[MISERY]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\S.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypeci\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Call of Pripyat\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [MISERY]

Postprzez Demon6PL w 04 Sie 2015, 16:31

Pytanko, jedno, małe:
Jak ma się sprawa z głodem i pragnieniem w porównaniu z wersją z marca 2014? Nie pamiętam numeru wersji, wtedy sobie pogrywałem, ale trochę mnie męczyło, że kurs ze Skadowska do leśniczówki kosztuje mnie jedną porcję żywności, w drugą stronę to samo. Jest jakaś poprawa czy tak samo?

Jeszcze drugorzędna rzecz, bo może po prostu faja jestem, do przetestowania. Faktycznie da radę się skradać i po cichu ogarniać walki? Jak się ma AI do znajdywania zwłok, widzenia przez nawet najgęstsze krzaki itp.? Wtedy mi to trochę nie szło, ale jak wyżej napisałem, może nie umiem.
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Dołączenie: 21 Sie 2012, 16:38
Ostatnio był: 07 Wrz 2019, 00:21
Miejscowość: Warszawa
Frakcja: Najemnicy
Ulubiona broń: SGI 5k
Kozaki: 20

Reklamy Google

Postprzez PainChiller w 04 Sie 2015, 16:40

1) zależy od klasy. snajperem to jem tak raz na (real time) 30-50 minut

2) Tak. najlepiej Zwiadowcą, ale Npc to nie debile. też umieją cie zobaczyć. więc trzeba mieć skila. (a tak właściwie, to Po co się podkradać, skoro można mieć wytłumioną snajperke i zabić nią? (wymiotłem całą oczyszczalnie fekaliów z najebników, i ŻADEN się nie zorientował... przechodzili koło trupów, i tylko je przeszukiwali... następnie odchodzili jakby nigdy nic.)
Ja nie kłamię, Ja oszczędnie dysponuje prawdą.
Awatar użytkownika
PainChiller
Modder

Dołączenie: 29 Gru 2013, 16:16
Ostatnio był: 30 Wrz 2023, 15:26
Miejscowość: Gdzieś w Poznańskiej Zonie
Frakcja: Monolit
Ulubiona broń: Gauss Gun
Kozaki: 191

Postprzez Demon6PL w 05 Sie 2015, 22:46

No cóż, trochę poszedłem za "radą", popitalam snajperem, właśnie wróciłem z oczyszczalni po drodze zgarniając butlę z mostu i... no nie jestem zachwycony.

Oczywiście, jest lepiej jak było, ale dalej najobny rzuca granatem obronnym z tych "balkonów" (czy jak to nazwać te platformy kratowane) aż do wyrwy w murze koło stróżówki z dokładnością tak dużą, że to mógłby być kamień, a i tak bym dostał i zdechł.

Zwłoki prawie wszystkich zniknęły zanim zabiłem ostatniego, udało mi się przeszukać tylko 4 gości, szczęśliwie byli wśród nich ci z PDA. FNFAL Para jest obsługiwany na poziomie "miernym", podczas gdy AEK na średnim. Któremu jest wg. was bliżej do karabinu snajperskiego?

Plus 3 ZUPEŁNIE niewidoczne pijawki koło tego drzewa poskręcanego (nie pamiętam jak się ta anomalia nazywała). I jeszcze mnie Głuszec, skur***yn, okłamuje po zabiciu 1. w ich "leżu", że jeszcze jedna, a tu hyc, sztuk 2, razem 3, dodać 2 zbłąkane nibypieski, które wpadły do środka i zagryzły mnie bo mi się śrut skończył, a 2 (ostatnie) strzały z obrzyna to widocznie za mało na takiego ciapusia. Przynajmniej te na dole faktycznie spały.

Niech mnie nikt nie zrozumie źle, gram dalej, i zamierzam grać dalej, poza głupotami w stylu "naprawa SWU kosztuje 111 000 rubli z haczykiem, a pod ręką możesz mieć tylko 3 przedmioty do wzięcia do niej" to jest na prawdę dobrze, mod spełnia swoje założenia. Chociaż i tak nie wiem czemu muszę mieć nóż w plecaku, a żeby go wziąć do ręki to muszę go wrzucić na miejsce SKS'a, którego to z kolei schować. Noż twaju mać...

I jeszcze pytanko na koniec, odnoście tego SWU: po wuju mi się spodobał, chcę go używać, ale ma on (tak się domyślam, bo zestaw naprawczy nie lapie) 20-23 wytrzymałości%. Jest opcja naprawy go jakimś zestawem, paczką, tęczowym młotkiem albo magią prawdziwej miłości? Czy pozostaje mi tylko Kardan i jego 111 000 rubli za robotę?

Huhu, aśrozpisaem.
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Postprzez PainChiller w 05 Sie 2015, 23:18

Jak chcesz dobrą pozycja na snajpera, to tam gdzie butla na górę po drabinie trzeba wejść i ustanowić się tam gdzie nie ma promieniowania. niestety trzeba mieć dobre przybliżenie, albo snajperkę co zabija szczałem w stopę :P

i jak kolega na dole napisał. karabin naprawiasz po każdej najmniejszej strzelaninie (olej "dwójka" mieć trzeba. sam noszę ze 3 sztuki)

a co do śrutu, to nibypsy powinny schodzić na strzał w głowę. ale trzeba calować :P

Edit > Edit @down - huehuehue huehuehue ciekawe kto pierwszy zaczął pisać :D
---------V

Edit, Edit Edit @down

ale najlepszy jest unikatowy SWU(cichy. bardzo cichy) lub AWP(zabija szczałem w stopę, a w przeciwieństwie do Barret, lib KWSK(czy cośtam) nie trzeba być krezusem aby mieć amunicje)
Ostatnio edytowany przez PainChiller 05 Sie 2015, 23:25, edytowano w sumie 6 razy
Awatar użytkownika
PainChiller
Modder

Postprzez pan kozaq w 05 Sie 2015, 23:19

1. Najoby grenadierzy to standard :D
2. No comment, nic nie zrobisz :)
3. Zawsze są trzy pijawy, śrutu mogłeś zabrać wincyj
4. Poniżej 25% nie opłaca się naprawiać giwer (bo <=25% używasz skrzynki z narzędziami). Kup sobie nowego u Żwawego i konserwuj regularnie. Ja jednak polecę Rysia. Sks jest spoko na polowania, tylko nie kupuj ACOGa na siatce trijcon- z gów*a nie idzie celować. Polecam siateczke hamerykańską.

EDIT: PainChiller taki szybki...
Image
Image
Image
Awatar użytkownika
pan kozaq
Weteran

Dołączenie: 07 Mar 2012, 15:51
Ostatnio był: 24 Paź 2024, 18:43
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 43

Postprzez Imienny w 06 Sie 2015, 00:08

FN FAL Para jest para snajperką, która - podobnie jak M1 - jest dostosowana do klasy zwiadowcy, nie snajpera (stąd ta rozbieżność). Dla snajpera solidną para snajperką jest SG-550S, do zdobycia u handlarzy po dojściu do Prypeci lub bardziej dzianych wrogów. Dobry patent, bo zwiadowca ma coś dobrego na daleki dystans (analogię mogą stanowić strzelby dla snajpera, które pomimo taktyki długodystansowej ma na poziomie obsługi dobrym). Poza tym jest to prawdziwie unikatowa broń (nigdy nie spotkałem jej w handlu, a SG 550S tak i to kilka razy).

Co do KSWK - w momencie jego posiadania jesteś już krezusem, więc nie ma co się martwić o amunicję. Sam karabin jest pewniejszy w użytku niż AWP czy M24, bo z tych dwóch ostatnich są przyjemniaczki zdolne przeżyć trafienie.

Raz na pijawy zabrałem się z obrzynem - nawet 1 ustrzeliłem, gdy "z przyłożenia" oberwała w głowę. :P
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 07 Lis 2024, 18:57
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Postprzez Demon6PL w 06 Sie 2015, 08:28

Dzięki bardzo za odpowiedzi, w sumie to ja te trzy pijawki przy sosnodębie (teraz pamiętam :D) to właśnie z obrzyna uwaliłem, ale stojąc na gałęzi i tylko schodząc żeby je podpuścić, jak podbiegały to hyc z powrotem na drzewko i jestem safe. Jak trafiałem, to salwa z obu rurek była git na takiego miśka.

SWU już w takim stanie znalazłem w podziemiach leża pijawek przy jednym z trupków, liczyłem że odratuję, bo w zestawie było 70 i jedna pestka,ale skoro tak to wuj...

Na SKS'a się przeniosłem z Mosina, bo mi dziwnie z nim biegać jak wszyscy z czymś nowym, a ja z zabytkiem kradzionym z muzeum. To jak na Abramsy pojechać T-34. No głupio tak.

A co do taktyki w oczyszczalni i dystansu: jak podchodziłem mgła była i mur był najdalszym miejscem w którym ich w miarę widziałem. Szkoda tylko, że oni mnie też, i to lepiej niż w miarę. Ale plus za AI, jak po 2-3 minutach walki mgła się rozwiała to zaczęło mnie to bardzo boleć. Skuteczniej strzelali.

Saiga jest git czy czegoś lepszego szukać? (mówię (czy raczej piszę) tylko o strzelbach)
Jeszcze jedno: Jest opcja budżetowa dostania się do janowa? 10 koła u Przewodnika to jednak sporo jest...
Pozdro, Carni
Awatar użytkownika
Demon6PL
Stalker

Postprzez Imienny w 06 Sie 2015, 10:14

Jeśli nie natrafisz na Drapieżcę lub zmodernizowanego Mavericka, to będzie to solidny wybór. Jest wprawdzie Armsel Protecta (Striker), ale ma długi czas przeładowania.
"-Jesteś tchórz - nagle wyraźne powiedział chłopiec. (..)
-Jak to - tchórz? - zapytał Malanow - Dlaczego mnie obrażasz?
-A ja cię nie obrażam - oznajmił chłopczyk patrząc na mnie badawczo, jak na jakieś niespotykane zwierzę - Ja cię zdefiniowałem..." - Arkadij i Borys Strugaccy "Miliard lat przed końcem świata"
Niektóre moje koncepty: S.T.A.L.K.E.R. Przekleństwo, "Przeklęci Łowcy", Przeklęty, Sieroj Nikołajewicz Bondaruk, Bronie+dodatki, cz. I, S.T.A.L.K.E.R. Początki (w przygotowaniu)
Awatar użytkownika
Imienny
Weteran

Dołączenie: 28 Sty 2014, 12:37
Ostatnio był: 07 Lis 2024, 18:57
Miejscowość: Warszawa/Tarnobrzeg
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Chaser 13
Kozaki: 227

Postprzez Mito w 06 Sie 2015, 10:35

@Gwizdek5: Jest to błąd znany w The Armed Zone, występuje on tylko na oświetleniu statycznym. Jeżeli możesz się przełączyć na jakieś lepsze ustawienia oświetlenia, to tak zrób, błąd nie powinien występować. Jeżeli nie możesz, to ten fix może pomóc: http://www.moddb.com/mods/misery-the-armed-zone/downloads/static-light-fix-fort-and-545dds-related-ctd. Tylko nie zapomnij zmienić na chwilę klasy po wrzuceniu fixa ;).

@Demon6PL: Wystarczy dać Pilotowi mapy, które, o ile dobrze pamiętam, możesz znaleźć przy którejś z Ogończ w Zatonie. Ale po pierwszym przejściu z nim tej ścieżki powinien ukazać się na mapie znacznik przejścia między lokacjami, tylko że będziesz musiał odbyć długi spacer.

A tak wogle to powiadam wam, jeżeli możecie swoją postacią biec nieprzerwanie przez minutę lub dwie, można się uporać z pijawką lub dwiema nożem :caleb:. Mój rekord tak ubitych to trzyosobowa grupa tych monstrów.
Spolszczenie do Misery: The Armed Zone (Ja & Imienny)
Ciekawe kiedy ilość moich kozaczków przekroczy moje IQ Image
Awatar użytkownika
Mito
Legenda

Dołączenie: 17 Sie 2014, 21:21
Ostatnio był: 29 Mar 2019, 02:46
Kozaki: 271

Postprzez Gwizdek w 06 Sie 2015, 12:57

@Mito już zaaplikowałem fixa dzięki pomocy Imiennego :) Śmiga aż miło aczkolwiek nie zmieniałem klasy ani nic.

Co do najobów grenadierów to rzuty granatem to jest nic. Są mistrzami w snajperowaniu granatnikiem :caleb:
Błękitni Orneta, tudutudududu!
Awatar użytkownika
Gwizdek
Tropiciel

Dołączenie: 09 Sty 2012, 13:40
Ostatnio był: 14 Sie 2024, 01:26
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: VLA Special Assault Rifle
Kozaki: 88

Postprzez Stalkep w 06 Sie 2015, 16:17

Ma ktoś zapis po znalezieniu wszystkich dokumentów?
Zaatakowały mnie Snorki, a akurat zaczęła się emisja i nie mam jak uciec.
Gdy nadeszło Gestapo, na budynki spadły bomby
Zamienił dziurawe palto na dwie kukurydzy kolby
Poczuł, że koniec to już tylko kwestia dni.
Gdy płonęło miasto ludzie z krzykiem umierali w nim...
Awatar użytkownika
Stalkep
Tropiciel

Dołączenie: 29 Mar 2015, 23:43
Ostatnio był: 24 Gru 2022, 02:05
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 28

Postprzez PainChiller w 06 Sie 2015, 16:35

Stalkep napisał(a):Ma ktoś zapis

a na jaką klasę mocium panie?
Awatar użytkownika
PainChiller
Modder

PoprzedniaNastępna

Powróć do Zew Prypeci

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości