S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Profesor Wołodia po 14 latach swoich badań wciąż nie dowierzał. Pod nosem cały czas powtarzał - "будет, не будет...".

Re: S.T.A.L.K.E.R. 2 - Temat ogólny

Postprzez KOSHI w 30 Maj 2018, 22:05

Coś mi się wydaję, że jak ten 2021 będzie aktualny jako czas wydania, to na rynku będzie już w tym czasie tyle dobrych gierek, że Sztalkier to będzie jakiś tam produkt do ogrania w międzyczasie pomiędzy ciekawszymi tytułami. Dopóki nie zobaczę namiastki gejpleja to śmiem sądzić, że wielkich fajerwerków nie będzie. Możemy sobie tu pisać, co chcielibyśmy, a co nie, ale szczerze powiedziawszy nie sądzę, że będzie spektakularny przełom. Nawet jeśli gra nie będzie zrobiona tak, jak bym sobie życzył, to oczekuje, że za te powiedzmy 3 lata zrobią coś co mnie w jakiś sposób urzeknie nawet jeśli będzie to odbiegało od moich / naszych wyobrażeń. Jak mam dostać kolejnego shootera jakich wiele, to wolę sobie odpalić stary dobry ShoC z jakimś modziwem. Nie macie wrażenia, że na razie ten cały Stalker 2 to jest jakaś bańka mydlana? Nie mówię, że to wszystko podpucha i fake, ale mi to, jak pisał Micro, na razie wygląda na ostre bicie piany i robienie przedwczesnego szumu. Tyle lat cisza,a tu nagle jeb, enigmatycznie będzie Sztalkier 2 i w sumie tyle. 0 konkretów.
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 649

Reklamy Google

Postprzez Cromm Cruac w 31 Maj 2018, 00:04

E tam. Z Kozakami też tak było. Gruchnęła wieść, że GSC zmartwychwstało i trójkę robią to się wszyscy jarali albo myśleli, że podpucha. No i wyszli ci Kozacy jak wyszli, ale szału nie było.
Ze Sztaklerem bydzie tak samo. My se tu gdybiem, modły zanosim a wyjdzie jak zawsze. Ot pewnie szczelanka będzie jakich wiele. Wszyscy bedo rozczarowani, psy na Grigorze bedo wieszać a i tak bedo grać w gre.
Image

"Twoja opowieść mnie znudziła albowiem nie była o mnie" - Król Julian
Awatar użytkownika
Cromm Cruac
Modder

Dołączenie: 22 Sty 2010, 19:01
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 01:09
Miejscowość: Londyn / Bielsko-Biała
Kozaki: 1078

Postprzez KOSHI w 31 Maj 2018, 08:05

Jeszcze brakuje, żeby były znajdźki i acziwki jak tera w każdym chujostwie. Gazetki rosyjskie porozrzucane po planszy ze złotymi cytatami z foruma typu "Nie zesraj się" albo puchar za dyplomatyczne rozwiązywanie questów poprzez zostawienie oponentów NPC z własną inteligencją. :pogarda:
Image
Awatar użytkownika
KOSHI
Opowiadacz

Dołączenie: 16 Paź 2010, 13:13
Ostatnio był: 26 Paź 2024, 02:31
Kozaki: 649

Postprzez Akinaro w 31 Maj 2018, 09:51

Cromm Cruac napisał(a):E tam. Z Kozakami też tak było. Gruchnęła wieść, że GSC zmartwychwstało i trójkę robią to się wszyscy jarali albo myśleli, że podpucha. No i wyszli ci Kozacy jak wyszli, ale szału nie było.
Ze Sztaklerem bydzie tak samo. My se tu gdybiem, modły zanosim a wyjdzie jak zawsze. Ot pewnie szczelanka będzie jakich wiele. Wszyscy bedo rozczarowani, psy na Grigorze bedo wieszać a i tak bedo grać w gre.

Pewnie będzie tak, taki mamy rynek gier. Ale prawda jest taka, że sami sobie taki stworzyliśmy kupując kijowe produkcje, płacąc za wczesne bety jak za skończony produkt, kupujemy te pierdzielone DLC i dajemy się nabrać na wydawanie kasy na skiny. Czego innego mamy się spodziewać skoro producenci i developerzy widzą że na tym się zarabia najlepiej?
Ja osobiście ani razu nie kupiłem nic z mikrotranzakcji, a jak gra ma jakieś DLC, to ja czekam aż będzie pełna paczka, bo mi nie przeszkadza granie kilka miesięcy czy nawet rok po premierze.
Ale większość graczy dzisiaj sra się jak niemowlaki i kupuje gry jak najszybciej byle wskoczyć na hype train, byle walnąć jakiś niskiej jakości video na własnym kanale YT co ma 50-100 widzów, byle mieć najlepszy skin na giwerę i byle jak najczęściej chwalić się pierdołami z gry.
Taki rynek sobie zrobiliście to teraz możecie tylko płakać i marudzić...

Co do samego Stalkera 2 to mnie to tam jajko naprawdę jakie to będzie. Czemu? Bo ja trzymam nadzieję w modach. Mody mogą nawet takie gówno jak Fallout 4 zrobić grywalne więc zawsze jest nadzieja. Byle gra była podatna na mody, wtedy moderzy na 100% naprawią to co gra spierdzieliła. A to że pewnie trzeba będzie poczekać rok-pół roku na to? Dla mnie to nie problem, nie muszę grać od razu w dniu premiery.

Za ten post Akinaro otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive skinnyman, Poldzer, Leo0502.
Awatar użytkownika
Akinaro
Modder

Dołączenie: 01 Cze 2016, 10:52
Ostatnio był: 30 Sie 2023, 16:06
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 115

Postprzez tom3kb w 31 Maj 2018, 11:03

To co Akinaro prorokujesz, że w Stalkerze 2 będziemy biegać w kurtce, znajdziemy płaszcz bandytów ale SEVA albo EGZO to już kup SEVA DLC w wielkiej opcji w menu MIKROTRANZAKCJE. :)
Awatar użytkownika
tom3kb
Łowca

Dołączenie: 10 Maj 2014, 17:08
Ostatnio był: 12 Lis 2024, 00:01
Kozaki: 92

Postprzez Akinaro w 31 Maj 2018, 11:38

tom3kb napisał(a):To co Akinaro prorokujesz, że w Stalkerze 2 będziemy biegać w kurtce, znajdziemy płaszcz bandytów ale SEVA albo EGZO to już kup SEVA DLC w wielkiej opcji w menu MIKROTRANZAKCJE. :)

No aż tak źle to nie będzie :P
Ale rynek gier ma własne zasady, produkt musi się sprzedać i dać zyski przez jak najdłuższy czas, trend jest taki że długie zyski przynoszą dodatki, DLC i mikrotranzakcje. Tak sobie wytresowaliśmy gry i GSC i jego przyszły wydawca stalkera 2 będzie chciał doić tę krowę jak najdłużej.

Zgaduje że będą trzy scenariusze:
60% szans:
1. Gra będzie miała płatny wczesny dostęp, prawdopodobnie będzie przeciągany przez minimum rok. Dodatkowe płatne materiały będą związane raczej z pierdołami multiplayer(skiny, tryby), bo pewne jest że gra będzie miała bardziej rozwinięty multi bo tego gracze wymagają dzisiaj. Nie będzie to nic wielkiego i wymaganego, jedynie dodatki niewymagane do gry.

30% szans:
2. Jest prawdopodobieństwo że single będzie na zasadzie dużych otwartych map z randomowymi misjami które można będzie przechodzić ze znajomymi którzy będą mogli dołączać się do gry w każdym momencie. Coś na zasadzie takiego CoC gdzie będzie główny wątek, ale nie będzie on wymagany do grania i wykonywania pobocznych misji. Można sobie to wyobrazić jako takiego CoC/Ray of Hope gdzie nie musisz sam błąkać się po zonie. Oczywiście open beta będzie ciągnięta przez minimum rok...

10% szans:
3.
Gra będzie miała tryb jednoosobowy, ale będzie to jedynie dodatek dla Multiplayera, więc można się spodziewać zysków z paczek z dostępem do map/misji z singla na których można grać ze znajomymi, no i oczywiście z paczek z kombinezonami/bronią w multi.

No tak przynajmniej można zgadywać obserwując rynek... :]
Awatar użytkownika
Akinaro
Modder

Dołączenie: 01 Cze 2016, 10:52
Ostatnio był: 30 Sie 2023, 16:06
Ulubiona broń: Sniper SGI
Kozaki: 115

Postprzez ZombieShane w 01 Cze 2018, 21:07

A mnie ciekawi, w jakich lokacjach będzie się toczyć fabuła gry. Bo czwarty raz wędrówka do Elektrowni w Czarnobylu czy Prypeci to trochę taki strzał w stopę. Fajnie by było jakby np spełnił się czarny sen Powinności i zona faktycznie zaczęłaby się rozszerzać. :) Otworzyłoby to drogę do zupełnie nowych, stalkersko/ futurystycznych miejsc. Np pokierowałoby się historię na zachód w kierunku Warszawy albo Moskwy. :P Oczywiście niekoniecznie fabuła musiałaby dotrzeć aż tam, ale przeniosłoby to trochę środek ciężkości, a całość i tak by toczyłaby się de facto w cieniu elektrowni. Lokacje pewnie i tak byłyby dość standardowe, ale żeby to nie była znowu przechadzka w jakimś znanym kierunku. Pierwszy level mógłby być typowo kociarski, jakieś wiochy i rzadki las, następnie gęsty las i bagna a potem wchodzimy na przedmieścia jakiegoś miasta. :) 3 duże levele jak w trzecim CoPie, ale z większym rozmachem. A S.T.A.L.K.E.R. 3 byłby już zupełnie miejski. :P

Za ten post ZombieShane otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive KOSHI.
Awatar użytkownika
ZombieShane
Kot

Dołączenie: 08 Paź 2017, 15:36
Ostatnio był: 19 Lip 2018, 12:32
Frakcja: Zombie
Kozaki: 5

Postprzez Provski w 01 Cze 2018, 23:02

Super by było zobaczyć nowe lokacje i na pewno będą, ale nie obraził bym się gdyby było parę lokacji z trzech pierwszych część. Fajnie by było zobaczyć taki Bar albo Kordon w zupełnie nowej odsłonie z dużą ilością nowych detali, budynków itd. Minęło już sporo lat od wypuszczenia Zewu więc z użyciem dzisiejszej technologii te same lokacje zapewne wyglądałyby zupełnie inaczej.
Твоя цель здесь. Иди ко мне.
Твой путь завершается. Иди ко мне.
Вознаграждён будет только один.
Твоё желание скоро исполнится.
Пришло время. Я вижу твоё желание.
Путь завершён, человек. Иди ко мне.
Иди ко мне. Ты обретёшь то, что заслуживаешь.
Provski
Tropiciel

Dołączenie: 17 Maj 2011, 09:03
Ostatnio był: 25 Lip 2022, 20:40
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 42

Postprzez Zwinny w 02 Cze 2018, 12:58

Jak dla mnie to błąd że zrobili z zony żywy i myślący organizm, zona powinna być trochę bardziej przyziemna w ten sposób że po wybuchu w elektrowni i po pokryciu terenów wokół radiacją nastąpiły mutacje u zwierząt i anomalie grawitacyjne ale bez tych durnowatych wydziwień z cs że zona się pogniewała i żeby chronić własną dupę zaczyna tworzyć emisje, cs powinien wcale nie powstać albo tylko nie spieprzyć fabuły gry

UP no kordon z sidorem i bar z barmanem to muszą być
Awatar użytkownika
Zwinny
Stalker

Dołączenie: 23 Lip 2016, 17:48
Ostatnio był: 25 Lis 2018, 01:18
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 5

Postprzez Grzechu300 w 02 Cze 2018, 16:24

Zwinny napisał(a):to błąd że zrobili z zony żywy i myślący organizm, zona powinna być trochę bardziej przyziemna

Aleś mnie ku*wa striggerował. :caleb:

Przecież tajemniczość Strefy to jedna z najlepszych rzeczy w tym uniwersum. Nigdy do końca nie wiadomo jak to z Nią jest, większość pytań pozostaje z połowicznymi odpowiedziami, i to jest świetne. Aura niedopowiedzeń i lekkiej mistyki jak dla mnie buduje klimat tej serii. Bez tego mielibyśmy zwykły shooter, tylko w Czarnobylu.
Osobiście dodałbym jeszcze bardziej owej "mistyki", tylko oczywiście bez przesady. Niesamowicie na przykład spodobał mi się pomysł "leśnego licha", mutanta który do końca nie wiadomo czym jest, czy w ogóle istnieje, i co robi. Jako ludzie boimy się rzeczy nieznanych i niespodziewanych, i dokładnie tak postrzegam Zonę.
Вознаграждён будет только один.

Za ten post Grzechu300 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Poldzer, skinnyman, Leo0502, mbwrobel, Nieustraszony Wódz, Kałach, JE Józio Biden.
Awatar użytkownika
Grzechu300
Ekspert

Dołączenie: 30 Sie 2012, 22:39
Ostatnio był: 15 Wrz 2019, 11:19
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 333

Postprzez Microtus w 03 Cze 2018, 22:59

Grzechu300 napisał(a):
Zwinny napisał(a):to błąd że zrobili z zony żywy i myślący organizm, zona powinna być trochę bardziej przyziemna

Aleś mnie ku*wa striggerował. :caleb:

ku*wa a ja przeczytałem, żona i już myslałem, że to jakiś szowinistyczny wywód lol

Z zoną to warto by było żeby wydawca sie zdecydował jak to ciągnąć.
Czy jest jakaś ewolucja coś tam sie dziej rozszerza się czy mamy kompletny zamknięty acz niezbadany układ.
Jak dla mnie w obu przypadkach jest duuuże pole do popisu dla scenarzystów.
War. War never changes...
Bury
zapraszam do lektury :)

Za ten post Microtus otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Provski.
Awatar użytkownika
Microtus
Legenda

Dołączenie: 18 Cze 2007, 14:31
Ostatnio był: 19 Sty 2019, 22:54
Miejscowość: łorsoł
Kozaki: 106

Postprzez adin w 07 Lut 2019, 19:11

Coś się ruszyło :)
Screenshot_2019-02-07 GSC Game World on Twitter.jpg

https://www.stalker2.com/
Nie posiadasz wymaganych uprawnień, by zobaczyć pliki załączone do tej wiadomości.
Image
Awatar użytkownika
adin
Ekspert

Dołączenie: 14 Sty 2007, 01:58
Ostatnio był: 08 Mar 2024, 22:43
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Kozaki: 28

PoprzedniaNastępna

Powróć do Ogólna dyskusja

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości