Lol easy my son, jak ci się coś pojawia po loadzie to co robisz? Jeszcze raz load. I do skutku. Podczas walki z chłopakami z oczyszczalni zacząłem z mgłą, po loadzie słoneczko, po kolejnym też słoneczko, potem deszczyk, następnie już konkretna burza, znowu słoneczko, jeszcze raz mgła i na koniec takie zachmurzenie jakby, ale może kwestia upływu czasu, może już wieczór się zbliżał. W temacie lornet to poczytaj troszkie poprzednie posty, poprzednią stronę itd., toto wynikło jako przykład i niejako przy okazji. Zaczęło się od noży wymienianych na SKS'y w slocie.
Pozdro, zdrowia
EDIT::
W sumie tak mnie jeszcze naszło: Postrzelaj się z jakimiś ludkami we mgle. Ja osobiście bardzo lubię jak mi się do walki z ludźmi trafi zamglenie, bo chyba jest to uwzględnione w AI i gorzej strzelają, a co mi tam za różnica czy widzę dokładnie jaki koleś ma kombinezon, maskę i broń plus jakie akcesoria na niej czy tylko jego sylwetkę? Łeb jest w tym samym miejscu i dalej go widać, więc jest git, a ja mniej obrywam, więc podwójny git.
TL;DR - popróbuj, idzie się przyzwyczaić, a łatwiej i klimatyczniej jak ci się najomni wpatrują w słupy od prądu i krzaki, a ciebie nie widzą.