[S.T.A.L.K.E.R. Priboi Story]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Shadow of Chernobyl\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Reklamy Google

Postprzez Polski zolnierz w 12 Maj 2008, 00:01

Fajny modzik, bardzo fajny tylko 4 sprawy:
1) Raz to to, że prawie co 3 load u mnie to odrazu blowout, który jest wnerwiający
2) Mam zadanie to pierwsze, żeby przynieśc 20 butelek sami wiecie czego, tak tylko gdy wracam do tych pierwszych outpostów to ani tego gościa na samym wstępie, ani tego drugiego co nam to zlecił, przy BRD'emie nie ma!!! Nie mam komu tego oddac! Przeleciałem cały Kordon i ani śladu gościa
3) Co na Wysypisku robi monolit !!!??????
4) ten spawn, bardzo fajny, tylko tak cholercia przymula, szczególnie na Wysypisku! (dalej nie zalazłem jeszcze)
Ogólnie mod bardzo fajny, nic tylko czekac na spolszczenie...fajnie by było gdybyście porobili dialogi też polskie xP
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 1

Postprzez Crisu w 12 Maj 2008, 00:05

1. Blowouty są losowe - masz pecha mówiąc krótko. Heh...
2. Olej to zadanie. Nie musisz go wypełniać, a nawet jeśli to zrobisz to nie da Ci to niczego poza marnym zarobkiem.
3. Podpowiadam - pogadaj z Barmanem, a się dowiesz.
4. A przymula bo jak pewnie zauważyłeś jest całe mnóstwo nowych przedmiotów.

Jeśli chodzi o dialogi... Nie ma takiej opcji.
Dez0wave nie jest polskim teamem, tylko barin jest "od nas".
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez Michu w 12 Maj 2008, 00:31

*Michu jest pod wrażeniem nowych screenów z nowej mapy*

O_O. Brawa!. Czekam z niecierpliwością na tą wersję z nowymi mapami i wgle :).
Ciekawe tylko kiedy... ;P.
Awatar użytkownika
Michu
Very Important Stalker

Dołączenie: 10 Lip 2007, 00:34
Ostatnio był: 30 Cze 2024, 22:02
Miejscowość: Jelenia Góra
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 131

Postprzez Infernal w 12 Maj 2008, 00:33

A mnie jedno denerwuje. Za dużo obiektów. Jest tego tyle (przepraszam za wyrażenie) nasrane, że mam wrażenie iż wysypisko jest w całej Zonie. Dotychczas Agroprom, moja ulubiona lokacja ze względu na pustkę, został napchany. O Kordonie nie wspomnę... Albo ta wieża strażnicza na wysypisku. No bez przesad, rozumiem, że nowe obiekty mają urozmaicać rozgrywkę, ale zrobił się przedmiot przy przedmiocie i psuje to z lekka klimat.
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez Polski zolnierz w 12 Maj 2008, 16:10

Zgodzę się z Infernalem, może nie aż tak drastycznie, ale fakt faktem, teraz bardziej czuję się jak bym grał w CoD'a4, HO:BHW czy inne...taki klimat juz nie stalkerowski...,ale pomysł sam jest już genialny
"Prawda wyłania się tak samo niespodziewanie jak deszcz popromienny Czarnobyla"
Awatar użytkownika
Polski zolnierz
Tropiciel

Dołączenie: 01 Sie 2007, 13:59
Ostatnio był: 04 Kwi 2011, 09:37
Miejscowość: Łódź
Kozaki: 1

Postprzez Dawid w 14 Maj 2008, 19:04

Dużo za dużo roślin nie wiecie jak to bedzie sie miało z spadkiem FPSów?
A na moda czekam zutęsknieniem bo to jest najlepszy mod jaki zrobiono do tej pory ;]
Dawid
Kot

Dołączenie: 11 Sty 2008, 21:34
Ostatnio był: 25 Cze 2010, 21:31
Miejscowość: Z domu w olsztynie
Kozaki: 0

Postprzez Infernal w 14 Maj 2008, 19:14

Dawid napisał(a):Dużo za dużo roślin nie wiecie jak to bedzie sie miało z spadkiem FPSów?
A na moda czekam zutęsknieniem bo to jest najlepszy mod jaki zrobiono do tej pory ;]

Porównaj sobie dzisiejsze komputery i wymagania stalkera. Naprawdę, nawet jeżeli ma się kiepski komputer to dla tego efektu roślinności warto zjechać z paru suwaków. Zona wygląda tak jak ma wyglądać, czyli ogólny rozkwit roślinności. Tylko skasujcie to drzewo w obozie kotów. xD
Ratuj dżender - dzieci precz ze szkół!
Infernal
Łowca

Dołączenie: 02 Paź 2007, 17:29
Ostatnio był: 08 Sty 2015, 01:40
Kozaki: 3

Postprzez Missile w 14 Maj 2008, 19:23

Jeżeli komuś nie pasują kwiatki to myślę, że w opcjach wystarczy zmniejszyć gęstość trawy - wydaje mi się, że może pomóc.
PS. Wyobrażam sobie ile czasu musiało zająć dodanie tych wszystkich nowych obiektów - a szczególnie kwiatów. Robić screeny, współrzędne, sprawdzać, czy dobrze wyszło itd. Mnóstwo czasu i pracy musiało zostać w to włożone. No, chyba, że robiono to na dwa kompy - na jednym wyświetlają się współrzędne, a na drugim się je zapisuje. To przyspiesza cały proces dodawania obiektów.

Missile
Wygnany z Zony

Dołączenie: 15 Gru 2007, 15:17
Ostatnio był: 15 Kwi 2016, 20:14
Miejscowość: Valhalla
Kozaki: 9

Postprzez xyz_pl w 17 Maj 2008, 23:01

Mod jest wspaniały. Moje ukłony dla twórców. Najbardziej razi jednak to (i czasami uniemożliwia nawet grę) to że zabicie najemników na terenie Baru skutkuje problemami z pozostałymi stalkerami i Powinnością. Pozostaje czekać na patche albo nową wersję...

xyz_pl
Wygnany z Zony

Dołączenie: 10 Maj 2008, 00:28
Ostatnio był: 07 Sie 2013, 01:25
Miejscowość: Wrocław

Postprzez Crisu w 17 Maj 2008, 23:06

Ja osobiście ich olewam. Jak chcą - niech najeżdżają.
Brudną robotę pozostawiam Powinności.

Patch (w zasadzie i patch i nowa wersja) ukaże się za jakiś bliżej nieokreślony czas.

Więcej info: tutaj
"Дай мне мой респект, не больше не меньше."
Awatar użytkownika
Crisu
Legenda

Dołączenie: 05 Paź 2007, 20:16
Ostatnio był: 26 Sty 2017, 10:51
Kozaki: 47

Postprzez dddd278 w 20 Maj 2008, 20:21

Czy ktoś starał sie zainstalować nowe bronie w priboi. Ja osobiscie tak i niestety wywalało mi gre. Może macie jakieś inne doświadczenie.
Osobiscie bardzo podoba mi sie ten mod. I nie moge sie doczekać nastepnej wersji 2.

A co do poprzednich postów odnośnie kwatków
C:\Program Files\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\gamedata\levels

usuwamy build_details z każdtego folderu , zreszta było to już opisane na początku tego wątku.
dddd278
Kot

Dołączenie: 20 Maj 2008, 14:06
Ostatnio był: 27 Maj 2008, 19:20

PoprzedniaNastępna

Powróć do Cień Czarnobyla

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości