1kris1 nie jestem pewien, musiałbyś sprawdzić w pliku actor.ltx. Nie bawiłem się jeszcze w to, więc nie bardzo ci pomogę.
Mam wer. ENG bez spolszczenia ale podczas podmiany .db9 mody np. OL kraczą się nie piszę o nie uruchamianiu tylko o braku angielskich tekstów ponieważ zamiast nich pojawiają się np. nazwy plików zamiast dialogu czy też opisu broni.
I teraz pytanie czy da się spolszczyć grę tak aby pokazywała jednocześnie polski lang i angielskie teksty z modów.
Ponieważ bez ingerencji w pliki .itx dzieje się tak ja wyżej napisałem.
Nie bawiłem się z wersją angielską, ale to idzie chyba podobnie. Po spolszczeniu gry dodając .db9, instalujesz moda OL. Następnie wchodzisz w loc.ltx i zmieniasz eng na pol, jednocześnie możesz zmienić kodowanie by pokazywało ci polskie znaki. Następnie otwierasz config/text, masz tam folder ang, robisz jego kopię (ale go nie usuwasz) i zmieniasz nazwę kopii folderu ang (powinien się nazywać "kopia ang") na pol. Po tym zabiegu teksty nie ruszane przez mod będą po polsku, jednak to co już zmienia będzie po angielsku.
Od razu mówię, tak jak to zauważył 1kris1, że ten mod zmienia praktycznie wszystko na język angielski, więc na twoim miejscu nie opłacało by mi się zmieniać wersji językowej stalkera na polską, ponieważ na tym modzie nie ma to najmniejszego sensu i jest mniej prazy bo wystarczy tylko instalka moda bez żadnych zmian w zawartości.