Ciekawe linki/artykuły/fotografie

...a raczej wszystko o wszystkim. Debaty na dowolne tematy.

Re: Ciekawe linki/artykuły/fotografie

Postprzez Universal w 03 Kwi 2016, 15:26

stara część posta:

Nie zastanawiałem się nad tym, czy się uczłowiecza, tylko nad zderzeniem zapowiedzi z rzeczywistością :P Miała być SI na poziomie ludzkiej nastolatki, a wyszedł prymitywny pies Pawłowa. Droga do Skynetu chyba jeszcze wciąż jest dość długa. Chyba, że problem polega na użyciu zbyt małego zbioru danych i dlatego tak łatwo było to "coś" przekabacić na Trumpa, seks i Hitlera.

-------

https://zaufanatrzeciastrona.pl/post/pi ... sci-sieci/
Tunelowanie sieci przez facebooka i Wikipedię - internety w Angoli :E

Image
https://www.behance.net/gallery/3568663 ... s-concepts

Zajebioza - concept arty z gry, która ma dziać się w postapokaliptycznym PRLu.

Za ten post Universal otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive trolololo, Pijawol.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Dołączenie: 21 Lip 2010, 17:54
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 11:31
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 1052

Reklamy Google

Postprzez Pangia w 03 Kwi 2016, 20:38

http://www.rmf24.pl/kultura/news-weze-r ... Id,2172538

Zawsze się zastanawiam, jak to jest, że tylu, jakby nie patrząc, całkiem niezłych i doświadczonych aktorów i nie tylko (Włodarczyk, Zelt, Milowicz, Buczkowski) potrafi znaleźć się w jednym filmie, który później okazuje się kompletną klapą.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez Alchemik w 03 Kwi 2016, 20:58

Boją się podskoczyć Jaśnie Panom Reżyserowi i Scenarzyście który spuszcza się nad swoim gównianej jakości scenariuszem. Z tego samego powodu 4,5 i 6 część Gwiezdnych Wojen są uznawane przez fanów za lepsze. To były czasy, jak Lucasa mało kto znał i aktorzy czytając jego scenariusz (reżyser i scenarzysta to czasem niezły bigos w jednej osobie), mieli odwagę, powiedziedzieć ''Hej George, ta scena jest głupia! Daj długopis, poprawię, ocenisz, czy lepiej...''. Tak nie ma już niestety, często z braku laku aktorzy grają w naprawdę żałosnych produkcjach. Myślisz, że Grabowski chce grać w Kiepskich? To nie ten sam serial, co jakieś 10 lat temu. A w takiej USmanii pewnie nie jest lepiej, bo aktorzy wydają pieniądze pewnie w szalonym tempie, zamiast odkładać.
:

I później taki Robin Williams zostaje powieszony przez swoich menagerów, bo po jego śmierci filmy z nim zaczną się sprzedawać. Tak było... Irruminati!!!!1111oneoneone
Alchemik
Weteran

Dołączenie: 17 Lut 2010, 12:59
Ostatnio był: 09 Sie 2017, 22:09
Ulubiona broń: --
Kozaki: 207

Postprzez Pangia w 06 Kwi 2016, 12:37

Patent na odwracanie wzroku bez odwracania głowy.

https://www.facebook.com/adamelos/video ... 905107280/
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!

Za ten post Pangia otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Universal, Leo0502.
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Universal w 08 Kwi 2016, 17:16

http://www.palestra.pl/pdf_pliki/28_tomaszek_polacy.pdf

"Polacy to ludzie łagodni" - pięciostronicowy felieton, który moim zdaniem warto przeczytać. Tyczy się SF, historii i światka prawniczego.

Od wielu lat czytam tzw. fantastykę naukową, bo uważam ten rodzaj literatury zarówno za rozrywkę, jak i za źródło inspiracji. W czasach PRL-u, oprócz utworów polskich, pochłaniałem wszelkie dostępne przekłady tej literatury, co nie sprawiało trudności, gdyż przekładów tych nie było wiele i, pomijając problemy z cenzurą, stanowiły rezultat starannego wyboru fachowych wydawców. od lat dziewięćdziesiątych czytelnik nie ma już łatwego zadania, bo wydawcy w większości nie dokonują selekcji, a za pomocą reklamy chcą zwykle sprzedać produkty bardzo różnej jakości. Żeby uniknąć rozczarowań, trzeba zatem poprzedzać decyzje zakupowe uzyskaniem wiedzy o autorach i poznawać opinie krytyków. dlatego ucieszyło mnie pojawienie się na rynku, nawiązujących do dawnych serii wydawniczych, dwóch wielotomowych antologii opowiadań SF pod znanymi niegdyś, a obecnie dość staromodnie brzmiącymi tytułami – "Kroki w nieznane" i "Rakietowe szlaki", bo nazwiska redaktorów gwarantowały jakość zawartości.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Leo0502 w 10 Kwi 2016, 19:55

http://collapse-thedivisiongame.ubi.com/pl

Po prawdzie jest to kryptoreklama, ale możliwość zainfekowania świata zawsze spoko

Edit: Wpisałem Prypeć, udało mi się zarazić 23 osoby :caleb: Co za bycze gó*no

Za ten post Leo0502 otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Imienny, trolololo.
Leo0502
Tropiciel

Dołączenie: 20 Wrz 2012, 18:10
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 00:54
Miejscowość: Pierdziszewice wylotem na Dupów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 140

Postprzez Universal w 10 Kwi 2016, 22:44

23 osoby? 1 543 541 353 zarażonych, 725 050 407 zgonów w 26 dni i 56 minut :caleb: I to zaczynając w Poznaniu, potem wylatując do Cork.

:

Image

A zaczynając w Londynie... Zminimalizowałem straty :E 1 537 205 763 (mniej) zarażonych, 699 424 895 (mniej) ofiar śmiertelnych. W 23 dni, 14 godzin i 19 minut.

Całkiem fajne, szkoda że bez sensu - zaczynając w Londynie powinienem kilkukrotnie powiększyć zbiory względem Poznania.
Awatar użytkownika
Universal
Monolit

Postprzez Leo0502 w 10 Kwi 2016, 23:45

Te liczby są w miarę podobne. Zaczynałem w Tokio, Pekinie, Nowym Yorku, Norylsku, Chorzowie i Prypeci (żeby sprawdzić, czy ktoś się zarazi w opuszczonym mieście i znalazło się takich 23 delikwentów) raz rozprzestrzeniając się jak jak bardziej, raz starając się zarazić jak najmniej. Wychodziło tak samo ~1,5 mld zarażonych i ~300-700 mln trupów

:

Plague Inc. bardziej realistyczne :caleb:
Leo0502
Tropiciel

Dołączenie: 20 Wrz 2012, 18:10
Ostatnio był: 09 Lis 2024, 00:54
Miejscowość: Pierdziszewice wylotem na Dupów
Frakcja: Wolność
Ulubiona broń: SPSA14
Kozaki: 140

Postprzez trolololo w 11 Kwi 2016, 10:00

Em, mam taki problem, ciemny ekran, tylko ofiary widać.
Edit: Już naprawiłem, trzeba było Mozilli,na cyjanie nie działało.
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 118

Postprzez Pangia w 24 Kwi 2016, 11:05

Pokazówka o współczesnej wersji Pontiaca Trans Am z limitowanej serii 77 egzemplarzy sygnowanych podpisem Burta Reynoldsa, słynnego Bandziora z serii filmów „Mistrz kierownicy ucieka”:
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Postprzez Wiewi0r w 25 Kwi 2016, 09:58

Things are going to get unimaginably worse, and they are never, ever, going to get better.
- K.V.
Za Wilkiem nawet w ogień skoczę.
Попутного ветра!
Awatar użytkownika
Wiewi0r
Przewodnik

Dołączenie: 27 Maj 2013, 22:33
Ostatnio był: 24 Sty 2018, 17:29
Miejscowość: Warszawa/Częstochowa
Ulubiona broń: Sniper TRs 301
Kozaki: 164

Postprzez PanCałka w 27 Kwi 2016, 00:42

https://youtu.be/cJMt7P9Utl8

Nowinki z Południowoukraińskiej Elektrowni Jądrowej, w tym przeleci nam wycieczka strefy zero oraz krótka wypowiedź raczej wszystkim znanego dr. inż. Rabińskiego
Strefa: radiochemia, dozymetria, RAW, RBMK-1000 (sterowanie, neutronika, termohydraulika). Mój blog.
физика ядерных реакторов
Awatar użytkownika
PanCałka
Kot

Dołączenie: 18 Gru 2014, 22:33
Ostatnio był: 28 Lis 2018, 15:48
Frakcja: Naukowcy
Ulubiona broń: Tunder S14
Kozaki: 7

PoprzedniaNastępna

Powróć do Prawie o wszystkim

Kto jest na forum