i w pliku user itx. cam. inert. - jak dasz na 0, to 0 "kołysania" :)
Ja osobiście muszę mieć headbobbing, z tym, że nie jakiś do przesady. Inaczej to mam wrażenie jakbym płynął, a nie szedł, czy biegał.
Awatar użytkownika
dorian
Legenda

Postprzez wrobello89 w 10 Lip 2008, 19:14

Spolszczenia pod starą wersję modu nie będzie tyko pod nową wersję 2.0 chyba że sam ktoś to zrobi. Rasalom i ja podjęliśmy się spolszczenia nowej wersji Priboia chyba że ta nie wyjdzie ...
Awatar użytkownika
wrobello89
Stalker

Dołączenie: 27 Lis 2007, 22:17
Ostatnio był: 02 Lut 2020, 19:05
Miejscowość: Trójmiasto
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: IL 86

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości