Cholera wie co to za producent, kulki też jakieś lewe i bez podanej wagi. Z kolei używka jest mocno średnia. "replika swoje już ma więc nie warto się spodziewać 60m zasięgu" - czyli byle kałach będzie miał większy zasięg, a pewnie i niejedna strzelba, bo jest wyjechany jak Świszcząca Zośka.
Trudno mieć dobrą snajperkę w takim budżecie - każde pytanie o tanią snajperkę, które widziałem w internecie, wiązało się z odpowiedziami "z budżetem poniżej tysiąca nie zaczynaj ze snajperstwem". Ok, na taiwangunie jest sprężynówka 470 fps za niecałe 300 zł, ale jakoś nie mam do niej zaufania
http://www.taiwangun.com/karabiny-snajp ... aign-id=19 Można wprawdzie szukać używek w tej cenie, ale nie do końca byłbym pewny ich stanu i osiągów. Myślę, że najlepiej byś zrobił, kupując strzelbę i dodatkowe magazynki. Strzelba = lans, brak problemu z baterią, jeśli padnie mechanizm to stosunkowo niskim kosztem można go chałupniczo dorobić.
Ja na przykład mam taką:
http://www.taiwangun.com/sprezynowe/cm- ... aign-id=19, tyle że "metalową" (choć mechanizm ponoć dalej plastikowy ;___;) i jestem z niej zadowolony. Kosztowała mnie 320 zł, doliczając dodatkowe magazynki (60 zł) i pas nośny do nich (~18-20 zł) idealnie zmieściłbyś się w budżecie (gdyby tylko ta wersja była w sklepie
plastik jest tańszy, zostałoby Ci grosza). Bo ewentualnie można pobawić się farbkami, by ją "spostapowić". Możesz też polecieć po bandzie, kupić AGMa i też będzie cacy.
Pytanie do czego chcesz tej repliki. Do cosplayu (czyli liczy się jedynie wygląd), czy na larpy. Jeśli na to pierwsze, to możesz wziąć tamtego elektryka, którego rzucił caleb, bo i tak byś z niego nie strzelał, więc nie obchodziłyby Cię jego osiągi. Jeśli na larpy, to nie wiem czy jest sens brania SWD - owszem, jest ładny, ale nieporęczny podczas leśnego biegania i prawdopodobnie za dużo z niego nie postrzelasz - tam się jednak pruje z automatów, albo strzela na bliski dystans (snajperka się nie sprawdzi), a jeśli już są snajperzy, to nie z zabawkami za 300 zł, bo są dość nieprecyzyjne. Możesz też wziąć kałacha. Też taniego.
viewtopic.php?f=9&t=1347 - temat o airsofcie.
viewtopic.php?f=9&t=9365 - temat o stylizacjach stalkerowskich, jakbyś chciał się pochwalić tym co masz.
---
Co mi przyszło do głowy - możesz dowiedzieć się o jakiegoś dobrego serwisanta, który powie Ci co możesz kupić na bazę i ile będzie kosztować dostosowanie tego do oczekiwań. Ale właśnie - kasa. Z malucha też zrobisz odpowiednik lambo jeśli masz miliony na koncie