Peknięta płyta - co robić?

Było ciemno, wysoki sądzie, twierdziła, że skończyła 18 lat. Naznaczony obudził się z krzykiem.
Regulamin forum
Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu.
Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Logi tagujemy w [ CODE ][/ CODE ].

Peknięta płyta - co robić?

Postprzez Towarzysz Lenin w 27 Maj 2008, 15:46

Wczoraj wydarzył się tragiczny wypadek. Ofiara śmiertelna: kopia Stalkera Towarzysza. Nie będę podawał szczegółów. Mam jednak parę pytań dot. reklamacji i kieruje je głównie do stalkerów piszących z UK. Nie wiadomo może czy THQ udziela jakiejś gwarancji i czy jeśli tak, to trzeba wymieniać płytę w Anglii? Czy mogę ewentualnie pytać w CDP?
EDIT: Jako że mam jeszcze stalkera zainstalowanego, czy użycie patcha No-CD będzie piractwem?

Towarzysz Lenin
Wygnany z Zony

Dołączenie: 25 Sie 2007, 18:15
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 23:41
Miejscowość: Pokój 771.
Kozaki: 0

Reklamy Google

Postprzez MeZZerschmitt w 27 Maj 2008, 16:07

Wydaje mi się że to co napiszę może być trochę na temat.
Parę dni temu pękła mi w cd-romie płyta Lord Of destruction do Diablo II. Po prostu się załamałem. Koniec battle.net? Zadzwoniłem do cd-projektu i facet powiedział mi że często tak się dzieje w nagrywarkach które mają odczyt powyżej x44. Powiedział żeby wysłać do nich płytkę i oni przyślą nową...oczywiście nie powiedział że będę musiał zapłacić prawie 16 zł:].

Więc ściągnąłem sobie loadera do DII, który uruchamia gre bez płyty.

Czy to piractwo?

Oczywiście, że nie, bo przecież cd-key mam oryginalny i z battle.net łączy bez problemowo.
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Postprzez Igoand w 27 Maj 2008, 16:12

No moim zdaniem to nie jest piractwo. Bo przecież za grę zapłaciłeś a cd key'a masz oryginalnego... A jeżeli Ci zależy na płycie skontaktuj się z CD-Projekt i popytaj. Powinni wymienić płytę. Słyszałem coś o "dożywotnich gwarancjach". Więc się nie łam, wszystko będzie dobrze :wink:

Igoand - napraw sygnaturkę bo chyba nie wyświetla Ci obrazka. -C17
Awatar użytkownika
Igoand
Stalker

Dołączenie: 25 Lut 2008, 19:23
Ostatnio był: 13 Kwi 2015, 17:43
Miejscowość: Żywkowo
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 2

Re: Peknięta płyta - co robić?

Postprzez bufi w 27 Maj 2008, 16:54

Towarzysz Lenin napisał(a):EDIT: Jako że mam jeszcze stalkera zainstalowanego, czy użycie patcha No-CD będzie piractwem?

Tak. Ale who cares?
Ja tez gram, na wszystkich swoich grach które wymagają płyty w napędzie na patchach No-DVD. Szkoda mi niszczyć płyt. Nie stać mnie
aby co pół roku kupować tę samą grę, lub płacić za przesyłke od
dystrybutora z nową płytką.

Pozdrawiam
Image
Awatar użytkownika
bufi
Stalker

Dołączenie: 21 Kwi 2008, 17:11
Ostatnio był: 13 Mar 2016, 01:40

Postprzez Towarzysz Lenin w 27 Maj 2008, 20:20

Tylko ze ja grę kupiłem w UK, więc czy CDP może mi udzielić reklamacji?

Towarzysz Lenin
Wygnany z Zony

Postprzez Elvis Scatter w 27 Maj 2008, 20:27

Towarzysz Lenin napisał(a):Tylko ze ja grę kupiłem w UK, więc czy CDP może mi udzielić reklamacji?

Nie sądzę. Polski dystrybutor a zagraniczny to zupełnie co innego. Owszem, CD Projekt ma powiązania z GSC Game World. W ten sposób CDP dostało pozwolenie na dystrybucje w Polsce. Jeżeli się mylę, to przepraszam. I jeszcze jedno: kiedy złożysz reklamację w CD Projekt musisz okazać dowód zakupu (nawet w UK taki wydają).
Awatar użytkownika
Elvis Scatter
Tropiciel

Dołączenie: 23 Maj 2008, 13:05
Ostatnio był: 27 Cze 2016, 11:58
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Striker
Kozaki: 8

Postprzez Towarzysz Lenin w 27 Maj 2008, 20:43

Dowód zakupu, czyli paragon? No to już mogę zbierać na nowego stalka ;( .

Towarzysz Lenin
Wygnany z Zony

Postprzez bufi w 27 Maj 2008, 20:45

Towarzysz Lenin napisał(a):Tylko ze ja grę kupiłem w UK, więc czy CDP może mi udzielić reklamacji?

Nie. Musisz się zwrócić z tą sprawą do THQ. W licencji (punkt 9) masz
podane nr. telefonów gdzie dzwonić w takiej sprawie.

Podrawiam
Image
Awatar użytkownika
bufi
Stalker

Dołączenie: 21 Kwi 2008, 17:11
Ostatnio był: 13 Mar 2016, 01:40

Re: Peknięta płyta - co robić?

Postprzez Chemosh w 27 Maj 2008, 20:51

Towarzysz Lenin napisał(a):EDIT: Jako że mam jeszcze stalkera zainstalowanego, czy użycie patcha No-CD będzie piractwem?

Niestety, ale w multiplayera sobie wtedy nie pograsz. Kiedyś wszedłem na patchu NO-DVD, tak dla wygody, nie lubię tego rytuału szukania, wyciągania płyty itd. No ale niestety, potraktowano mnie jak pirata, co chwile byłem wyrzucany z serwerów, więc bez płyty nie da rady.
Awatar użytkownika
Chemosh
Kot

Dołączenie: 03 Maj 2008, 18:18
Ostatnio był: 25 Kwi 2009, 22:52
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2

Postprzez Towarzysz Lenin w 27 Maj 2008, 21:01

Poczytałem tą licencję. THQ udziela gwarancji na 90 dni od zakupu, a także tylko na uszkodzenia fabryczne. Także więc, dupa zbita. Temat do zamknięcia. Spróbuję jeszcze popytać CDP, ale wątpię że coś z tego wyjdzie. Ku przestrodze: stalkerzy, chowajcie swoje płyty i wystrzegajcie się szklanych misek.

Pytanie standardowe - czy na pewno godzisz się na zamknięcie tematu? -C17
Dobra, poczekajcie z tym, może opowiem co zdziałałem z CDP :)

OK, czekam więc. Wtedy edytuj usuwając moje wpisy.
Lub wiesz co - odpowiedz normalnie by odświeżyć wątek. Pozdro! -C17

Towarzysz Lenin
Wygnany z Zony

Postprzez Chemical123 w 28 Maj 2008, 22:43

Się zastanawiam.. bo ja zamawiałem na gram.pl i z tego co sie orientuje to tam gwarancja jest..
www.chemical123.deviantart.com
-----------------------------------------
...C'mon Devil! hold on tight!
C'mon Devil! Feel my pride...
Awatar użytkownika
Chemical123
Stalker

Dołączenie: 30 Wrz 2007, 21:29
Ostatnio był: 17 Sty 2013, 21:39
Miejscowość: Zgorzelec
Kozaki: 1

Postprzez MeZZerschmitt w 28 Maj 2008, 22:48

Chemical123 napisał(a):Się zastanawiam.. bo ja zamawiałem na gram.pl i z tego co sie orientuje to tam gwarancja jest..

Tak jest, jak już wcześniej pisałem, trzeba zapłacić za nośnik 15 zł czy jakoś tak.
Także nic za darmo.
"Niektórzy ludzie po prostu nie szukają logicznych korzyści, takich jak pieniądze. Nie sposób ich kupić, zastraszyć czy przekonać, nie sposób w ogóle z nimi negocjować. Niektórzy ludzie po prostu lubią patrzeć, jak świat wokół płonie."
Awatar użytkownika
MeZZerschmitt
Tropiciel

Dołączenie: 21 Lis 2007, 18:52
Ostatnio był: 09 Gru 2013, 22:51
Miejscowość: Wrocław
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: 4

Następna

Powróć do Pytania i odpowiedzi

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 43 gości