[S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Regulamin forum
Dział "Modyfikacje Gotowe" służy do dyskusji o modyfikacjach, które już są stworzone lub do zadawania pytań na ich temat. Znajdziemy tutaj również linki do ściągnięcia modyfikacji (które powinny, a raczej muszą być w pierwszym poście tematu danej modyfikacji).

Przy zadawaniu pytania związanego z problemem dotyczącym modyfikacji, prosimy o podawanie treści całego loga błędu - koniecznie w tagu [CODE].

Przy cytowaniu plików *.LTX stosować tag [SYNTAX="ini"], przy cytowaniu plików *.script [SYNTAX="lua"] a przy cytowaniu plików *.xml - [SYNTAX="xml"].

Lokalizacja logów:
Windows XP - C:\Documents and Settings\All Users\Moje dokumenty\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Windows Vista/7 - C:\Users\Public\Documents\STALKER-STCS\logs\xray_nazwaużytkownika.log
Steam - X:\Program Files (x86)\Steam\SteamApps\common\Stalker Clear Sky\_appdata_\logs

Pytania na temat modyfikacji zadajemy w wątku dla niej stworzonym lub tworzymy nowy, jeśli takowego nie ma.

Gdy chcemy założyć nowy wątek, obowiązkowe jest przeczytanie tego tematu.

Re: [S.T.A.L.K.E.R: The Faction War]

Postprzez Pangia w 07 Lut 2015, 00:30

No tak, pisałem przecież, że to tylko kwestia dopisania nazwy tłumika w ulepszeniu, bo gra nie umie sobie go odczytać z configu broni.
Swoją drogą, zastanawiałem się nad dodaniem zegarka pod minimapę. Pamiętałem, że taki temat jest (viewtopic.php?p=166324#p166324), ale nie pamiętałem już, że sam o to pytałem prawie rok temu :E

Ma ktoś pomysł, w jaki sposób NPC definiuje, że jedna broń jest lepsza od drugiej? Bo po rozdysponowaniu sprzętu na nowo część Powinnościowców strzela z Fortów-12 zamiast z głównej broni.

I jeszcze gdzie mógłbym szukać skrótu klawiszowego z radia? Gdy już wreszcie wszystko miałem ze Steamem zgrane, to okazało się, że w TFW pod F1 jest skrót do radia frakcyjnego i nie mogę przez to zejść do Steam Overlay, bo radio mi wyłącza pauzę w grze… ui_main_menu.script i szukać frazy „f1”, chyba da się to łatwo wyłączyć.

OK, dojechałem do przejmowania bazy Bandytów w Dolinie Mroku, niczym w „Zabójczej broni 3” za♥ebało mnie przez ścianę, gdy siedziałem za osłoną. Ach, to 9x39 BP… Ale ogółem gra nie wywala się chyba częściej niż normalne TFW, czyli notorycznie, bezustannie i poza granicą k♥rwicy gracza. Stałym elementem programu jest stack overflow w drugiej bazie w Agropromie, taki crash powinien też być oczekiwany przy walkach blisko przejść na Wysypisko z Doliny Mroku. 20 FPS w Składzie. Ale to chyba tylko ja taki niefartowny do TFW jestem, bo nikt tyle w temacie na stabilność nie marudził ;)
Pogrzebię jeszcze w „możliwościach” mechaników, poprawię jedno niedociągnięcie z handlarzami (część ma inny inwentarz niż reszta, a mimo wszystko nie to chciałem osiągnąć), podociągam configi i rzucę linka. Grałem jako Powinność, poza tym co wyżej pisałem, że część biega z pistoletami to jest OK, a przynajmniej Opór, bandyci i najemnicy nie mają kłopotów, bo zanim doszedłem do frakcji, to Wolność i Czyste Niebo już dawno byli rozniesieni w pył.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Reklamy Google

Postprzez Junx w 07 Lut 2015, 02:39

A dopisałeś bronie do TFWweapon_manager.script?
Ryzen 5600x || 32gb DDR4 || RTX 2080 Super

Za ten post Junx otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Pangia.
Awatar użytkownika
Junx
Modder

Dołączenie: 15 Kwi 2008, 09:39
Ostatnio był: 11 Lis 2024, 21:50
Miejscowość: Na co Ci to :)
Frakcja: Samotnicy
Ulubiona broń: Sniper Rifle SVDm2
Kozaki: 358

Postprzez BialySzakal w 10 Lut 2015, 15:58

Czy jest jakiś sposób np edycja pliku ,aby zmienić relację z samotnikami? Walczyłem z "Opór" w kordonie, przy ich bazie i grupa neutralnych dotychczas samotników przybiegła obok i zaczęła do mnie strzelać. Teraz wszyscy samotnicy strzelają do mnie bez ostrzeżenia a mam jeszcze parę spraw z nimi związanych. Możliwe ,że przypadkowo strzeliłem do któregoś z nich jak się wymieszali z "Oporem" ale to chyba głupie ,że nagle z tego powodu wszyscy samotnicy z zony są do mnie nastawieni bojowo i chce to zmienić.
долг
Awatar użytkownika
BialySzakal
Kot

Dołączenie: 25 Wrz 2010, 21:33
Ostatnio był: 23 Sty 2019, 14:51
Frakcja: Powinność
Ulubiona broń: Vintar BC
Kozaki: 8

Postprzez Pangia w 10 Lut 2015, 18:12

Raczej nie. Gadaj z Sidorowiczem, on nie strzela, a nie wiem, czy niska reputacja spowoduje, że nie będzie z tobą gadał.
Proszę państwa, sto pięćdziesiąt kilometrów na godzinę w ciągu kilku sekund, wspaniały wynik. Gdyby w ten sposób można było wypie*dolić z polskiej polityki tych wszystkich śmieci z Okrągłego Stołu, Leszka Millera, byłoby… cudownie i każdemu bym ku*wa kupił po takim Ferrari, byleby w piz*u pojechali tym PROSTO do swojego ukochanego… Izraela. SYJONIŚCI Europy, jedźcie do siebie! Pozdrawiam, Zbigniew Stonoga. Nie jestem antysemitą!
Awatar użytkownika
Pangia
Monolit

Dołączenie: 27 Maj 2012, 10:49
Ostatnio był: 28 Lis 2017, 19:49
Miejscowość: Kukle Karakańskie
Ulubiona broń: TOZ34
Kozaki: 854

Postprzez BialySzakal w 10 Lut 2015, 19:52

Gdzieś musi być w sejwie zapisana informacja jakie masz relacje z frakcjami, a to ważne bo mam kilka zadań związanymi z samotnikami i ich nie zrobię bo strzelają jak tylko mnie zobaczą. Wiem ,że jest plik chyba game_relations w configu i tam można zmieniać np. z -5000(wrogość)w relacjach z daną frakcją na 0(neutralność) ale nie wiem czy tak można zrobić podczas już rozpoczętej gry.

EDIT: Jestem prawie na 100% pewny ,że wszystko dobrze zrobiłem ale ten sposób działa chyba tylko przed rozpoczęciem nowej gry. Pewnie po rozpoczęciu gry informacja o stosunkach z frakcjami jest zapisywania razem z sejwem(to moje spekulacje). No trudno, musiałem rozwalić grupkę samotników razem z Hakerem do którego miałem sprawę. Może jednak jest jakiś inny sposób na zmianę tych relacji podczas gry :?: , zapewne przyda się to wielu osobom. :+:
долг
Awatar użytkownika
BialySzakal
Kot

Postprzez Kubuś_Puchatek w 11 Lut 2015, 22:08

Może jednak jest jakiś inny sposób na zmianę tych relacji podczas gry :?: , zapewne przyda się to wielu osobom. :+:

Może dopisać podniesienie reputacji do jakiegoś zadania typu "przynieś amunicję/granaty/cokolwiek"dopisując
Kod: Zaznacz wszystko
reward_relation = loners, +500
? W SHoC-u działało, w CN też powinno.
Uprzedzając gromy, nie mam możliwości sprawdzenia na laptopie, czy sposób zadziała.

Za ten post Kubuś_Puchatek otrzymał następujące punkty reputacji:
Positive Plaargath.
Kubuś_Puchatek
Kot

Dołączenie: 16 Lip 2014, 16:15
Ostatnio był: 10 Lut 2018, 18:08
Ulubiona broń: Akm 74/2
Kozaki: 2

Postprzez kobal w 12 Lut 2015, 17:43

Hej mam pytanie do SeveN797 Jak przeszedłeś na drugą stronę mostu mógłbyś mi zrobić filmik lub przynajmniej opisać byłbym bardzo wdziędzny :D
kobal
Kot

Dołączenie: 06 Sty 2015, 17:30
Ostatnio był: 12 Lut 2015, 19:11
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -2

Postprzez trolololo w 12 Lut 2015, 17:46

@UP

viewtopic.php?f=48&t=14112
Pobierasz
podczas gry klikasz f1, wybierasz teleport i szukasz czegoś w limańsku
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 118

Postprzez kobal w 12 Lut 2015, 18:30

Ale ja nie gram na modzie The Faction War :/

Za ten post kobal otrzymał następujące punkty reputacji:
Negative Pangia, igla2008.
kobal
Kot

Dołączenie: 06 Sty 2015, 17:30
Ostatnio był: 12 Lut 2015, 19:11
Ulubiona broń: GP 37
Kozaki: -2

Postprzez trolololo w 12 Lut 2015, 19:48

To czemu piszesz w temacie od TFW? Poszukaj na forum, na pewno jest władca zony pod czystego stalkera
Deszczyk pada , RAM mi zjada...
trolololo
Legenda

Dołączenie: 25 Wrz 2013, 13:03
Ostatnio był: 24 Mar 2023, 18:36
Miejscowość: Na granicy LTE
Frakcja: Wojskowi Stalkerzy
Ulubiona broń: "Tunder" 5.45
Kozaki: 118

Postprzez igla2008 w 13 Lut 2015, 10:44

BialySzakal napisał(a):Czy jest jakiś sposób np edycja pliku ,aby zmienić relację z samotnikami?

Zadania wykonuj, jeśli nie jesteś bandytą a pasek reputacji nie przybrał koloru czerwonego to bez problemu powinieneś za jakiś czas podnieś do normalnego poziomu. Co do hakera to powinien się następnego dnia odrodzić. A jakie masz stosunki w składzie na wysypisku? Walą do Ciebie?

CO do kolegi który chce się dostać za most do Limańska... do tego w CN czystym trzeba wykonać specjalną misje. Wtedy most się opuści.. ale nie ten dział.. totalnie.
http://forum.wojnyfrakcji.org/forum/index.php http://www.wojnyfrakcji.cba.pl/index.php :D Dziękuje dobranoc... znowu padło :D To już się robi tragiczne. Jak można cały czas tak nieudolnie tym zarządzać... Ale tak to jest jak cały czas te same osoby trzymają stołki choć dawno żadnych pomysłów już nie mają.
Awatar użytkownika
igla2008
Ekspert

Dołączenie: 20 Sty 2012, 00:45
Ostatnio był: 02 Paź 2024, 07:56
Miejscowość: Poznań
Frakcja: Wojsko
Ulubiona broń: FT 200M
Kozaki: 48

Postprzez BialySzakal w 14 Lut 2015, 12:52

Rozwaliłem tę grupkę samotników z hakerem bo blokowali mi właśnie przejście do składu, pokazuje ,że niby mam z samotnikami negatywne relacje ale reszta do mnie nie strzela więc problem rozwiązany. Zniszczyłem jako dowódca Powinności wszystkie frakcje i zająłem ich bazy, czyli pozostaje mi zajęcie wszystkich punktów kontrolnych, trochę to będzie monotonne gdyż pozostaje walka z samymi mutantami(no jeszcze renegaci i helikoptery) :/ Rozwala mnie wzywanie wsparcia przez Dołg-owców z pancerzami PSZ-9d bo atakuje ich kilka mięsaczy :D
долг
Awatar użytkownika
BialySzakal
Kot

PoprzedniaNastępna

Powróć do Czyste Niebo

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości